USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞİMDİ GÖRECEĞİZ PFDK’YI! 

17-03-2023

Amed maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nca Bursaspor’a verilen ‘9 maçlık seyircisiz oynama’ cezasının Tahkim Kurulu’nun lütfedip iki maça indirmesine kafayı taktım...

Şu bir gerçek: Futbol mecramızda güvenilmeyen kurulların başında PFDK geliyor... Keza Tahkim Kurulu!

Niye böyle peki? Çünkü bu kurullar genelde “ahbap-çavuş” usulü oluşturuluyor.

Federasyonun en tepe koltuğunda kim oturuyorsa... Bu beyefendinin el uzattığı kişilere de alt ya da orta sıralardan birer koltuk veriliyor.

Liyakat, şu, bu, bir kenara itiliyor. Böyle gelmiş böyle gidiyor.

Durum böyle olunca... Cezalar da adamına göre veriliyor. İsimlerin ve renklerin yakınlığı doğrultusunda... Kararlar belirleniyor.

İyi hatırlıyorum. Bir zamanlar federasyonun başında Galatasaraylı bir muhterem oturuyordu, samimiyetime inanın lütfen, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nu uzaktan kumandayla yönetiyordu. Nasıl mı? Toplantı sırasında kurul başkanına telefon ediyor ya da ettiriyordu, kurul başkanı ahizeyi açıyordu, kurul üyeleri de kuzu kuzu dinliyordu.

Zaten o kurulun bazı üyeleri uzun dönem görev yaptı. Tabii buna görev denirse!

Yakın tarihten bir örnek vereyim. Kimse unutmadı değil mi, Fenerbahçeli çok muhterem bir yöneticinin “Disiplin Kurulu 4-3, Tahkim Kurulu da 6-1 bizde” şeklindeki sözlerini... Üstelik hukuk adamıdır kendisi. Sürekli adaletten söz eder. Halen de ülke futbolunda racon keser!

Örnekler saymakla bitmez. Kritik noktalarda ve kararlarda renktaşlık hep ön plana çıktı.

Zaten işte biraz da bu yüzden ülke futbolunun çivisi çıktı.

Hatırlayın lütfen, hemen her sezon herhangi bir futbolcu ya da takım için 3 ya da 5 maç ceza geleceği beklenirken, ‘abrakadabra’ sonucu birileri cezadan nasıl kurtuluyor! Bazı beyefendilerin dosyası sümenaltı edilirken, bazı futbolcu ya da takımlara acımasızca nasıl vuruluyor!

En son, en taze ve en canlı örnek işte Bursaspor!

Hemen bir noktanın altını çizerek devam edelim. Bursaspor’un dışında hiçbir kulüp benim kapsama alanıma girmez.

Ne var ki; perşembe gecesi Avrupa Konfederasyon Ligi’nde Sivas’ta oynanan Fiorentina maçında hiç de hoş olmayan görüntülere tanık olduk. Yiğido’nun 4-1 yenilgisi sonrası Avrupa’ya veda ettiği karşılaşmada 4 Eylül Stadı’nın tribünlerinden sahaya atlayan iki kendini bilmez(!) Fiorentinalı Allessandro Bruno’nun burnunu kırarak ülkemizi ele güne rezil etti.

Bir kez daha vurgulayarak söyleyelim; hiçbir şekilde bir ceza çığırtkanı gibi feryat etmiyorum ama PFDK’nın bu eylem sonrası Sivasspor’a vereceği cezayı da çok merak ediyorum.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?