Bergama Belediyesi UNESCO Alan Başkanlığı internet sitesi kuruldu

Bergama’nın doğal, fiziki ve tarihi geçmişini uluslararası normlara uygun olarak tüm paydaşların katılımıyla, koruyan ve yaşatan bir yönetimle bergama belediyesi, tanınırlığı artırıyor.

Yaşam - 5 ay önce

Türkiye’nin 13.’sü, İzmir’in ilk Dünya Miras Alanı Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı Bergama’nın belediyeye bağlı kuruluşu Bergama Alan Başkanlığı’nın internet sitesi kuruldu. Bergama’nın doğal, fiziki ve tarihi geçmişini uluslararası normlara uygun olarak tüm paydaşların katılımıyla, koruyan ve yaşatan bir yönetimle Bergama Belediyesi, tanınırlığı artırıyor.

unesco.bergama.bel.tr adresinden ulaşılabilen site Bergama’yı ziyaret edecek olanlara rehber niteliği taşıyor. Bergama’nın turizm potansiyelini bir bütün olarak sunan web sitesi, destinasyonlar hakkında bilgilendiriyor, ziyaretçi ve tur operatörlerine Bergama’nın evrensel değerlerinde farkındalık oluşturuyor. Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı ziyaretçilerinin tanıtımına yönelik oluşturulan web sitesi Türkiye’nin en yenilikçi ve kapsayıcı Alan Başkanlığı sitesi oldu. “Medeniyetler beşiği Bergama’da turizmi artıracağız”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Anadolu’nun tek Helenistik dönem başkenti olan Bergama, Helen, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemlerinin izlerini taşıyan çok katmanlı kültürel yapısıyla birçok medeniyete tanıklık etmiş, farklı mimari, dini, teknolojik özellikleri bir arada bulunduran yapıları ile kendinden sonra gelen uygarlıklara yön vermiş, ilkler kenti kadim bir kent olmuştur. Bergama uzun yıllardır, sahip olduğu zengin arkeolojik, kentsel ve doğal mirası ulusal koruma normları çerçevesinde korumaya çalışmaktadır. Kentte çeşitli zamanlarda mirasın korunmasına yönelik kampanyalar düzenlenmiştir. Yurtdışındaki arkeolojik eserlerin anavatanı Bergama’ya dönmesi için halkın katılım gösterdiği kampanyaların birçoğu uluslararası alanda ses getirecek kadar kapsamlı yapılmıştır. Unesco Dünya Mirası Listesi’ndeki haklı yerini almış olan Bergama, sahip olduğu Üstün Evrensel Değerleri yarınlara ulaştırmayı en büyük hedefi olarak belirlemiştir. Bergama Alan Başkanlığı’mızın oluşturmuş olduğu site sayesinde hem UNESCO’ya karşı olan sorumluluklarımızdan biri yerine getirilmiş oldu hem de Türkiye’nin en kapsayıcı ve yenilikçi sitesini kurarak ziyaretçilerimize rehber edinmiş oldu. Turizm potansiyelinin çok yüksek olduğu Bergama’da turizmi artırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Misafirleri evimiz Bergama’mıza çağırmak için derleyip toparlayıp çehresini güzelleştiriyoruz. Yıllardır süregelen altyapı ve yol çalışmalarında çok önemli mesafeler kat ettik. Şehrimiz güzel görünsün ki ziyaretçilerimiz burada daha çok vakit geçirsin diye Selinos Antik Kanal ve Tabakhane Eski Çırçır Fabrikası’nı yeniledik ve çok kısa zamanda faaliyete alacağız. Kadim kent Bergama’mızın tarihten gelen eserlerinin turizm potansiyelini artırmak için Bergama Alan Başkanlığı’mızın bu internet sitesini kurması bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu web sitesi ile dünyanın farklı noktalarında insanların kültürel mirasımıza ulaşıp, bizi ziyaret etmesini temenni ediyoruz. Bu konu hakkında emekleri olan Bergama Alan Başkanlığı ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ederim”

Haftanın Öne Çıkanları

Yüzmede Türkiye şampiyonluğu bulunan Emre Onuş yeni dereceler için kulaç atıyor

2024-01-03 13:12 - Spor

Van’ın Muradiye ve Saray ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

2024-01-04 23:57 - Eğitim

Vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı

2024-01-04 15:04 - Asayiş

Başkan Cabbar’dan duygusal klip

2024-01-04 13:45 - Siyaset

Togg T10X için 2024 siparişlerinin alınmasına 15 Ocak’ta başlanıyor

2024-01-04 19:17 - Ekonomi

Vali Çiçek vatandaşlarla buluştu

2024-01-04 17:46 - Gündem

Bolu’nun nüfusunun 8 katı hasta muayene edildi

2024-01-05 12:13 - Sağlık

“Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması” ETSO’da istişare edildi

2024-01-04 16:37 - Gündem

Meteorolojiden yurdun bazı kesimleri için "sis ve pus" uyarısı

2024-01-04 17:09 - Yaşam

Tarihi dokuların yer aldığı Kumludere’de altyapı çalışması tamamlandı

2024-01-04 14:57 - Yaşam

İlgili Haberler

ZBEÜ’de Gerçekleştirilen Viyolonsel Konseri beğeni topladı

22:22 - Yaşam

Kepez Belediyesi Atatürk Anıtı’nı bakıma aldı

22:01 - Yaşam

Samsun Mübadil Yemekleri Şenliği’nde 80 yemek beğeniye sunuldu

19:42 - Yaşam

Gümeli Tabiat Alanı’nda 48. Turizm Haftası kutlandı

19:54 - Yaşam

Kars’ta sağanak caddeleri göle çevirdi

19:17 - Yaşam

Günün Manşetleri

Galatasaray rekor puanla şampiyon

21:05 - Spor

Filenin Sultanları'ndan gelen tepki üzerine THY'den açıklama

17:47 - Gündem

CHP lideri Özel’den emekliler için 15 maddelik liste

16:44 - Gündem

Erkan Aydın'dan hızlı start...

16:11 - Bursa

A Milli Takım’da, EURO 2024 hazırlıkları devam ediyor

16:10 - Spor