Türkiye-Pakistan ticari ilişkileri

Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğuna ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu İstanbul İl Başkanı Engin Karadağ, “Pakistan bizim için çok değerli ve kardeş bir ülkedir. İki ülke arasında güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz” dedi.

Ekonomi - 2 ay önce

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ziyaret gerçekleştirdi. Pakistan Devleti İstanbul Başkonsolosluğunda yapılan ziyarette; SANKON İstanbul İl Yöneyim Kurulu Üyeleri ve Pakistan Devleti İstanbul Başkonsolosluğu Diplomatları hazır bulundu. SANKON İl Başkanı Engin Karadağ, Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nauman Aslam’a nazik davetleri için teşekkür ederek, “Bugün Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’nda bulunmaktan dolayı çok mutluyum ve nazik davetleriniz ve misafirperverlikleriniz için başta siz Başkonsolos ve diplomatlarınıza çok teşekkür ederim. Bizler de sizleri en kısa zamanda İstanbul İl Başkanlığında misafir etmek isteriz” dedi.

İki ülke arasında güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini arzu ettiklerini aktaran Karadağ, “Pakistan bizim için çok değerli ve kardeş bir ülkedir. İki ülke arasında güçlü olan ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz. SANKON üyesi şirketler, Pakistan’da daha fazla yatırım, ithalat ve ihracat yapmayı istemektedirler. Bu nedenlerle yatırım ve ticaret yapacak şirketlerimize ve Pakistanlı şirketlere, her iki ülke tarafından daha fazla kolaylık sağlanmasını beklemekteyiz. İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu olarak, ikili ilişkilerimizin daha da güçlendirilmesi için sizlerle işbirliği içerisinde hareket ederek, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilere bundan sonra da aynı kararlılıkla katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Pakistan İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Nauman Aslam ise “Başkonsolosluğumuza yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim. Karşılıklı ziyaretler, Türkiye ile Pakistan arasındaki iş birliğinin daha da güçlenmesini ve her iki ülke arasında güçlü ekonomik bir bağ kurulmasını sağlayacaktır. SANKON’a üye yatırımcı şirketlerin ülkemize yapacağı yatırımlar Pakistan’a katkı sağlayacağı gibi, Pakistan’daki iş insanlarının da Türkiye’de yatırım yapmalarına katkı sağlayacaktır. Türk şirketlerinin özelikle ülkemizde tekstil, gıda, enerji ve inşaat alanlarında faaliyet göstermesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da polis metamfetamin sandı...

2024-03-21 12:50 - Bursa

Hakan Fidan'a Bursa Mudanya'da büyük ilgi

2024-03-17 17:59 - Bursa

Kızılcık Şerbet dizisinin ünlü oyuncusu Bursa Uludağ'da aşk tazeledi

2024-03-17 10:51 - Bursa

Mardin’de yağışla birlikte tarihi Dunaysır Köprüsü’nün debisi yükseldi

2024-03-19 11:24 - Yaşam

Bursa'da da hissedilen deprem korku yarattı

2024-03-20 09:29 - Bursa

İşte banka banka ödenecek promosyon tutarları

2024-03-22 14:25 - Bursa

Sanatçı Hüseyin Cengiz "Ömür Dediğin" şarkısını yorumladı

2024-03-17 14:37 - Magazin

Azerin’den Amasya’da Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümüne özel konser

2024-03-19 01:58 - Magazin

Alinur Aktaş'tan Doğanbey Açıklaması!

2024-03-20 15:34 - Bursa

Yeşilçam oyuncusu Bahar Öztan son yolculuğuna uğurlandı

2024-03-22 18:19 - Magazin

İlgili Haberler

Dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında kaldı

14:19 - Ekonomi

Göl manzaralı, gül kokulu bahçelerde hasat erken başladı

13:27 - Ekonomi

TİGEM’den bölge çiftçisini umutlandıran proje

13:31 - Ekonomi

Tabiat parklarına ziyaretçi akını

12:44 - Ekonomi

Kütahya’da çiftçilere Nohut Antraknozu hastalığına karşı ücretsiz ilaç dağıtıldı

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Şenlikte traktör araçtan fırlayan sürücünün üzerinden geçti

18:38 - Bursa

Heceler'de şakayla gelen facia; tüfekle oynayan çocuk kazayla kuzeninin canına kıydı

18:27 - Bursa

Ayasofya için yargı yolunu açan İsmail Kandemir vefat etti

18:14 - Bursa

Bursaspor başkan aday adayları belli oldu

17:21 - Bursaspor

Migros'tan Bursa Yenişehir'e büyük destek!

17:10 - Bursa