4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi başladı

Kara, uzay ve deniz sınırı konuları ile HAARP teknolojilerinin işleneceği 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi (MRBS) başladı.

Gündem - 1 yıl önce

İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle MÜSİAD Ankara Şubesi tarafından hayata geçirilen 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi (MRBS), Hacettepe Üniversitesi Tunçalp Özgen Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. İki gün boyunca devam edecek programda, kara, uzay ve deniz sınırı konuları ile HAARP teknolojileri işlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, programın açılışında yaptığı konuşmada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ilk gününden itibaren savunma sanayisi sektörünün hızlıca harekete geçtiğini vurguladı.

Demir, bu zorlu süreçte sahadaki birimler ve vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını ifade ederek, yardım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti. Depremlerden etkilenen yerlerin yeniden ayağa kaldırılması ve kalkınması için savunma sanayisinin bazı alanlardaki yatırımlarının söz konusu bölgelere yapılacağını belirten Demir, bu kapsamda gerekli çalışmalara başladıklarını söyledi.

Türkiye’nin sınır güvenliği alanında önemli birçok ürün ve sistemi ürettiğine işaret eden Demir, radar sistemlerinin harp alanı ve sınır güvenliğinin temel, vazgeçilmez unsuru haline geldiğini aktardı. Demir, "Bu nedenle askeri ve sivil radar sistemlerine yönelik orta ve uzun dönemdeki ihtiyaçlarımızın yurt içinden karşılanması ve bu alanda yerli sanayinin kabiliyetlerinin geliştirilmesi, üniversite ve araştırma merkezlerimizin de bilgi birikimlerinin savunma sanayisi bünyesinde kullanılması büyük önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Demir, Erken İhbar Radar Sistemi ailesinin yeni ürünü olan Alçak İrtifa Radar Sistemi Projesi'nin ilk ürününü yakın zamanda envantere ekleyeceklerini bildirdi. Milli radar sistemi sayısını artırmayı planladıklarını dile getiren Demir, bu kapsamda yeni sözleşmeler imzaladıklarının altını çizdi.

Sektörün ve ülkenin, tarihi günlerden geçtiğine dikkati çeken Demir, şunları kaydetti:

"Yakın zamanda Kızıl Elma insansız savaş uçağımız ilk uçuşunu yaptı. 18 Mart bizim için bir milat tarihti ve 18 Mart’ta uçağımız hangardan çıktı, taksi yaparak işbaşına gitti. Bunun yanında 'Hürjet'imiz, Atak-2 ve Anka-2’miz de artık görücüye çıktı. Bayraktar TB3'ümüzün de Anadolu Gemisi’nde operasyon yapmak üzere hazırlandığında belirtmek istiyorum. Bütün bu çalışmalar gösteriyor ki inşallah istiklalin 100. yılına havacılık ve savunma sanayisi olarak en büyük katkıyı desteği vereceğiz."

"Ankara savunma sanayisinde önemli başkentlerden biri haline geldi"

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede de Ankara’nın savunma sanayisinde "önemli başkentlerden biri haline geldiğini" belirtti.

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz da savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren üreticileri bir araya getirmeyi amaçladıklarına işaret ederek, "Amacımız yerli ve milli askeri radar, sınır güvenliği teknolojilerini ön plana çıkartarak yurt dışına tanıtmak ve nihayetinde ihracatı artırmaktır." ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursalı Doblo artık Türkiye'de üretilmeyecek

2023-03-21 13:30 - Bursa

Bursa Yıldırım'da 4 katlı bina 2 milyona icradan satılıyor

2023-03-20 18:48 - Bursa

TOGG Bursa caddelerinde görüntülendi

2023-03-15 13:25 - Bursa

Yaklaşık 9 kilogramlık kalkan balığı 5 bin TL'ye satıldı

2023-03-18 12:20 - Gündem

AFAD’dan Bursa için çok önemli deprem raporu

2023-03-17 12:16 - Bursa

Bursaspor’un efsanesi Pablo Martin Batalla, Bursa’ya teknik direktör olarak döndü

2023-03-17 19:17 - Bursaspor

Bursaspor Başkanı Ömer Furkan Banaz: "Bursa'da ne oldu Allah aşkına?"

2023-03-14 18:54 - Bursaspor

Amigo Mustafa'yı kaybettik!

2023-03-17 07:32 - Bursaspor

Stadyumdaki ses sistemi arızalanınca İstiklal Marşı ambulanstan seslendirildi

2023-03-19 18:07 - Bursaspor

"Bursaspor’un direnişinde ben de varım"

2023-03-19 10:35 - Bursaspor

İlgili Haberler

Çocuklar Ulusal Egemenliğin 104. yılı için koştular

13:23 - Gündem

Kuşadası Devlet Hastanesi’ne yeni tıbbi cihazlar bağışlandı

13:20 - Gündem

Tatvan’da 49 mağdur kadın KADES uygulaması sayesinde şiddetten kurtuldu

13:08 - Gündem

Siyer Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi

13:07 - Gündem

Mahalle Mutfakları’nda 3 çeşit yemek 10 TL

12:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Bebek hastalar üzerinden büyük vurgun

12:12 - Gündem

Sosyal medya dolandırıcıları tek tek yakalandı

11:12 - Gündem

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Yönetimi'nden Mustafa Bozbey ve Oktay Yılmaz'a ziyaret

10:33 - Bursa

Bursa'da aranması olan çok sayıda kişi yakalandı

10:26 - Bursa

Bursa'da 1938 model Berner Alpenwagen marka otobüs son haliyle göz kamaştırdı

09:59 - Bursa