USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞÖLEN BAŞLIYOR

18-11-2022

20 Kasım ve 18 Aralık tarihleri arasında Katar'da düzenlenecek olan FİFA 2022 Dünya Kupası için geri sayıma geçildi. Turnuvadaki maçlar, 5 farklı şehirde ve 8 farklı stadyumda oynanacak.1930 yılından beri düzenlenen turnuva, tarihinde ilk kez Kuzey Yarım Küre’de kış mevsimine denk gelen bir dönemde oynanacak.

Dünya Kupası futbolun güzellik yarışmasıdır ve aynı zamanda da futboldaki yeniliklerin sergilendiği bir büyük organizasyondur.

Şölen başlarken dünya futbolseverleri “acaba ne gibi yenilikler izleyeceğiz” diye meraklanır. İnsanlık ve futbol var olduğu sürece yeni bir şeyler çıkacaktır.Çıkmazsa futbol ölür zaten.

Son Rusya 2018’de daha organize savunmalar ve takımlardaki fizik kalite dikkat çekici boyutlardadır. Fizik kaliteyi korumak için futbolun ayrıntılarına inmek, antrenman kalitesi, beslenme ve uyku düzenindeki aksaklıkları gidermek ilk akla gelenler…

1974 Dünya Kupası TRT tarafından canlı yayınlanan ve bizim kuşağın izlediği ilk şampiyonadır. Hepimiz Hollanda ve Cruyff hayranıydık.

                                                 (HOLLANDA 1974)

Portakalların hiçbir maçı kaybetmeyeceğine inanırdık. Grup maçlarından sonra ileriki turlarda Hollanda, Arjantin’i 4-0, yarı finalde ise Brezilya ile adeta alay edercesine bir futbol oynayıp sambacıları 2-0 yendikleri maçları nefesimizi tutarak izlemiştik. Finali Almanya ile oynayacaklardı. İki takımın iskeletini de altışar oyuncuyla Bayern Münih kökenli (Beckenbauer, Breitner, Uli Hoeness, Meier, Gerd Müller, Schwarzenbeck) buna karşın Ajax ürünü (Cruyff, Haan, Krol, Neeskens, Rep, Suurbier) oluşturuyordu.

Finalden iki yıl önce ulusal takımların iskeletini oluşturan bu iki ekip Münih’te bir hazırlık maçı oynamışlar, Ajax 5-0 yenmişti.

Her şey, her türlü veri Hollanda’dan yana olmasına karşın futbol yine yapacağını yapmış ve Hollanda 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybetmişti. Total futbolun öncüleri yenilmişti. Sadece Hollandalılar değil biz de dâhil tüm bizler gibi Turuncu renklerin sevdalıları düş kırıklığına uğramıştık.

Ancak “tüm futbol hayatım savunmaların nasıl açık vereceğini gözlemekle geçti” diyen olağanüstü bir golcüye sahipti Panzerler:

                     (ALMANYA 1974 DÜNYA ŞAMPİYONU)

Bayern Münih formasıyla 628 maçta 365, 62 milli maçta da 68 gol gibi inanılmaz bir istatistiğe sahip olan Gerd Müller’di o isim!

İşte o efsane adam Müller iki Dünya Kupası’nda 14 golle tarihe geçti.

Gençlik yıllarımızın bir başka idolü Pele ise 4 kupada sadece 10 gol atabildi...
 

Bakalım, Katar 2022’de ileride efsane olacak yeni isimler görecek miyiz?




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?