USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Yunanistan için internette bağış kampanyası başlatıldı

Yüz milyonlarca Avrupa insanının cömert olduğu söyleniyor ve bağış yapması isteniyor.

Yunanistan için internette bağış kampanyası başlatıldı
30-06-2015 18:56
Google News


Muhtemelen haber bültenlerinden de takip etmişsinizdir. Son zamanlarda Yunanistan'da ekonomi iyiye gitmiyor ve ülkenin borçlarını ödeyememe gibi bir durumu söz konusu. Böyle bir şey yaşanırsa hem Yunan halkının hem de Avrupa Birliği'nin güç durumda kalacağı konuşuluyor. Nasıl bir çıkış yolu izlenecek bunu göreceğiz, ancak ülkeyi yönetenler haricinde, Yunanistan için çözüm üretme peşinde olan insanlar da var.

Teknokulis.com'un haberine göre, Londra'da yaşayan ve pazarlama işiyle uğraşan Thom Feeney, bağış sitesi indiegogo'da Yunanistan için bir kampanya başlattı. 1.6 milyar euro'luk hedef belirleyen ve bu parayı toparlayabilmek için bir haftalık süresi ola Feeney, şimdiye kadar çevresinden ve tanımadığı birçok kişiden olumlu mesajlar aldığını ve destek gördüğünü belirtiyor. Şu ana kadar ulaşılan bağış miktarı ise, 46 bin euro ve giderek yükseliyor.

Bu kampanyayı hazırlarken Yunanistan yönetimi de dahil hiçbir Avrupalı siyasetçiyle görüşmediğini belirten Feeney, Avrupa'da yüz milyonlarca insanın yaşadığını ve Avrupa insanının cömert olduğunu belirterek herkesin en azından 3 euro bağış yapabileceğini düşünüyor ve bu bağışlar karşılığında çeşitli hediyeler de sunuyor. Örneğin, 3 euro bağışa karpostal, 6 euro bağışa Yunan peyniri ve zeytin salatası gibi seçenekler var.

Bu kampanya başarılı olur mu bilinmez, ama Feeney, bunu Yunanistan'daki insanlar için yaptığını, başarılı olunursa paranın onlar için kullanılacağını, başarısız olurlarsa da paraların sahiplerine geri iade edileceğini belirtiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
Bursa Gazete Manşetleri
PUAN DURUMU TÜMÜ