İşte vizesiz gezilebilecek ülkeler

Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Türk vatandaşlarının vize alamadan seyahat edebileceği ülkeleri sıraladı.

Ekonomi - 8 yıl önce

Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitelerinden Enuygun.com’un Seyahat Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, Avrupa’dan Asya’ya hatta Amerika’ya kadar her kıtada Türk vatandaşlarının vizesiz gezebileceği ülkeler olduğunu söyledi. Hacıbayramoğlu, yurt dışına çıkmak isteyen Türklerin en büyük derdinin ’vize’ olduğunu dile getirerek “Birçok formaliteyle uğraşıp ortalama 100 euro gibi bir tutarı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız vizesiz de seyahat edebileceğiniz çok sayıda ülke var. Bu yaz tatil planlarını yapmadan önce bu ülkelere göz atmayı ihmal etmeyin” dedi.

AVRUPA’DA VİZESİZ GİDİLEBİLECEK ÜLKELER

Avrupa’da Arnavutluk, Beyaz Rusya, Gürcistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Kıbrıs, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Moldova’nın vizesiz gezilebileceğini belirten Hacıbayramoğlu “Aslında vizesiz Andorra ve Vatikan’a bile gidebilirsiniz ancak buraya Roma üzerinden ulaşmanız gerektiği için Schengen vizesi almanız şart. Bu ülkelerin yanı sıra sınır kapısında vize alarak Azerbaycan ve Ermenistan’a da gidebilirsiniz. Vizesiz gidilebilen Balkan ülkeleri ise Türklerin en çok tercih ettiği yurt dışı rotaları arasında yer alıyor” dedi.

AMERİKA KITASI’NDA TÜRKLERDEN VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

Hacıbayramoğlu, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Şili, Venezuela gibi Güney Amerika ülkelerinin de Türk vatandaşlarından vize istemediğini söyleyerek, “Amerika kıtasında Bolivya, Ekvador, Güney Georgia, Paraguay, Peru, Uruguay, Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Britanya Virjin Adaları, Dominika, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika, Nikaragua, Panama, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Trinidad ve Tobago, Turks ve Caicos Adaları ve Dominik Cumhuriyeti’ne vizesiz gidebilirsiniz” açıklamasını yaptı.

ASYA KITASI’NDA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER

Asya kıtasında, Maldivler, Lübnan, Endonezya, Tayland gibi turistik ülkelerin de Türk vatandaşlarından vize istemediğini belirten Hacıbayramoğlu, “Uzak Doğu ve Asya kıtasında da pek çok ülke Türklerden vize istemiyor. Bunlar arasında Japonya, Güney Kore gibi ülkeler var. Asya’da ayrıca Bahreyn, Doğu Timor, Filipinler, Hong Kong, İran, Kamboçya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Makao, Malezya, Moğolistan, Myanmar gibi ülkeler de vize istemiyor” dedi.

Afrika’nın en turistik ülkelerinden Güney Afrika Cumhuriyeti’nin de Türk vatandaşlarından vize talep etmediğini dile getiren Enuygun Analisti Hacıbayramoğlu, Afrika kıtası ve Okyanusya’daki vizesiz ülkeleri de sıraladı: “Botsvana, Burundi, Cibuti, Fildişi Sahili, Fas, Gambiya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kenya, Komor, Libya, Madagaskar, Mauritius, Mozambik, Ruanda, Sao Tome, Senegal, Seyşel Adaları, Sudan, Svaziland, Tanzanya, Togo, Tunus, Uganda, Yeşil Burun Adaları, Zimbabve, Cook Adaları, Fiji, Mikronezya, Niue, Palau, Samoa, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Yeni Zelanda. Bu ülkelerden bazıları sınır kapılarında ücretli vize imkanı sunuyor". Hacıbayramoğlu, listedeki bazı ülkelerin sınır kapısında düşük ücretlere vize verebildiğini de sözlerine ekledi.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Padişahların Sofrası Hünkar Köşkü

2016-04-13 13:00 - Lezzet Dünyası

Büşra Pekin de cip aldı

2016-04-12 13:56 - Magazin

Bursa'da eli bıçaklı grup okul çevresinde endişe yarattı

2016-04-13 21:50 - Bursa

Muhteşem eğlence

2016-04-14 12:52 - Magazin

Arkadaşını hapishanede ziyaret etti

2016-04-13 19:04 - Magazin

Ayak tırnağı kırıldı diye polise müracaat etti

2016-04-13 14:05 - Bursa

Ömer Çelik yumurta tesislerine hayran kaldı

2016-04-14 14:58 - Bursa

Zlatan'ın Şampiyonlar Ligi kabusu!

2016-04-14 15:45 - Spor

Aritmi Osmangazi Hastanesi açıldı

2016-04-13 19:45 - Sağlık

O silah cezaevine "kadın" karşılığı sokulmuş!

2016-04-13 20:25 - Gündem

İlgili Haberler

“Elektrikte gerçek maliyet bazlı fiyatlama politikasına geçilmeli”

14:53 - Ekonomi

Kuşadası’na 3 kruvaziyerle 7 bin 892 turist geldi

14:57 - Ekonomi

Teknosa’dan 1 milyar TL yatırım ve e-ticarette 2 kat büyüme hedefi

14:30 - Ekonomi

Yurtiçi Kargo en itibarlı iş ortağı seçildi

13:41 - Ekonomi

Yunusemre’de 5 yıllık stratejik plan çalışmaları başladı

13:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Netanyahu için tutuklama kararı

14:32 - Dünya

Trendyol Süper Lig’de son haftanın programı açıklandı

13:41 - Spor

Bursa'da pedallar Cumhuriyet için çevrildi

13:12 - Bursa

Bursa’da ekmeğe gizli zam

13:06 - Bursa

CHP Genel Başkanı Özel: “Yerinde sayanı yerinde tutmayacağız”

12:43 - Gündem