USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkoğlu İl Kongresi’nde aday olmayacağını açıkladı

Türkoğlu İl Kongresi’nde aday olmayacağını açıkladı
13-01-2023

 Selçuk Türkoğlu’nu uzun yıllardır tanırım. Sendikacılık dönemindeki başarılı çizgisini siyasete de taşıdı… Bir muhalefet partisi il başkanının yapabileceği her türlü muhalefeti yaptı; sürekli sahadaydı.
İyi Parti’ye merkez sağ gelenekten gelen siyasilerin pek de alışmadığı bir tarzı vardı…

Kamuoyunun genel kanaati bir muhalefet partisi il başkanı olarak başarılı olduğudur…

Aynı dozdaki siyaseti olası milletvekili adaylığı sürecinde de sürdürecektir…

Bana göre, İyi Parti’de milletvekili adaylığını en çok hak eden isimler arasındadır.

Selçuk Türkoğlu önceki gün yaptığı basın açıklamasında 29 Ocak’ta düzenlenecek olan kongrede il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı…
İyi Parti seçime 4 ay kala il kongrelerini tamamlayacak. Böylece il ve ilçe yönetim kurullarında milletvekili aday adaylığı istifalarından doğacak boşluk; yenilenerek telafi edilecek…

Bu da İyi Parti’nin genel seçimde elini güçlendirecek…

Öte yandan Selçuk Türkoğolu’nun milletvekili aday adayı olması beklenen bir süreçti…

Türkoğlu “Milletvekili adaylığını Bursalılara soracağı” yönünde açıklamaları var… Bunun siyaseten tercümesi milletvekilliğine talibim, demektir.

 

Türkoğlu’nun yaptığı açıklama şöyle:

"Bildiğiniz gibi 16 Ağustos 2020 tarihinde devraldığımız Bursa İyi Parti İl Teşkilatı Başkanlığı ve Yönetimi görevimiz, 29 Ocak'ta yapacağımız 3.Olağan Kongremiz ile sona erecek.

Delegelerimizin teveccühü ile yeni bir görev süreci başlayacak ve o süreç de inşallah ülkemizin makus talihinin değişeceği genel ve yerel seçimleri kapsayacak.

İl Başkanı olarak Yönetimimizin nasıl bir görev ve hizmet anlayışı ile çalıştığının en yakın tanığı sizler oldunuz. Bizleri yakından takip ettiniz, gözlemlediniz, gerçekçi izlenimlerde bulundunuz. Emeğiniz için özellikle teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi nerede sorun yaşanıyorsa orada olmaya; her daim sahada, alanda, sokakta bulunmaya gayret ettik.  Bursa'nın kanayan yarası neresiyse o yaraya merhem olmaya çaba gösterdik. Kısacası dert yüklü vatandaşımızın nabzı nerde atıyorsa, milletimizin canı nerde yanıyorsa orada olduk. Vatandaşımızın derdiyle dertlenmeyi dert edindik.”

‘İYİ PARTİ’DE EN BAŞARILI İLLERDEN BİRİSİ BURSA’
Yaptıkları saha muhalefetinden örnekler veren Türkoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu söylemek isterim ki; bugün İyi Parti'de en başarılı faaliyetlere imza atan illerin başında Bursa İl Teşkilatlarımız geliyorsa, bunda yönetim kurulunu oluşturan her bir arkadaşımızın ve bu çalışmalarımızda yanımızda olan her bir dava arkadaşımızın büyük payı var. Hepsinin emeklerine yüreklerine sağlık.

Belli başlı örneklerini hatırlattığımız aktif siyaset anlayışımız sayesinde bunların pek çoğundan da olumlu sonuçlar aldık. Bursa açısından hayati önem taşıyan yanlışlardan dönülmesini sağladık.

Kongremize doğru giderken, göreve geldiğimiz gün 13 bin olan üye sayımızı, yüzde yüz artışla 26 bin küsura getirmenin gururunu yaşıyoruz. 1 Gecede 1 İlçe 17 Gecede 712 Köy projemizle Türkiye'ye örnek olduk ve Bursa'nın tüm mahalle ve köylerinde ayak basmadık sokak bırakmadık.

6 Ayda 50 bin Ev Ziyareti projemizde kadınlarımız bugüne kadar yaklaşık 40 bin hanenin kapısını çaldılar ve ekonomik krizi en derinden hisseden ev kadınlarımızla hemhal oldular.

İşte bugünlerde de Bursa'da sayıları 3 bini bulan kahvehaneleri tek tek ziyaret ederek yine bir ilki gerçekleştirmeye devam ediyoruz.”

‘İLÇE TEŞKİLATLARIYLA UYUMLU ÇALIŞTIK’

İl olarak ilçe yönetimleriyle uyum içinde çalıştıklarına da dikkat çekti:

“ Görev süremiz dahilinde ilçe teşkilatlarımızla tam bir mutabakat ve iş birliği içinde her hangi bir tenakuza düşmeden, birlik beraberlik içinde yol yürümenin huzurunu duyduk.

Hasılı tek bir açıklamaya sığmayacak kapsamdaki faaliyetlerimizi, delegelerimizin kabulüne sunacağımız bir kongrenin hazırlığı içindeyiz. Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener'in de katılımıyla onurlandıracağı 3. Olağan Genel Kurulumuz şimdiden partimize, Bursa'mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

İl Başkanı Selçuk Türkoğlu olarak ben, 29 Ocak'taki kongremizde aday olmayacağımı huzurlarınızda açıklamak istiyorum. Bu vesileyle;
ülkesiyle ve içinde yaşadığı kentin sorunlarıyla her daim dertlenmeyi ilke edinen ve hiçbir zaman siyasi ikbal peşinde koşmayan bir kişi olarak, önümüzdeki süreçte Partim ve Genel Başkanım Sayın Meral Akşener'in nerede ve ne şekilde takdir edeceği her göreve hazır olduğumu ifade ediyorum.

Tabi ki kongre gününe kadar, ekibimle birlikte görevimin başında olacağım. Sonraki süreçte ise hangi görevde olursam olayım kendimi, Büyük Türk Milleti'ne hizmet etmekle yükümlü bir nefer olarak gördüğümü vurgulamak isterim.

Geride kalan 30 aylık görev süresi içerisinde yol arkadaşlığı yaptığım ve yakın desteğini gördüğüm Meclis Grup Başkanımız Prof. Dr. Sn. İsmail Tatlıoğlu'na, Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Kamil Erozan'a, GİK Üyelerimiz Sn. Hasan Toktaş'a, Müberra Çakır'a, Sermin Can Özensoy'a, MDK Başkanvekilimiz Şeyda Şahin'e, divan üyelerime, yöneticilerime ve tüm dava arkadaşlarıma içtenlikle teşekkürü bir borç biliyorum. Benden yana bir hak söz konusuysa helali hoş olsun.

Bursa'ya yakışır bir kongre gerçekleştireceğimizden ve başarı çıtasını çok daha yükseğe çıkaracak bir yönetimin yeni bir sayfa açarak daha başarılı çalışmalar yapacağından hiç şüphem yok. Bu duygu ve düşüncelerle kongremizin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

DR. MEHMET HASANOĞLU İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ADAY

Şu anda İyi Parti İl Başkanlığı için adı geçen adaylardan biri de Osmangazi İlçe kurucu Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu… Kendisi geçmişte Osmangazi Belediye Meclis üyesiydi (2016 yılında istifa etti) birlikte Kosova, Makedonya gezisine katılmıştık.

Otobüsle gidip gelmiştik. Yunanistan sınırında Yunanca bilmesi nedeniyle çok yararı olmuştu. Zira Batı Trakya’da (Yunanistan’da) dünyaya gelmişti. İlkokulu orada okumuştu. Ortaokulu Edirne’de, Liseyi ise Bursa’da, Tıp Fakültesi’ni ise İstanbul’da (Cerrahpaşa) bitirmişti. Çok donanımlı, güçlü altyapısı olan biriydi. Bende çok olumlu bir izlenim bırakmıştı.

Dr. Mehmet Hasanoğlu da sosyal medya sayfasından şu açıklamayı yaparak İl Başkanlığı’na aday olduğunu, resmî açıklamayı da 14 Ocak saat 19.00’da il binasında yapacağını bildirdi:

“Değerli dava arkadaşlarım, saygıdeğer Bursalı hemşehrilerim,

Kuruluşumuzdan bu yana, büyük emek vererek bugünlere taşıdığımız partimizin yürüyüşünü iktidar ile taçlandırmak için ekibimle birlikte "Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" diyerek; Bursa İl Başkanlığı’na adayım. Adaylık açıklamama katılımınız bana ve ekibime güç verecektir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?