80’lik nineler diploma aldı

Danimarka’nın ilk Türk Camii Kopenhag’daki Kocatepe’de, Faik Canbaz ve İrfan Kurtulmuş’un yönetime gelmesinin ardından kadınlar, Kuran’ı Kerim’i öğrendikleri için diploma aldılar.

Dünya - 9 yıl önce

Cami lokalinde ayda bir kez düzenlenen kahvaltı programlarının yaz tatili öncesi sonuncusunu düzenleyen kadınlar, Milletvekili Yıldız Akdoğan’dan 18 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili bilgiler aldılar ve oy kullanma sözü verdiler. Cami Din Görevlisi Ömer Sarıgül, 70-80 yaşlarında ninelerin Kuran’ı kerim kursunu başarı ile bitirip okumayı öğrendiklerine dikkat çekerek “1 yıl boyunca bayanlar geldiler birlikte dini bilgileri okuduk. Özellikle 80 yaşlarında bayanların gelip Kur’an’ı öğrenmesi beni çok duygulandırdı. 50 civarında bayan öğrencimiz, 100 civarında kız öğrencimiz var. Camide çok faaliyetimiz var. Bayanlarımız camimizin bel kemiği. Örneğin kermeste büyük gelir elde ettiler, sosyal faaliyetlerde bulunuyorlar. Camilerimizde onlara faaliyet ortamı yaratalım ki onlar da gelsinler. Onlar çocuklarımızı yetiştirdikleri için bizim için çok önemliler” dedi.

AİLE POLİTİKALARINI KONUŞTUK

Yıldız Akdoğan: “Çok güzel bir kahvaltı günü geçirdim. Onlarla oturup kahvaltı yaparken, uyum konusu, aile politikası, seçim gündemini konuştuk. Bayanlardan biri evinin mutfağından beni afiş asarken görmüş ve bir milletvekilinin kendi afişini asmasına şaşırmış. Ben de kendisine Danimarka’daki demokrasi ve mütevaziliğin böyle olduğunu anlattım. Nasıl oy vereceklerini anlattım. Bu arada, aşırı sağ Danimarka Halk Partisinin kurucusu ve eski başkanı Pia Kjaersgaard’ın, göçmen asıllı olmama rağmen beni oğluna almak istediğini anlattım. Diploma dağıttım. Çok güzel bir gün oldu” dedi.

KADINLARIN NE İŞİ VAR DEDİLER

Dernek Başkanı Faik Canbaz 5 yıl önce başkan olduğu zaman Kocatepe camiinde yaptığı ilk işin bayanları camiye davet etmek olduğunu belirterek: “Şimdi ayda bir kez lokallerimizi onlara tahsis ediyoruz. Çoğu Kur’an öğrenmeye geliyor. Sosyal Kültürel faaliyetler için geliyorlar. Bize çok yararları oluyor. Buraya bir canlılık kazandırdılar. İlk başta ‘Bayanların camide ne işi var’ diye tepkiler aldık ama şimdi alıştılar. Bayanların evlerinde yaptıkları yemekler, tatlılar, el işlerini düzenledikleri kermeslerde satarak, Danimarkalılara Türk mutfağını tanıtıyorlar, camiye gelir elde ediyorlar. Geçtiğimiz kermeste 200 bin kron kazandırdılar. Buraya Türk, Kürt, Makedon, Bosnalı, Arap her kes geliyor. Camimiz sadece ibadet yeri olarak değil aynı zamanda sosyal kültürel faaliyetlerimiz için kullanılıyor. Bunu herkesin çabası ile başardık” dedi.

KUR’ANI ÖĞRENİNCE ANLAMAYA BAŞLADIM

Kahvaltı sonrasında Kur’an kursunu tamamlayan bayanlara Milletvekili yıldız Akdoğan, Din görevlisi Ömer Sarıgül, Dernek Başkanı Faik Canbaz, Dernek Sözcüsü İrfan Kurtulmuş, bayanlara diplomalarını verdiler. Diploma alanlardan 76 yaşındaki Nadire Sabri: “Yaşıma rağmen Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendim. Arada bir hatalarım olabiliyor ama çok şükür kendim okumayı öğrenince Kuran’ı daha iyi anlamaya başladım. Hocadan ve dernek yönetiminden Allah razı olsun” dedi. Kadınlar kolu üyeleri günü birlikte kahvaltı ve günlük konuları konuşarak geçirdiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Sarımsaklı Plajı'nda tepki çeken görüntüler

2015-06-04 19:49 - Gündem

Bursa ile Fransa’nın Bordo kenti kardeş olmaya hazırlanıyor

2015-06-09 14:03 - Bursa

Serenay'ın sümüğü Beyaz Show'da olay oldu

2015-06-06 20:30 - Magazin

TEOG'da büyük başarı

2015-06-09 20:12 - Eğitim

Bira kutusu sandılar, seks oyuncağı çıktı!

2015-06-09 20:06 - Dünya

Konutta satışlar patladı, inşaat şahlandı

2015-06-09 16:41 - Bursa

Faruk Çelik, kızıyla geldiği okulda sandık başına gitti

2015-06-07 16:55 - Bursa

Can'ın vokalisti Tarkan

2015-06-09 11:52 - Magazin

Bursa miletvekillerini tanıyalım...

2015-06-08 13:56 - Bursa

Arda Turan ile Aslıhan Doğan evleniyor mu?

2015-06-10 00:07 - Magazin

İlgili Haberler

İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron: “Hamas’a 40 günlük ateşkes teklif edildi”

17:48 - Dünya

İskoçya istifa eden ilk Müslüman Başbakanı Yusuf'u konuşuyor

15:28 - Dünya

Savaş arenasında modern saldırılar ile ilkel savunma stratejileri bir arada kullanılıyor

14:55 - Dünya

ABD'de Filistin yanlısı eylemler giderek büyüyor

10:20 - Dünya

Dünya Ekonomik Forumu, Gazze gündemiyle Riyad’da başladı

16:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Bursa’da meydana gelen trafik kazasında feci şekilde can verdi

11:01 - Bursa

Tavuk fiyatlarına yüzde 200 zam haberleri hakkında bilgilendirme

10:54 - Bursa

Bursa Hayvanat Bahçesi’nin yeni üyesi Bursaspor’un maskotu oldu

10:34 - Bursa

Bursa'nın prestijli ödülleri “Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları" sahiplerini buldu

10:17 - Bursa

Manisa'dan Bursa'ya hırsızlık için geldi

10:08 - Bursa