USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

8'inci gün iftar menüsü

Ramazan’ın 8. Günündeyiz. İftara yaklaşırken mutfaklardaki tatlı telaşeler, pişen yemeklerin iştah arttırıcı kokusu, iftarda ne pişirsem sorusuna aranan cevaplar ve hep birlikte oturulan sofraların coşkusu Ramazan’ın en güzel taraflarından… Günlük iftar menüsü tarifleri sizi kararsızlıktan kurtaracak seçenekler sunuyor.

8'inci gün iftar menüsü
25-06-2015 14:05
Google News

 Bugünkü Ramazan iftar menüsünde;

*Mantar Çorbası

*İzmir Köfte - Yoğurtlu Makarna

*Domates Salatası

*Patatesli Sigara Böreği

*Fırın Sütlaç var.

Kolay Gelsin…

Mantar Çorbası

Mantarın kendine has aroması, sütün doyurucu lezzetiyle birleşince, ana yemek öncesi iştahı açan nefis bir çorbaya dönüşür. Bitkisel protein kaynağı olan mantar ile hayvansal proteinin membaı sütün mükemmel uyumu mantar çorbasında buluşuyor. Bakalım mantar çorbası için hangi malzemeler gerekiyor?

Malzemeler:

9-10 adet mantar

1 adet ufak kuru soğan

2 çorba kaşığı tepeleme un

1 litre sıcak su

2 su bardağı süt

3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Tuz, karabiber, kırmızı biber

Üzeri için tereyağı

Yapılışı:

Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Soğanı çok ince şekilde kıyın yahut rendeleyin ve sıvıyağda kavurun. Mantarları da ekleyin suyunu bırakana kadar soteleyin. Unu ekleyin ve hızlıca karıştırın. Karabiberi ekleyin. Sıcak suyu tencereye alın. Kaynayınca oda sıcaklığındaki sütü de ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Ocağın altını kapatın ve tuzunu atın. Tereyağı ve kırmızı biberi eriterek kızdırın. Kaselere böldüğünüz çorbaların üzerine gezdirin.

İzmir Köfte

İzmir köfte denince akla, patates, yeşil biber ve kıpkırmızı domateslerle harmanlanarak fırınlanmış o harika görüntü gelir. Evde yoğrulmuş nefis köfteler, anne patatesi ile bütünleşir, domateslerin göz alıcı kırmızısı ile daha da güzelleşir.

İzmir Köfte İçin Malzemeler:

Yarım kilo kıyma

2 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

4-5 patates

2 domates

4-5 yeşil biber

Maydanoz

1 çay bardağı domates suyu

1 tatlı kaşığı salça

1 yumurta

Yarım çay bardağı galeta unu

Yarım çay bardağı su

Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

Soğanı ince doğrayın yahut rendeleyin. Sarımsakları ve maydanozları da ince ince kıyarak kıymaya karıştırın. Galeta unu, yumurta, baharatları suyu ekleyin, iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bitince yarım saat buzdolabında dinlenmeye alın. Bu arada patatesleri soyun ve uzun uzun veya yuvarlak şekilde doğrayın. Kendi istediğiniz biçimde de doğrayabilirsiniz. İlkin patatesleri, sonra da köfteleri hafif kızartın, bir tepsi veya cam kaba dizin. Aralarına domates ve biber dilimlerini de yerleştirin. Ayrı bir kasenin içinde domates suyu ve salçayı karıştırın. 1 su bardağı suyu da ekleyip tekrar karıştırın ve tepsi veya cam kabın kenarından dökün. Cam kabın üzerini folyo veya yağlı kağıtla kaplayın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Yoğurtlu Makarna

Makarnayı çoğunlukla haşladıktan sonra suyunu süzerek hazırlarız. Ancak makarnanın tüm vitamini suyuna geçer. Bu yüzden “çektirme usulü” denilen suyunu çekene kadar pişirme yöntemiyle hem daha leziz, hem de vitamininden değer kaybetmemiş bir makarna elde etmiş olursunuz. Dilerseniz bugünkü tarifteki makarnayı böyle deneyin.

Malzemeler:

Yarım paket makarna

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Makarnanın üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su

1 tatlı kaşığı salça

Yoğurt

Sarımsak, tuz

Üzeri için:

Tereyağı

Kırmızı toz biber

Yapılışı:

Tereyağ ve sıvıyağı tencereye alın birlikte eritin. Salça ve tuzunu ekleyip kavurun. Biraz su ekleyerek salçayı inceltebilirsiniz. Makarnaları ekleyip karıştırın. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda karıştırın, tuz ekleyin. Pişen makarnayı tabağa alın ve üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın. Toz kırmızı biberli tereyağını eritip kızdırın ve yoğurtlu makarnanın üzerinde gezdirin.

Patatesli Sigara Böreği

Çıtır çıtır, gevrek, sıcacık bir sigara böreğine kim hayır diyebilir? Yine günün her saatinde, her öğünde

yenebilecek nefis bir hamur işi.. İçine istediğiniz harçtan koyabilirsiniz. Biz patatesli harç kullandık.

Malzemeler:

1 kg. yufka

Kızartmak içi sıvı yağ

İç harcı için malzemeler:

3 adet orta boy patates

1 adet küçük kuru soğan

Maydanoz

1 tatlı kaşığı salça

Kırmızı pul biber

Karabiber

Nane

Tuz

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın ve kenarda soğuması için bekletin. Bu arada bir tavaya sıvı yağı alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı salça ekleyin, baharatları da ilave edin ve ocaktan alın. Soğuyan patateslerin kabuklarını soyun, rendeleyin ve üzerine salçalı sosu ekleyin. Kıyılmış maydanozu da ilave edin ve karıştırın. 1 adet yufkayı 8 eşit üçgen biçiminde kesin. Yufkanın geniş kısmının ucuna patatesli harçtan koyun, rulo şeklinde sarın ve yufkanın dar ucunu suyla ıslatarak yapıştırın. Bir kızartma tavasına sıvıyağı koyun ve yağ iyice kızınca patatesli sigara böreklerini altın rengini alana kadar kızartın.

Fırın Sütlaç

İçi hafif sulu ve bembeyaz, dışı yanık ve nar gibi kızarmış bir sütlaç, sütlü tatlıların içinde en sevilenlerdendir. Kıvamı iyi ayarlanırsa tadı damakta kalır. İşte malzemeleri ve hazırlanışı…

Malzemeler:

1 litre süt

Yarım su bardağı pirinç

1 su bardağı şeker

1 adet yumurta sarısı

3 çorba kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 su bardağı su

Yapılışı:

Pirinçleri iyice yıkayın ve 2 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu tam çektirmeyin hafif sulu kalsın. Haşladığınız pirinçlerin üzerine süt ve vanilyayı da ilave edin ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca şekeri ve 3’te 1 su bardağı sütle ezip karıştırdığınız 3 çorba kaşığı nişastayı ve çırpılmış yumurta sarısını da ilave edin. 10-15 dakika kadar kaynatın ve ocağın altını kapatın. Sütlaca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ısıya dayanıklı kaselere ya da toprak kaplara sütlacı paylaştırın. Fırın tepsisine soğuk su koyun ve sütlaç kaselerini tepsiye dizin. Tepsideki su, sütlaç kaselerinin yarısına kadar gelmeli. Tepsiyi fırının en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçların üzeri kızarana kadar bekletin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35