Başkan Sarıyıldız: "Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık"

Akdeniz belediye meclisi, mayıs ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi

Siyaset - 3 hafta önce

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı birinci birleşim toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi, oybirliği ile kabul edildi.

Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşim tutanak özeti oylanıp kabul edildi. Toplantıda, Akdeniz Belediyesi’nin 2023 mali yılı kesin hesabı ile ilgili teklifin ilgili komisyonlara havalesinden sonra, belediye bünyesinde 657 sayılı yasa kapsamında görevli personelin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla ilgili yasalar gereği toplu sözleşme yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesi konusu görüşüldü. Teklif, oybirliği ile kabul edildi. İçel Sanat Kulübü’ne maddi destek sunulacak

Meclis’te, İçel Sanat Kulübü (İSK) tarafından Haziran ayında gerçekleştirilecek ve Türkiye’nin önde gelen karikatür, çizgi roman ve stand-up alanında tanınmış ve ümit vaat eden sanatçıların davet edileceği ’3. Mizah Günleri’ etkinliğine, Akdeniz Belediyesi’nce yapılacak maddi desteğin belirlenmesiyle ilgili teklif komisyonlara gönderildi. Toplantıda, yeni dönemde belediyede görevlendirilen başkan yardımcıları ve birim müdürleri hakkındaki görevlendirmelere ilişkin olarak da Meclis üyeleri bilgilendirildi. İmar Kanunu’na göre Akdeniz ilçesinde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı özel güvenlik bölgesi oluşturulması amaçlı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planına ilişkin kurum görüşü teklifi de komisyonlara havale edildi. "Güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız"

Meclis üyelerinin çeşitli konular hakkındaki görüş ve önerileri ile vatandaşlardan gelen bazı istek ve talepleri açıklamasından sonra söz alan Başkan Hoşyar Sarıyıldız, şöyle konuştu: "Gerçekten de istediğimiz, arzu ettiğimiz görüntü budur. Meclisimizin işlediği, üyelerimizin değerli önerileri ile önümüzü açtığı, insanlarımıza moral ve umut verdiğimiz bir çalışma dönemini yaşatmak istiyoruz. Arkadaşlarımız çok güzel önerilerde bulundular ve bazı sıkıntılar dile getirildi. Bazı sorunların gündemimizde olduğunun da bilinmesini isterim. Biz, Akdeniz’de yaşayan tüm halkımıza eşit hizmet götürmek şiarıyla yola çıktık. Hiç kimseye inancından, dilinden, kimliğinden, oy verdiği partiden ötürü farklı uygulama yapmadık, yapmayacağız. Asla ayrımcılık yapmadık, yapmayacağız. Bundan sonraki süreçte de bölgemizde herkesin eşit hizmet aldığı bir dönem bizleri bekliyor olacak. Günün sonunda tüm çalışmalarımızı Meclisimizin bilgisi ve onayı ile yapacağız. Şeffaf ve katılımcı anlayışla, halkçı bir pratik içerisinde olacağız. Önümüzdeki dönemde meclis üyelerimizin katkılarıyla daha güzel bir Akdeniz’i inşa ederek kalkındıracağız"

Haftanın Öne Çıkanları

Mustafa Bozbey Sözünü Tuttu

2024-04-30 08:51 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yeni atamalar

2024-04-30 22:06 - Bursa

ASO Yönetim Kurulu Başkanı Ardıç: “İhracata değil, daha fazla döviz kazancı sağlayacak süreçlere ve iş birliklerine odaklanmalıyız”

2024-05-06 12:48 - Ekonomi

Bursa'da iş dünyasının acı kaybı!

2024-05-03 22:00 - Bursa

Gece vardiyasında 3 erkek 1 kadın ilişki sırasında yakalandı

2024-05-04 09:31 - Bursa

Bursaspor’da ilk aday belli oldu

2024-05-01 15:50 - Bursaspor

Erdek’te uyuşturucu yuvalarına baskın

2024-05-05 13:09 - Asayiş

Başkan Bozbey sözünü tuttu; cadde ve bulvardaki BURBAK noktalarına ücretsiz park edilecek!

2024-05-02 21:47 - Bursa

Ünlü voleybolcu ve sevgilisi Bursa'da araç kiralayıp hırsızlık yaptı

2024-05-06 09:25 - Bursa

Bursaspor'un rakibi Vanspor sahadan çekildi!

2024-05-04 15:29 - Bursaspor

İlgili Haberler

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: “Dün gece gelen görüntüler Refah’ın nasıl bir cehenneme dönüştüğünün kanıtıdır”

23:08 - Siyaset

Borrell: “Ne zaman birisi Netanyahu’nun hoşuna gitmeyen bir şey yapsa, Yahudi karşıtlığı suçlaması yapılıyor”

22:43 - Siyaset

AB’den Suriyeli mültecilere 2 milyar euro destek taahhüdü

20:54 - Siyaset

Netanyahu, Refah’taki çadır kampına düzenlenen saldırıyı “trajik bir hata” olarak nitelendirdi

20:57 - Siyaset

AK Parti Karabük heyeti Bakan Uraloğlu ile görüştü

20:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

Astrolog Meral Güven gözaltına alındı

20:47 - Asayiş

Bursaspor Yönetiminde Görev Dağılımı Yapıldı!

20:10 - Bursa

Ukrayna'dan ithal edilen etler hakkında Et ve Süt Kurumu'ndan açıklama

17:32 - Gündem

İsrail ve Mısır askerleri arasında çatışma: 1 ölü

17:23 - Dünya

Başkan Çelik Transfer Tahtasındaki Son Durumu Açıkladı

16:39 - Bursa