USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeşiltaş iddiaları yalanladı ve suç duyurusunda bulundu

Yeşiltaş iddiaları yalanladı ve suç duyurusunda bulundu
20-11-2023

CHP’de sular durulsa şaşarım!..

CHP’de iki gündür manşetlerden düşmüyor. TV’deki tartışma programlarında tartışılıp duruyor…

Bu defa Türkiye gündemine ve  yaygın medyanın manşetine düşen CHP Kurultayı’nda delegelere yönelik akçalı manipülasyon iddialarında CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da yer aldı…

İddialar çok ciddi… Erkan Çakır adlı bir partili tarafından sosyal medya ortamında gündeme getirildi, yine sosyal medya ortamında açılan tartışma gruplarına aynı kişi müdahil olarak iddialarını yineledi…

Bu da CHP’de kurultay iptali için dava açılabileceği gibisinden tartışmalara yol açmıştı…

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Gerek sosyal medya gerekse televizyon programlarında Partimizi ve delegelerimizi yıpratmak için parti kültürümüzle asla bağdaşmayan çirkin iftiraları üzülerek takip ediyorum.

Muhakkak ki bu kumpaslara yeltenen art niyetli gruplar olmuştur, olacaktır. Ama partimizi ve delegelerimizi kimsenin yıpratmasına izin vermem…”

Çevirisi şudur: Kılıçdaroğlu ve taraftarları, bu konuda Kurultay için herhangi bir girişimde bulunmayacak.

CHP İL BAŞKANI NİHAT YEŞİLTAŞ İDDİALARI YALANLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, sosyal medya

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş sosyal medyada gündeme ve medyada muhtelif yayın organlarına yansıyan iddiaları yalanladı ve söz konusu iddiaları sosyal medyada gündeme getiren Erkan Çakır’ı mahkemeye verdiğini açıkladı…
Nihat Yeşiltaş’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Erkan Çakır isimli şahıs AKP’nin maşası haline gelerek Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıpratmaya çalışmaktadır.

Kurultay öncesinde Ankara’da bulunulan süre içerisinde elbette ki İl Başkanları ve parti büyükleriyle görüşmeler oldu. Bu en gerçek ve tabii olandır. Bu görüşmeler arasında sayın Özgür Çelik ile de görüştüm. Ortamda başkaları da vardı. Ancak para alındığına yönelik iddialar asla ve asla gerçeği yansıtmamaktadır.

Kaldı ki delegasyonumuz hür iradesiyle genel başkanlık yarışında tercihini yapmıştır. İl Başkanı olarak en başından beri ne kadar objektif ve tarafsız kaldığımı üyelerimiz de delegelerimiz de gayet iyi bilirler. Bu iftira sadece bana değil tüm delegelerimize ve tüm Bursa’ya atılmış bir iftiradır.”

Başkan Yeşiltaş açıklamasını şu ifadelerle noktalıyor:

“Bu durum kamuoyunu gereksiz yerel meşgul ettiği için açıklamayı yapıyorum. Bizim özümüz, sözümüz birdir. İçimiz dışımız birdir. Alnımız açıktır. Ben gerekli suç duyurumu savcılığa yaptım. Savcılık zaten her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceleyecek ve gerçek ortaya çıkacaktır. Bundan sonra söz yüce Türk adaletindedir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?