Erdoğan’la kim görüştü?

CHP’li Deniz Baykal gibi MHP’li bir milletvekilinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bilgisi dışında görüştüğünü söyleyen Devlet Bahçeli, şimdi o ismi bulmaya çalışıyor

Siyaset - 9 yıl önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü Dışişleri Konutu’nda bir MHP’li ismin de daha sonra gittiğini ve Erdoğan’la görüştüğünü öğrendiğini belirterek, “o ismi arıyorum, bulursam gerekeni yapacağım” diye konuştu.

MHP’nin önceki akşam gerçekleştirilen Başkanlık Divanı’nda Bahçeli, ilginç bir çıkış yaptı. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmesinde genel bir çerçeve çizerek MHP’nin 80 milletvekili ile fire vermeden ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Meclis Başkanlığı seçiminde de kendi adaylarını destekleyeceklerini ifade eden Bahçeli, MHP’nin adayı konusunda herhangi bir isimlendirmeye girmezken, Meclis başkanının tarafsız olması ve tüm milletvekillerinin başkanı olması gerektiğine vurgu yaptı.

SON TUR TAKTİĞİ...

Bahçeli, Ak Parti’nin adayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceğini belirterek, “Bu nedenle Meclis Başkanı, Erdoğan’ın kontrolünde olmamalı. Bu seçime Erdoğan’ın istediği kişi seçildi ya da seçilemedi olarak bakmak lazım. Bu seçim, Cumhurbaşkanı’nın seçilmesini istediği isimle, seçilmesini istemediği isim arasında geçecek. Onun çıkaracağı adayı seçtirmemek önemli” dedi. Bahçeli, bu ifadesiyle muhalefet partilerinin son turda tek bir adaya yüklenebileceği mesajını verdi.

AYARTMAYA ÇALIŞABİLİRLER

Bahçeli, hükümet kurma çalışmalarına da değinerek Ak Parti’nin tek başına iktidar için 18 milletvekiline ihtiyaç duyduğunu ve bu yönde temaslar yapıldığı söylentilerinin ortaya çıktığını hatırlattı. Bahçeli, “Böyle durumlar ortaya çıkabilir. Ortak tanıdıklar, ortak diyalogda bulunulan kişiler aracılığıyla böyle teklifler gelebilir. Milletvekillerimiz ayartılmaya çalışılabilir” dedi.

‘O İSMİ BULACAĞIM’

Bahçeli, koalisyon konusunda parti kurmaylarının diğer partilerle görüşme yaptığına ilişkin haberlere değinerek, kendisinin bu konuda herhangi bir talimatı ve bilgisi olmadığını, görüşme yapan varsa da bu kişilerden haberi olmadığını söyledi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, CHP’den Deniz Baykal’ın görüştüğü gibi MHP’den de birinin görüştüğünü, bu konuda bilgisinin bulunmadığını kaydetti. Bahçeli,Erdoğan’la Dışişleri Konutu’nda bir görüşme olmuş. O ismi şimdilik belirlemeyedim ama arıyorum. Görüşme ortamındaki diğer kişilere ulaşmaya çalışıyorum. Eğer doğru ise bulunca gereğini yaparım” dedi. Divan üyeleri o kişinin kim olduğu konusunda birbirlerine sorular yöneltirken, iktidara yakın medya organlarında dile getirilen isimlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.(Milliyet)

Haftanın Öne Çıkanları

Milletvekili Kayışoğlu'na rozeti gazeteci eşi taktı

2015-06-23 01:47 - Bursa

Burcu Esmersoy’un son hali şaşırttı!

2015-06-22 23:06 - Magazin

Şölen Çikolata'nın kurucusu İmam Çoban vefat etti

2015-06-20 21:22 - Gündem

Pınar Altuğ ikinci çocuğa mı hamile?

2015-06-22 12:13 - Magazin

Bursa'da o AVM kapatılıyor!

2015-06-23 13:49 - Bursa

Damat düğüne böyle geldi

2015-06-24 01:14 - Magazin

20 Mossad ajanı öldü

2015-06-23 13:29 - Dünya

Mert Günok tarihe geçti

2015-06-24 03:49 - Bursaspor

Ceyda Düvenci'nin sevgilisi ve eski eşi bir arada

2015-06-22 21:38 - Magazin

Kadın Viagra'sı işe yarıyor mu?

2015-06-23 17:22 - Dünya

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi, Sırbistan’da

01:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye’nin Meksika Büyükelçiliğini ziyaret etti

23:36 - Siyaset

CHP Niğde İl Kadın Kolları Başkanı Yaşar ve yönetimi istifa etti

23:28 - Siyaset

Netanyahu’dan müzakere heyetine talimat: “Rehinelerimizin serbest bırakılması için gerekli koşullar konusunda ısrarcı olmaya devam edin”

21:37 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Emiri El Sabah ile bir araya geldi

21:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Osmangazi Göz’den ‘Canlı Cerrahi Sempozyumu”

22:54 - Bursa

BOZBEY: 'ATATÜRK VE 30 AĞUSTOS SÖZCÜKLERİNE SOSYAL MEDYA KISITI!"

22:18 - Bursa

BOZBEY'İN MATRUŞKA BEBEKLERİ!

22:18 - YAZARLAR

Bursaspor Fenerbahçe maçı biletleri satışa çıktı

19:15 - Bursa

Bursa Uludağ Üniversitesinin acı günü

18:33 - Bursa