Ankara Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere reflektörlü çıkartma ve kol bandı

Ankara büyükşehir belediyesi, sabit saat uygulaması nedeniyle sabah erken saatlerde hava aydınlanmadan okula giden öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafikte görünür olabilmesi amacıyla “güvenli ankara güvenli yaya” sloganıyla başlattığı “reflektörlü çanta çıkartma” uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Zabıta daire başkanlığı ekipleri, finlandiya büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtmaya devam ediyor. Ankara genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz toplam 60 bin sticker dağıtılacak.

Gündem - 5 ay önce

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sabit saat uygulaması nedeniyle sabah erken saatlerde hava aydınlanmadan okula giden öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafikte görünür olabilmesi amacıyla “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” sloganıyla başlattığı “Reflektörlü Çanta Çıkartma” uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtmaya devam ediyor. Ankara genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz toplam 60 bin sticker dağıtılacak.

Kentte can güvenliğini önceleyen ‘insan odaklı’ uygulamaları hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” sloganıyla geçen sene başlattığı “Reflektörlü Çanta Çıkartması” uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Zabıta Daire Başkanlığı, sabit saat uygulaması nedeniyle sabah erken saatlerde hava aydınlanmadan okula giden öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve trafikte görünür olabilmesi amacıyla başlattığı sticker uygulamasını sürdürüyor. 60 bin sticker ücretsiz dağıtılacak

Bu sene de Finlandiya Büyükelçiliği iş birliğiyle fosforlu reflektörlerin yanı sıra reflektörlü kol bandı da dağıtılmaya devam ediyor. Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, uygulamaya ilişkin, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin de yanında olmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimize sağladığımız kantin desteği, sınav ücretlerinin ödenmesi, servis desteği, abonman desteği, kırtasiye desteği, bayram harçlığı desteği ve karne hediyesi gibi uygulamalarımızın yanında 3. yılına giren “Güvenli Ankara Güvenli Yaya” projesi kapsamında da öğrencilerimizin okula güvenle gelip gitmelerini ve trafikte güvenlerini sağlamayı hedefliyoruz. Bu yıl dağıtacağımız stickerlarla birlikte toplamda 60 bin Sticker’ı öğrencilerimize ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

Öğrencilerin trafikte fark edilmesini sağlamak amacıyla Ankara Zabıtası tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında reflektörlü çıkartmalar ile kol bantları kent genelindeki tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Çantasına sticker yapıştıran Ayza Mine Şakrak “Bizim arkadaşlarımız gri fosforlu çıkartma almış buda işe yarayabilir. Fosforlu olduğu için insanlar bizi fark edebilir. Stickerlarla karanlıkta görünür oluruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'da deprem!

2023-12-18 00:05 - Bursa

Köfteci Yusuf’tan rekor zam

2023-12-15 15:48 - Bursa

Sözleşmeli er toprağa verildi

2023-12-18 15:06 - Gündem

Türkiye'nin 'Altın Yumrukları' ödüllerini aldı

2023-12-20 12:06 - Magazin

Ünlü iş insanı Zeki Zorlu’nun eşi Türkan Zorlu Bursa'da hayatını kaybetti

2023-12-18 14:58 - Bursa

Deprem uzmanı Naci Görür'den Bursa Gemlik için acil uyarı!

2023-12-20 11:21 - Bursa

2024 dolar tahmini korkuttu!

2023-12-20 11:37 - Bursa

Bursa'da yaşanan olayın her satırı vahşet ve sapıklık dolu

2023-12-17 11:07 - Bursa

’Seferoğlu Suphi’ sevenleri tarafından toprağa verildi

2023-12-20 15:20 - Magazin

Recep Günay: Bursaspor için ölümü göze aldım

2023-12-19 16:43 - Bursaspor

İlgili Haberler

Genelkurmay Başkanı Gürak, sınır karakollarında incelemelerde bulundu

12:47 - Gündem

Başkan Tanfer’den 19 Mayıs mesajı

12:49 - Gündem

Yeni Başkan Yardımcısı Bilen Gökten göreve başladı

12:50 - Gündem

3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu

12:51 - Gündem

Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek

12:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'nın trafik sorunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak çalışmayla çözülecek

12:41 - Bursa

Mustafa Bozbey: Bu çarpık durumu düzeltmek benim birinci görevim!

12:31 - Bursa

"Bursa, 'Marmara Dayanışmasına' öncülük edecek"

12:21 - Bursa

Bursa Planlama Ajansı 17 ilçe belediyesiyle kurularak kent anayasası oluşturuluyor

12:08 - Bursa

Başkan Bozbey: Türkiye’nin geleceğini  "Marmara dayanışması" kurtaracak...

12:01 - Bursa