USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yerel yönetimlerimiz gökyüzünü kullanmalı

28-11-2022

İnsan hayatında yaşanan sorunların çok büyük bir kıs­mının çözümü belediyelerin yani yerel yönetimlerin ilgi alanındadır.

Kent içi ulaşımdan tutun da deprem, sel ve yangın gibi afetlerde belediyelerin de çok önemli bir sorumluluk üst­lendiği de ortadadır. Düzce depremi göstermiştir ki yerel yönetimler olmadan ilk yardım, acil müdahale ve kur­tarma gibi çalışmaların yürütülmesi çok da kolay olma­maktadır.

Afetlerde kara ve denizden müdahalenin yanı sıra hava­dan da müdahale etmek gerektiği kesin bir gerçek. Başta orman yangınları olmak üzere, diğer afetlerde havadan müdahalenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak göre­biliyoruz.

O halde özellikle büyük belediyelerin bu konularda çözüm üre­tecek hava araçları

filosu kurması gerekli bir adım olacaktır.

Geçmişte bu konuda adım atan ve elinde iki adet yangın söndürme uçağı bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki talihsiz olay bir yaşamıştı. İBB’nin orman yangınları için kiraladığı ISRM tescil kodlu, CL-2P tipi yangın söndürme uçağı 4 Ekim 2007’de Çatalca Durusu’nda düşmüştü. Yıllarca sonra, 2013’te İs­tanbul Büyükşehir Belediyesi yangın söndürmek için bir yıllığına Sikorsky S-64 tipi bir helikopter kiraladı. Alev Kar­talı adı verilen 10 ton kapasiteli helikopter için zamanın İs­tanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş “New York itfaiyesi ile eş değer bir itfaiye ekibi ortaya çıktı” diye konuş­muştu.

2015 yılına gelindiğinde İBB, 24 aylık bir süre için bir adet Hava Müdahale (Yangın Söndürme Helikopteri) Aracı Kiralama hizmet alımı için ihale açar.

33 milyon 480 bin dolar karşılığında imzalanan yangın helikopteri kiralama sözleşmesi 31 Aralık 2017’de sona erer.

İBB, 2018 Ocak başında yeniden yangın söndürme heli­kopteri kiralamak üzere ihaleye çıkar. 20 ay-800 saat gibi bir süreyle kiralanacak olan helikopter ihalesi nedendir bi­linmez 20 gün sonraya ertelenir. İBB, 22 Şubat 2018 tari­hinde “geçerli teklif veren istekli çıkmaması” nedeniyle bu ihaleyi iptal ettiğini duyurur ve konu da kapanır.

İhale ilerleyen dönemlerde de yapılmaz ve İstanbul’da çıkacak olası bir yangına müdahale etmek için İBB’nin elinde yangın söndürme helikopteri de kalmaz.

27 Haziran 2019’de Ekrem İmamoğlu iş başına geldik­ten sonra da hava aracı alımı için herhangi bir ihale yapıl­madı.

Oysa İstanbul’da bugüne kadar çıkan bazı yangınları hava araçları söndürdü.

Bundan sonra da yine çıkması muhtemel bina ve orman yangınları için helikopter ve uçaklara gereksinim duyulacaktır.

Orman yangınlarının söndürülmesi her ne kadar Orman Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanlığı’nın olsa da İstanbul gibi devasa bir şehrin ormanlık alanlarda ve farklı yerlerde çıkan büyük yangınların söndürülmesi işi de İs­tanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin görevidir. Daha önce kullanılan uçak ve helikopterler kiralık olduğu için it­faiyeye Daire Başkanlığı’na bağlı çalışmaktaydı.

Şimdi yapılacak iş tıpkı Emniyet Genel Müdürlüğü Ha­vacılık Dairesi gibi İBB Havacılık Dairesi’ni kurmak olmalı­dır.

Satın alma veya kiralamayla İBB’nin kendi havacılık filo­sunu oluşturulmalı.

Bu hava araçları yangın başta olmak üzere sağlık, sel ve deprem, gibi olaylar için kullanılabilir. Nasıl ki, DHMİ’nin ve Tapu Kadastro’nun kullandığı uçakları varsa, İstanbul Bü­yükşehir Belediyesi gibi 20 milyon insana hizmet götüren dev bir kurumun neden çok amaçlı uçak ve helikopterleri olmasın. Bu görüşlerimi aylar önce davet edildiğim İBB İs­tanbul Planlama Ajansı’nın havacılık ve kent konulu pane­linde de dile getirmiştim.

Kurulacak bir şirketle bu uçaklar kamu hizmetlerinin yanı sıra başka kurum ve kişilere de ara sıra da olsa kirala­nabilir. Merkezi idare bütün yetkiler bende olsun diyerek karşı çıkabilir. Ama yine kararlı bir tavır takınılırsa çıkış yolu bulunur.

Birçok ülkeden büyük coğrafi konumu nedeniyle, İstan­bul için havacılık önemli bir sektördür.

Bu nedenle daha önce helikopter inişleri için heliportlar kurarak öncü olan İBB’nın eğitim ve sportif amaçlı küçük ölçekte bir havaalanı kurması da önemli bir adım olacaktır.

Avrupa’da bazı ülkelerde havalimanları yönetimi bele­diye başkanlıklarına aittir.

İBB, yaptıracağı havaalanını işletebilir ve gelir de elde edebilir. Bizden söylemesi.

Mutlu yarınlar Türkiyem.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?