Köy okulundaki öğrenciler ‘Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği’ etkinliğinde buluştu

Diyarbakır bağlar ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından kırsal yiğityolu mahallesinde eğitim gören öğrenciler, ‘köy gökyüzü gözlem ve bilim şenliği’ etkinliği çerçevesinde doyasıya eğlendi.

Eğitim - 2 hafta önce

Diyarbakır’da, kırsal mahallede eğitim gören öğrenciler, ‘Köy Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği’ etkinliği çerçevesinde doyasıya eğlendi.

Merkez Bağlar ilçesine bağlı kırsal Yiğityolu Mahallesi’nde eğitim gören dezavantajlı öğrenciler, gökyüzü bilimi ve birbirinden farklı robotik kodlamalarla buluşturuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ‘Köy Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği’ etkinliğiyle öğrenciler eğitici oyunlar oynadı.

Etkinlikte deneyim sonucu öğrencilerin astronomi hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyen Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş, öğrencilerin farklı cihazlarla tanışması kendilerinde mutluluk oluşturduğunu dile getirdi.

Elaltuntaş, “Yiğit Yolu kırsal mahallemizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bilimi köyümüze getirdik. Köyde yaşayan çocuklarımıza gece ve gündüz gökyüzü gözlemi yapma fırsatını sunduk. Bununla ilgili özellikle teleskoplarımız mevcut. Deneyim sonucu öğrenciler astronomi hakkında bilgi sahibi olmaktadır. Bunlarla birlikte kendi atölyelerimiz de mevcut. Robotik kodlama, havacılık, gibi atölyelerimiz sayesinde çocuklarımızın da deneyimleri noktasında ufukları açılmış oluyor. Kırsaldaki çocuklarımız bu tarz aletleri gördüğünde çok fazla heyecanlandı. Biz onlara kapı açmayla mükellefiz” dedi.

Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda Proje Koordinatörü Seda Coşkun Eliküçük, kırsaldaki öğrencilerin robotları tanıma fırsatı olduğunu ifade ederek, katılımın beklediklerinin çok üzerinde olduğunun altını çizdi.

Eliküçük, şunları kaydetti:

“Çevre köylerimizdeki öğrencilerden birçoğu düzenlediğimiz etkinlik alanından bulundu. Köy Gökyüzü Gözlem ve Bilim Şenliği etkinliğini gerçekleştirdik. Temamız; hem bilim hem de astronomi, havacılık ve uzay konusunda öğrencilerimizi geliştirmek için. Katılım beklediğimizin çok üzerinde bir düzeyde. Burada en önemli şey, gönüllü öğretmenlerimiz bizlere destek oluyor. Alanında uzman havacılık, uzay konusunda mühendis öğretmenlerimiz de var. Bu hocalarımızla birlikte örneğin çocuklar güneş üzerindeki lekeleri gözlemlemekte. Bilim Sanat Merkezimizdeki öğretmenlerimiz, orada öğrencileriyle yaptıkları robotları buraya getirdi. Kırsaldaki öğrencilerimizin bu robotları tanıma fırsatı oldu”.

Yiğityolu Dr. İlhan Koçtürk İmam Hatip Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Sibel Çağdaş, “Köyümüzde düzenlenen etkinlikte halay çekip oyunlar oynadık. Özellikle en çok hoşuma giden de güneşin üzerindeki lekeleri izlemek oldu. Çok güzel bir projeydi” diye konuştu.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Pınar Gelköy ise şöyle konuştu:

“Çok güzel bir etkinlik oldu. Güneşi ve üzerindeki lekeleri görmem beni sevindirdi. Akşam da ay ve yıldızları göreceğiz. Bunun yanı sıra robotların sergilenmesi de çok güzel. Daha önce başka okullarda farklı projeler görmüştük. Ama şu anki robot ve cihazlar çok daha farklı.”

Haftanın Öne Çıkanları

19 Mayıs'ta birbirinden ünlü sanatçılar Bursa'da sahne alacak

2024-05-14 16:19 - Bursa

Enes Çelik Yönetim Kurulu Listesini Sundu !

2024-05-16 16:25 - Bursa

ACI KAYBIMIZ! Bursa eğlence dünyasının önde gelen işletmecisi Şenol Dolar'ın cenaze töreni belli oldu

2024-05-15 15:08 - Bursa

Eski kocasını sevgilisi öldürdü

2024-05-14 16:33 - Gündem

Osmangazi Belediyesi'nden 1. Gençlik Yürüyüşü ve Haluk Levent konseri

2024-05-19 02:09 - Bursa

Bursa Osmangazi'de 'Atatürk'ü Anma' konserinde gençler doyasıya eğlendi

2024-05-18 16:37 - Bursa

Bursa basketbolunun duayen ismi Necmi Ton vefat etti

2024-05-14 14:23 - Bursa

Enes Çelik Yönetim Kurulu listesini yarın sunacak !

2024-05-15 16:30 - Bursa

Bursaspor Kulübü 14 yıl önce bugün Süper Lig şampiyonu olmuştu

2024-05-16 00:26 - Bursaspor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk: “Verilen haksız penaltı kararı vicdanları yaraladı”

2024-05-19 15:07 - Spor

İlgili Haberler

Öğrenciler sınava Güzide’de hazırlanıyor

12:40 - Eğitim

Yunusemreli minikler gösterileriyle büyüledi

12:37 - Eğitim

Gaziantep Kolej Vakfı’nda Lüküs Hayat müzikali sahnelendi

11:42 - Eğitim

Elazığ’da öğrenciler doyasıya eğlendi

11:25 - Eğitim

Erzurum’da Ulusal Çocuk Sempozyumu

11:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bursa'da festival için ücretsiz ulaşım

12:39 - Bursa

Bursa polisi zehir tacirlerini yakalamak için kılıktan kılığa girdi

12:35 - Bursa

Evi basan koca, karısının yanında başka bir adamı görünce...

12:24 - Gündem

Bursa'da kaçak ve sahte oto yedek parça operasyonu

11:11 - Bursa

Bursa’da konut fiyatları 5 yılda 10 kat, arsa fiyatları ise 7 kat arttı...

11:00 - Bursa