USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Yeni bir güne başlarken

29-05-2023

Ne alaka diyesi geliyor insanın, sabah sabah Orhan Gencebayın şarkısı takıldı aklıma: “Bir gün daha geçti...

 

Dün seçim günüydü. Kimisi için dünyanın sonu geldi, kimisi için güneş daha güçlü doğuyor. Ben de bu sabah Mudanya’ dinleyeyim dedim.

.

 

Baktım dalgalar yine aynı ritimle sahile vuruyor. Kuşlar ıslanan kumun arasından nasibini almaya devam ediyor. Ve yine birkaç kanat çırpışıyla havalanıp süzülüyor. Kır çiçekleri olabildiğince cömert... Hayat doğal akışında, iç güdüleriyle ve sezgileriyle akmaya devam ediyor. 

 

Doğaya açılalım deyince aklımıza dışarıdaki yeşillikler, ırmaklar gelir. Aslında biz de doğanın bir parçası değil miyiz? Doğaya açılalım derken biraz da kendimize açılsak? İçimizdeki akarsuları takip etsek, ritmi hissetsek?

 

Hırslarımız maalesef bizi karpuz gibi ikiye ayırdı. Sular birbirine akmıyor. Yüzünü göresimiz yok bir diğerinin. Ne acı!..

 

Halbuki bir hastanenin önünden geçerken içeride edilen duaları duysak... Mezar başında dua eden birinin gözlerinin içine baksak... Bulunduğumuz ortamda insanların yüzündeki hüz hissetsek...

 

Hayat bir kuşun kanat çırpışı kadar doğal. Ayrı ama beraber ve her zaman duyarlı. Bundan mı takıldı Orhan Gencebayın şarkısı aklıma? “Şimdi sensiz bak seninle...

 

Seçimlere gelince; sonuçlar herkes için yeni bir başlangıç. Aynı hataları tekrar etmememiz dileğiyle.

 

Sevgiyle kalın.

.

Gün doğuşu: https://youtube.com/shorts/Nz6OmnO1PY8

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mahir Arıcı
Mahir Arıcı 11 ay önce
Her zaman ki gibi fevkalade
Yüksel Çilingir
Yüksel Çilingir 11 ay önce
Çok teşekkür ederim. Sevgiler.