USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yüksel Ceylan: ‘Hedef 10 milletvekili”

Yüksel Ceylan: ‘Hedef 10 milletvekili”
16-01-2023

 İyi Parti Bursa il Kongresi 29 Ocak’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Osmangazi ilçe teşkilatının 5 yıl başkanlığını ya Dr. Mehmet Hasanoğlu cumartesi günü İl Başkan adayı olduğunu açıklamıştı.

Kamuoyunun Karacabeyliler Derneği başkanlığından tanıdığı Yüksel Ceylan da dün parti binası önündeki alanda düzenlediği toplantıda il başkanı adayı olduğunu açıkladı.

Yüksel Ceylan’ın basın açıklamasına İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile bazı ilçe başkanları ve parti yöneticileri ile partililer katıldı…

Şehitleri ve Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına başlayan Yüksel Ceylan, İyi Parti Bursa İl teşkilatının 3. Genel Kurulu’nda il başkanlığına aday olduğunu açıkladı…

“Çocukluğumdan beri insanlara yardımcı olmayı ve dürüstlüğü ilke edindim” diyen Yüksel Ceylan iş hayatı da dahil olmak üzere öz yaşam öyküsünü anlattı…

Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın kendisini partiye davet ettiğini anımsatan Yüksel Ceylan emekli olacağı rahat bir döneminde iken siyasete atatıldığını ve Genel Başkan Meral Akşener’in söylemlerini düstur olarak kabul ettiğini söyledi…

 ‘BENİM 20 YILDA YAPTIKLARIMA BAKARAK KARAR VERİN!’

Yüksel Ceylan neden il başkanlığına aday olduğuna ise şöyle açılım getirdi:

“Edirne’den Kars’a kadar 81 il başkanlıkları olarak İyi Parti’yi birinci parti yaparız sözünü veremem. Ama benim genlerimde surlara bayrağa dikmek var, ben Karacabeyliyim, Ulubatlı Hasan’ın torunuyum. Ben surlara İyi Parti bayrağını dikmek için son kanıma kadar, son paramın son kuruluşa kadar mücadele edeceğim.

Eğer ki bu Bursa’mızın tarihi surlarına Büyükşehir Belediyesi’nin surlarına şu bayrağı dikmezsem namerdim. Ben hiç kimseyi ötekileştirmem.

Diğer adayımız da çok değerli bir kardeşim, yıllarca siyaset hayatında ismini söylemek istemiyorum, bir partide koşturdu. Ama o da bizler gibi ülkemizin gelmiş olduğu karanlık tabloda tüm kurucularla İyi Parti’ye geçmiş değerli bir arkadaşımızdır. 

Ben hiç kimseye kesinlikle ‘bana oy verin’ demem, ben alçalmam. Evet dimdik dururum, ama diklenmeden dururum. Tek bir kişiyi arayıp da ‘bana oy verir misiniz’ dersem şerefsizim. Ama şunu söyleyeceğim, ‘Ben Bursa’da 20 yılda ne yaptım, sosyal medyada beni lütfen takip et, ondan sonra karar ver’ diyeceğim…”

HEDEF 10 MİLLETVEKİLİ

Genel seçimlerde milletvekili sayısında hedef çıtasını yüksek tutan Yüksel Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bursa’mızda TBMM’de Grup Başkan vekilimiz, Bursa’da yıllarca siyaset yapmış duayen Sayın İsmail Tatlıoğlu ve yıllarca büyükelçilik yapmış Sayın Ahmet Kamil Erozan olmak üzere iki tane vekilimiz var.

Bu kongrede il başkanlığı çok önemli, ben o yüzden adayım. Önümüzde milletvekilliği genel seçimi ile 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler var.

Biz bir karar verelim. Bizim kaç milletvekilimiz var. Birinci bölgeden bir tane, ikinci bölgeden bir tane…

Biz gelecek olan seçimlerde bir araya gelerek, bakın şuncu ya da buncu olmamak kaydıyla adayım, Yine söylüyorum, benim için Hasan Toktaş bir değerdir, benim için Yüksel Yılmaz bir değerdir, benim için Selçuk Türkoğlu bir değerdir. Benim için ilçe başkanlarımız bir değerdir.
Selçuk başkanımızın il başkanlığından sonraki bütün grupları, (Bana kimse anlatmasın gruplaşma var) bir araya getirerek, biz yine bu dönem birinci bölgeden 1 milletvekili, ikinci bölgeden 1 milletvekili mi çıkartalım, yoksa beraber olup birinci bölgeden 5, ikinci bölgeden 5 tane milletvekili mi çıkartalım?”

‘ŞUNCULUĞU, BUNCULUĞU BIRAKALIM”

Siyasette herkesin bir hedefi olduğuna dikkat çekti:

“Siyasette bir destur vardır. Siyasette herkesin bir hedefi vardır, ben buna canı gönülden katılıyorum olmalı da.

Bakın, örnek veriyorum, adamın yaşı 50 olmuş, birinci bölgeden 1, ikinci bölgeden 1 milletvekili çıktı. Bu kişi sırasının gelmeyeceğini bilir, siyasetten soğur, ‘ben 20 yıldır koşuyorum, hala birinci bölgede Ahmet, ikinci bölgede Mehmet, sıra bana gelmez’ diye düşünür, neden? Haklı mı, haklı.

İktidar partisi, birinci bölgeye bir ya da iki milletvekili bırakıyor, ama altını da 4, 5 ile dolduruyor. Adam ne diyor? ‘Ben siyasetçiyim, bana sıra gelecek’ diyor,

Gelin bu dönem şunculuğu, bunculuğu bırakalım. Bakın okuduğum isimlerin Ankara’ya gitmesi için elimden geleni yapmazsam şerefsizim.

Hiçbir zaman şuncu buncu olmadım, yine olmayacağım, sadece partimde ne kadar milletvekili çıkarabilirim. İlçelerimizde ne kadar belediye başkanı taşıyabilirim. Belki bugün bana karşı olan ilçe başkanları var, ben bunu biliyorum, kesinlikle kimseye darılmam. Benim kültürümde darılmak, küsmek hele de kin davası katiyen yok.”

‘SİYASETTE KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEM’

Siyasette ötekileştirme ya da ön kesme gibi bir amacı olmadığını vurguladı:

“Hiçbir zaman kimseyi ötekileştirmek gibi bir saygısızlığım olmadı, hiçbir zaman siyasi amacı olan bir kişinin önünü kesmek gibi bir amacım olmadı.

Bir amacım var. Burası Türkiye’nin örnek aldığı bir il. Burası Bursa, Osmanlı burada kuruldu. İyi Parti burada kuruldu.

O yüzden ilklerin şehri olan, Evliyalar şehri Bursa’mıza katkı sunmak ve insanlarımızı bu karanlık tablodan kurtarmak, insanlarımızı gençleri iş sahibi yapmak için gelin beraber olalım.

Yaklaşık 15 yıldır Karacabeyliler Dernek Başkanlığı döneminden sonra siyasete girdim. STK’larda her görüşe sahip insanlar var. Genel Başkanımızı 28 Şubat olayları ve İçişleri bakanlığı döneminden takip ediyorum.

Partiye gelme sebebimi de az önce ifade ettim, Ben Karacabeyliyim, Karacabey’de doğdum. Atam da Karacabey’de, dedem de…”

‘HEP SAHADA OLACAĞIM”

Yüksel Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Soğuk bir kış günü buradayız. Ama burası sımsıcak, buraya gelen herkesin kalbi tertemiz. Tabii ki siyaset olsun, destek olalım, ama birbirimize köstek de olmayalım.

Ben isterdim ki burada tüm ilçe başkanlarımız olsun. Bana oy verme kardeşim, ama toplum bizim burada birlik beraberlik olduğumuzu görsün. Altını kimse çamurla sıvayamaz. Altın çamurla sıvasan da yıkandığında yine altındır.

29 Ocak 2023’te genel kurulumuz var. İki adaydan biri olarak orada aday olacağım. Ben bütün Bursa halkının buradaki toyumuza gelmesini bekliyorum. Bütün Bursalı hemşerilerimizi, özellikle İyi Parti’ye bize inanmış, gönül vermiş insanlarımızı orada görmek istiyorum.

Özellikle söylüyorum. Benim şu il başkanlığında o koltukta oturmaya zamanım olmayacak. Oturmayacağım orada. Sadece sayın Selçuk Başkanımızla sahada olacağım. Beni öne çıkartan Orhan Galata ve Yaşar Bayram’dır
Yüksel Ceylan Selçuk Türkoğlu’na, Hasan Toktaş’a ve ilçe başkanlarına, toplantıya katılan herkese teşekkür etti ve şu mesajı verdi:

“İl Başkanlığı bize nasip olursa, hiç kimsenin bizimle görüşmek için randevu almasına gerek kalmayacak. Kapımız herkese açık olacak.  Son söz olarak İyi Parti şemsiyesi altında gelir birlik, beraberlik olalım.”

Daha sonra Orhan Galata ile Hasan Toktaş da kısa birer konuşma yaptı…

HASAN TOKTAŞ’TAN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Toplantıda söz alan GİK üyesi Hasan Toktaş ise “Birlik ve beraberlik"vurgusunda bulundu:

“Bugün Yüksel Ceylan kardeşimin il başkanlığı adaylık açıklamasına hoş geldiniz. Dün akşam da burada Dr. Mehmet Hasanoğlu adaylık açıklamasında bulunmuştuk, Öncelikle 29 Ocak 2023 tarihli Bursa İl Kongremizde ben varım diyen bu iki adayımıza başarılar diliyorum.  

Bir şeyi özellikle ifade etmem gerekiyor. Bursa’da sayın İl Başkanımız Selçuk Türkoğlu döneminde zirve yaptığına inandığım birlik ve beraberliğimizin Türkiye genelinde teşkilatlarımıza baktığımızda çok iyi noktalarda olduğunu düşünenlerdenim.

Bu kongrede Dr. Mehmet Hasanoğlu da kazansa, Yüksel Ceylan da kazansa birlik ve beraberliğimiz, özellikle Türkiye için çok önemli olan bu seçimlerde artarak devam edecektir.

Siyasi rekabet mutlaka olacaktır. Siyasi rekabet her dönem vardır, her dönem de olacaktır. Çünkü insanın olduğu yerde bu mutlaka olacaktır.  Peygamberimizin arkasında saf tutan sahabenin arasında da rekabet vardı. Rekabeti ayrışma, kutuplaştırma, olarak değerlendirmemek lazım geldiğine yürekten inananlardanım.

Şöyle bir karışıklık oldu. Ankara Kongresi 29 Ocak’a ertelendi, Sayın Genel Başkanı’mızın programında Ankara kongresi de Bursa kongresi de vardı. İkisi de 29 Ocak olunca, bakalım bu hafta belli olur, ama umudumuz o ki, genel Başkanımızın katılmasını yürekten arzu ediyoruz.

Bursa İl Kongremiz binlerce insanın katılacağı bir şölen havası içinde geçecektir. Partimizin delegeleri süzülerek geldiler. Selçuk Başkanımızın da dediği gibi binlerce üyelerimizin tercihiyle seçildiler 600 adet il delegemiz seçildi, 60 da doğal delegemiz var. Bu il delegelerimizden daha akıllı değiliz. Bu 660 delegemizin ortaya koyacağı irade kim olursa olsun ister Mehmet Hasanoğlu ve ekibi ister Yüksel Ceylan ve ekibi olsun, herkese, burada bulunan ve bulunmayanlara bu ekibe ona tabi olmak düşer.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?