Dünyaca ünlü Granfondo Bisiklet Yarışı Bursa'da

Türkiye'nin ilk OSB’si olan, çevreye duyarlı projeler ve sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında “Yeşil OSB” olmaya hazırlanan Bursa OSB ile BOSİAD, dünya çapında ünlü bisiklet yarışı Granfondo’yu Bursa’ya getiriyor.

Bursa - 1 hafta önce

Lansman toplantısına katılanlar arasında; Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Makineci, BOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdullah Burkay, BOSB Yönetim Kurulu Üyesi Sühendam Urbay, BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Çağan, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Osman Yıldırım, Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Baran Güneş, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hülya Akgül, Nilüfer Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Servet Set, Türkiye Bisiklet Federasyonu Bursa İl Müdürü Osman Tatlıcılar yer aldı.

Toplantıda konuşan Bursa Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, “Bu etkinlik sayesinde Bursa’mızın tüm güzelliklerini keşfetme imkanı bulmanın yanı sıra Milli Mücadelemizin sembolü olan Mudanya Mütakeresi'ne ithafen bu kadim ilçeyi de bisikletle geçerek bağımsızlığımızın anlam ve önemine de vurgu yapacağız” dedi.

Yarış dolayısıyla bazı yolların trafiğe mecburen kapalı olacağına dikkat çeken Vali Yardımcısı Cevheroğlu, “Maalesef yapılan organizasyonda ‘her seçiş bir vazgeçiştir’ diye belirli alanları trafiğe kapatmak zorunda kalıyoruz. Sporcu güvenliği için bunu yapmalıyız. Bizim burada amacımız hem spor hem de tanıtım. Halkın spor ve sporcuyu desteklediğimizi bilmeleri lazım. Basın mensuplarımızdan da etkinlik konusunda gerekli duyuruları yapıp trafik konusunda halkımızın bize yardımcı olmaları konusunda destek vermelerini rica ediyoruz. Bütün sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

YEŞİL BURSA YEŞİL KALMALI

Etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Bursa OSB ve BOSİAD adına söz alan BOSİAD Başkanı Rasim Çağan ise şunları söyledi:

“Bizim amacımız Yeşil Bursa'nın hep yeşil kalması. Bursa OSB çevreyi korumak için kurulmuş bir sanayi bölgesi. Bunu da her fırsatta öne çıkarmaya çalışıyor ve tüm kente yayılması adına da Çevreye Duyarlı Sanayi Tesisi Yarışması gibi önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bugün tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz Granfondo Bursa da bizim çevreci ruhumuza birebir uyan bir etkinlik. İnsanlar havasının ve suyunun temiz olduğu bir ortamda spor yapmak istiyor. Bu etkinlikleri ne kadar çok desteklersek bu olanakların kamu nezdinde insanların daha fazla sorgulaması ve talep etmesini sağlayacağız. Türkiye’nin ilk OSB’si olarak, çevreye duyarlı projeler ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz kapsamında dünya çapında ünlü bisiklet yarışı Granfondo Bursa’nın da amacına ulaşması diliyoruz.”

Toplantıda Velo Bursa Bisiklet Takımı da, Bursa Valisi Halil Serdar Cevheroğlu'na ilk defa görücüye çıkan yeni sezon takım formasını hediye etti. Organizasyon sırasında ayrıca bisiklet sporunun özendirilmesine katkı sağlamak amacıyla şehit ailelerinin çocuklarına verilmek üzere hediye bisikletler de yetkililere teslim edildi.

26 MAYIS’TA BURSA OSB’DEN START ALACAK

Öte yandan 26 Mayıs’ta Bursa OSB’den start alacak Granfondo Bursa, sırasıyla Hasköy, Çekrice, Dereköy, Mirzaoba, Kaymakoba mahallelerinden geçerek antik bir kasaba olan Tirilye’ye uzanacak. Yarış, Tirilye’den Mudanya’ya kadar devam edecek, sonrasında Göynüklü ve Nilüferköy’den geçerek Bursa OSB yerleşkesinde sona erecek. Organizasyon, Milli Mücadelemizin sembolü olan, Kurtuluş Savaşı’nı bitiren Mudanya Mütarekesi’ne ithafen bu kadim ilçeyi de bisikletle geçerek, bağımsızlığımızın anlam ve önemine de vurgu yapacak.

09.00-13.00 saatleri arasında kademeli olarak kapatılacak olan güzergahlar, www.granfondobursa.com adresinden takip edebilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Mudanya'da dayanıksız siteye tahliye kararı

2024-05-10 09:44 - Bursa

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”

2024-05-06 12:48 - Ekonomi

Alinur Aktaş'tan, Mustafa Bozbey'e sert cevaplar

2024-05-08 15:50 - Bursa

Bursa'da iş dünyasının acı kaybı!

2024-05-03 22:00 - Bursa

Gece vardiyasında 3 erkek 1 kadın ilişki sırasında yakalandı

2024-05-04 09:31 - Bursa

Erdek’te uyuşturucu yuvalarına baskın

2024-05-05 13:09 - Asayiş

Ünlü voleybolcu ve sevgilisi Bursa'da araç kiralayıp hırsızlık yaptı

2024-05-06 09:25 - Bursa

"Arapça değil Türkçe konuş" deyince bir öğretmen öldürüldü!

2024-05-08 17:45 - Bursa

Bursaspor'un rakibi Vanspor sahadan çekildi!

2024-05-04 15:29 - Bursaspor

Mustafa Bozbey'in Türkiye gündemine oturan 'Yeğen ataması' hakkında net açıklama

2024-05-07 13:52 - Bursa

İlgili Haberler

Bursa’da sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklandı

19:24 - Bursa

Bursa’da kamyon ile çarpışan TIR şarampole uçtu

17:30 - Bursa

Osmangazili dağcılar 19 Mayıs’ı Uludağ zirvede kutladı

17:10 - Bursa

Bursa'da polis arabasına giren yılanı itfaiye ekibi çıkardı

16:09 - Bursa

Bursa Erkek Lisesi’nden çevre seferberliği

16:01 - Bursa

Günün Manşetleri

Bursa’da sahte genç kız profili açarak vatandaşları dolandıran 9 şahıs tutuklandı

19:24 - Bursa

Bursa’da kamyon ile çarpışan TIR şarampole uçtu

17:30 - Bursa

Cinsel ilişki teklifini kabul etmeyince boynuna ip bağlayıp öldürdü

17:30 - Gündem

Osmangazili dağcılar 19 Mayıs’ı Uludağ zirvede kutladı

17:10 - Bursa

Antalya’daki teleferik kazası soruşturmasına 19 kişi daha eklendi

16:58 - Gündem