HKÜ’de Game Jam ve Web Hackathon buluştu

Hkü'de game jam ve web hackathon buluştu

Eğitim - 2 hafta önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yazılım Topluluğu, Dijital Oyun Tasarım Topluluğu ve Google Developer Student Clubs (DSC) öncülüğünde Game Jam ve Web Hackathon’u birleştirerek düzenlenen “HKU Game & Web Innovation Marathon 2024” hafta sonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kesintisiz 48 saat süren maraton, 100 yazılım geliştiricisini bir araya getirdi. Etkinlik, Cuma günü saat 11:00’de yarışmacılara özel olarak gerçekleştiren bir panel ile başladı ve 20 takımın katılımıyla kesintisiz 48 saat süren bir maraton şeklinde devam ederek, Pazar günü saat 17.00’da sonuçların açıklanması ile sona erdi.

İki farklı konu, iki farklı alan maratonda birleşti

İki farklı alanı birleştirerek düzenlenen etkinliğin oyun teması “Puzzle” olurken; Web teması ise “Eğitim Teknolojileri” olarak belirlendi. Etkinliğin başlangıcında alanında uzman panelistler Bilgisayar Mühendisi Mehmet Kadir Kalkan, Trunçgil Teknoloji Kurucusu ve Web Geliştirme Uzmanı Ümit Tunç, Rotatelab Kurucusu ve CEO’su Abdurrahman Koçak, İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Batu Duru, OSB Teknokent Müdürü Ekrem Tekin ve Varil Çorba Restoranları Yönetim Kurulu Endüstri Mühendisi Ahmet Şahin katılımcılara teknik becerilerini geliştirmeleri ve inovatif projeler üzerinde çalışmaları için ilham vererek, kendi uzmanlık alanlarına dair önemli bilgiler paylaştılar.

48 saatlik maratonun sonunda Game Jam tarafında yarışan ve “Puzzle” temasına uygun oyunların geliştirildiği maratonda; Alzheimer hastası karakterin farklı bulmaca çözerek kişiliği hakkında bilgileri öğrenebildiği oyunu ile "Kamplumb Agalar" grubu 1.’inci olurken, "Rivendell" grubu Uzay gemisinden çıkmaya çalışan kişilerin puzzle çözerek seviye ve kat atladığı oyunu ile 2.’inci, "Paradox" grubu ise portallar aracılığıyla çeşitli dünyaları gezen Öktem karakterinin yeni dünyaları keşfetmesini konu alan oyunu ile 3.’üncü oldu. Web Hackathon tarafında yarışan ve “Eğitim Teknolojileri” temasını içeren projelerin yer aldığı maratonda; kullanıcılarına öğrenme için kişisel kütüphaneler sunarak, simülasyonlar, deneyler ve kod öğrenme gibi pratik araçlarla desteklemeyi hedefleyen "Code Commanders" grubu 1.’inci olurken; üniversite toplulukları ile öğrenciler ve öğrenci adayları arasında köprü kurmayı hedefleyen "Code200" grubu 2.’inci ve Hackathonlar, Game Jam’ler ve benzeri yarışmaları kullanıcılara sunarak bu yarışmalar hakkında eğitim içeriği sağlayan "Error404" grubu 3.’üncü oldu.

“Yazılım geliştirme, teknoloji ve inovasyon alanlarında liderlik yapmaya kararlıyız”

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, bu tür maratonların Türkiye’deki yazılım geliştirme ekosistemine de katkıda bulunacağının altını çizerek, “HKÜ olarak, yazılım geliştirme, teknoloji ve inovasyon alanlarında liderlik yapmaya kararlıyız. Bu tür etkinliklerle, genç yazılımcıları ve tasarımcıları desteklemeyi ve onların yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyoruz. İnanıyoruz ki, buradan çıkacak fikirler, projeler, oyunlar ve yazılımlar ilgili sektörlerin geleceğini şekillendirecek ve topluma olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu maraton, yalnızca bir rekabet alanı değil, aynı zamanda bilgi paylaşımı, iş birliği ve sektörle tanışma için eşsiz bir fırsat sunuyor. Her birinizin gösterdiği çaba bizim için büyük bir ilham kaynağıdır. Öğrencilerimize, hocalarımıza, OSB Teknokent’e, öğrenci topluluklarımıza, mentorlarımıza, jüri üyelerimize, paydaşlarımıza, sponsorlarımıza ve tüm katılımcılara destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Bozbey Sözünü Tuttu

2024-04-30 08:51 - Bursa

Eşini yarı çıplak arkadaşıyla bastı

2024-04-24 10:07 - Gündem

Almanya'da gündem Bursaspor!

2024-04-25 19:54 - Bursa

Son dakika... Podyum Park'ta silahlı saldırı

2024-04-28 21:23 - Bursa

BURULAŞ'ta genel müdür Fahrettin Beşli oldu...

2024-04-24 20:58 - Bursa

Adıyaman’da polis karakolunda silahlı saldırı: 2 polis şehit

2024-04-27 21:09 - Asayiş

"Bursa'ya büyük haksızlık yapılıyor"

2024-04-26 15:49 - Bursa

Son dakika... Podyum Park'ta İHA muhabirine menfur saldırı

2024-04-28 21:59 - Bursa

Cavit Çağlar ve Aziz Yıldırım Fenerbahçe tesislerinde

2024-04-27 12:13 - Spor

Başkan Bozbey, "İnegöl mobilyasını dünyada tanıtmak hepimizin sorumluluğudur"

2024-04-26 16:34 - Bursa

İlgili Haberler

Aile Yaşam Merkezi Kütüphanesi öğrencilerin hizmetinde

16:34 - Eğitim

Üniversite öğrencilerinden örnek davranış

16:36 - Eğitim

Resmi Veteriner Hekimlik Eğitimi tamamlandı

16:37 - Eğitim

Milyonlarca Filistinli’nin sürgün edildiği Nekbe günü Kastamonu’da anıldı

16:24 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi, "Dünya Genç Üniversiteler" sıralamasına girdi

16:27 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bursa'da araç trafiğine kapatılacak yollar açıklandı

16:22 - Bursa

Bursa kamuoyunda rahatsızlık yaratan ihaleler hakkında Büyükşehir'den açıklama

16:02 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndeki kilit göreve Direkçi getirildi

15:33 - Bursa

Milli Eğitim Bakanı Tekin'e soruldu: Atatürk'ü seviyor musunuz?

15:19 - Gündem

Bursa Nilüfer'de tarım alanlarını talan eden kaçak yapılar en kısa sürede yıkılacak

15:11 - Bursa