Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali başladı

Alanya alaaddin keykubat üniversitesi (alkü) ve alanya ticaret ve sanayi odası (altso) tarafından ortaklaşa düzenlenen “uluslararası alanya piyano yarışması ve festivali” başladı. Etkinlikten elde edilen gelir, 6 şubat depremlerinden etkilenen illerdeki bilim ve sanat merkezlerine piyano alınması amacıyla kullanılacak.

Yaşam - 2 hafta önce

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali” başladı. Etkinlikten elde edilen gelir, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki bilim ve sanat merkezlerine piyano alınması amacıyla kullanılacak.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), akademik çalışmalarının yanı sıra sanatsal ve toplumsal projelere de büyük önem vermeye devam ediyor. ALKÜ ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odasının (ALTSO) 18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Alanya Piyano Yarışması ve Festivali”nin açılışı ALKÜ Eğitim Fakültesi Başöğretmen Konferans Salonu’nda yapıldı. “Toplumsal dayanışmanın en güzel örneği”

Yarışma; ALKÜ Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Zhanna Aktürk’ün yönettiği ve Doç. Dr. Ahmet Mutlu Terzioğlu’nun bağlamasıyla katıldığı, Mandolin Topluluğu’nun konseriyle başladı. ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu açış konuşmasında "Öncelikle sizlere üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Kenan Ahmet Türkdoğan’ın selamlarını ve başarı dileklerini iletiyorum. Bugün Alanya Piyano Festivali ve Yarışması’nda olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu etkinlikte emeği geçen başta Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yarışmaya katılan tüm genç yeteneklere de başarılar diliyorum. Bu organizasyonun amacı sadece müzikseverleri bir araya getirmek değil, aynı zamanda genç yetenekleri desteklemektir. Ancak bu sefer çok farklı bir amaç için toplanmış bulunmaktayız. Toplumsal dayanışmamızı geliştirmek, iyilikseverliğin ve iyiliğin en güzel örneklerinden birini sergilemektir. 6 Şubat depreminden etkilenen illerimizdeki bilim ve sanat merkezlerine Alanya huzurunda piyano bağışlayacağız. Bu yarışmada sergileyeceğiniz performanslar sadece yeteneğinizi değil, sanata ve insanlığa olan katkılarınızı da gösterecek. Böyle bir amaca hizmet ettiğiniz için çok mutluyuz, gururluyuz, çok teşekkür ederim" dedi. “Festivalde birçok eli öpülesi sanatçıyı keşfedeceğiz”

ALTSO Başkanı Eray Erdem ise açış konuşmasında, “Üniversitemiz akademik kadrosu bizleri ziyarete gelip bu projeyi sunduklarında elimizden gelen maddi manevi desteği yapacağımızı ifade etmiştim. Göreve geldiğimizden bu yana kamu ve özel sektör işinde dikkat çekmeye çalıştık. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatçı el öpmez, eli öpülür.’ diyerek sanat ve sanatçının önemine dikkat çekmiştir. Dolayısıyla bugün birçok eli öpülesi sanatçıyı keşfetme imkânı bulacağız. ALTSO olarak böyle bir proje de yer almaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bugün katılan tüm yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi. 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlere piyano bağışlanacak

Yarışma ve festivali düzenleme fikirlerini sahiplenen ve heyecanlarına ortak olan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’a ve ALTSO Başkanı Eray Erdem’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, “Yarışma ve festivalimizden elde edilen gelirin tamamı ile 6 Şubat’ta yaşanan depremden etkilenen şehirlerimizde bulunan bilim ve sanat merkezlerine piyano almayı amaçladık. Böylece Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’ta bulunan bilim ve sanat merkezlerine birer piyano hediye edebileceğiz. O bölgedeki gençlerimizin her ne kadar günlük yaşama dair problemleri olsa da bir nebze bölge gençlerinin sanat hayatlarına katkıda bulunmuş ve farkındalık oluşturmuş olmayı umuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatmak isterim. ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir!’ Yarışmaya Alanya başta olmak üzere Antalya, Afyon, İstanbul, Eskişehir, Diyarbakır, Mardin, Mersin, Adana illerimizin yanı sıra Azerbaycan ve başka ülkelerden üs kategoride toplam 35 piyanist yarışmaya, 40 piyanist festivale katılacak. Tüm yarışmacılara başarılar dilerim” dedi.

Festival açılışına ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, ALTSO Başkanı Eray Erdem, ALTSO Meclis Başkanı Mehmet Kural, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilgün Tatar, jüri üyeleri Prof. Dr. Hande Dalkılıç, Prof. Dr. Süleyman Cem Şaktanlı, Doç. Dr. Eren Lehimler, piyanistler Ferid Adıgüzelzade, Nazile Adıgüzelzade, akademisyenler ve sanatseverler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

19 Mayıs'ta birbirinden ünlü sanatçılar Bursa'da sahne alacak

2024-05-14 16:19 - Bursa

Bursaspor karşıtlığı ile bilenen Amedspor'un tribünlerinden çarpıcı sloganlar

2024-05-12 13:12 - Bursa

Enes Çelik Bursaspor Başkan Adaylığını Açıkladı

2024-05-12 15:08 - Bursa

Enes Çelik Yönetim Kurulu Listesini Sundu !

2024-05-16 16:25 - Bursa

ACI KAYBIMIZ! Bursa eğlence dünyasının önde gelen işletmecisi Şenol Dolar'ın cenaze töreni belli oldu

2024-05-15 15:08 - Bursa

Günlerdir Müge Anlı'da aranan Şaban Ataş'ın cesedi bulundu

2024-05-13 19:30 - Asayiş

Eski kocasını sevgilisi öldürdü

2024-05-14 16:33 - Gündem

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bursa basketbolunun duayen ismi Necmi Ton vefat etti

2024-05-14 14:23 - Bursa

Enes Çelik Yönetim Kurulu listesini yarın sunacak !

2024-05-15 16:30 - Bursa

İlgili Haberler

Çeyrek asırlık festivalin en iyi belgesel filmi "Bir Gün, 365 Saat" oldu

22:57 - Yaşam

Tarihi surlarda temizlik çalışması sürüyor

19:11 - Yaşam

Bingöl’de yaklaşık 15 bin kişi Gazze için yürüdü

19:01 - Yaşam

İskilip, ilim ve manevi değerlerin buluşma noktası oldu

18:52 - Yaşam

Eskişehir’de sıcak hava etkisini gösterdi

18:29 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’da spiral makinesiyle elini kesen genç yaralandı

21:48 - Bursa

Bursaspor Başkanı Enes Çelik: “Bursaspor büyüklüğünü hiçbir zaman kaybetmeyecek”

16:38 - Bursaspor

Bursa Nilüfer’de seyahat konforunu artırmak için çalışmalara hız verildi

15:54 - Bursa

Bursa'dan Eskişehir'e 1 kilogram uyuşturucu götürürken yakalandı

15:50 - Bursa

Bursaspor Futbol Okulunun Kış Dönemi Sona Erdi

15:44 - Bursa