USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

R. BARIŞICI ve M. RAMİSOĞLU

22-06-2023

Bursaspor’da Başkan adaylığı için noter imzası toplamaya başlayan Raşit Barışıcı ile bir araya geldim.

Adaylığını ve kendisini finansman olarak destekleyip Emin Adanur örneğinde olduğu gibi “Ekip Lideri” modeli ile yönetimde yer alacağı ifade edilen Melik Ramisoğlu hakkında sorular sordum.

Sizlerin de kafalarında olan sorulardı bunlar. Buradan yanıtları aktarmak istiyorum.

Raşit Barışıcı 65 yaşında ve eski Bursalı, Bursasporlu, daha önce iki dönem Bursaspor’da yöneticilik yapmış bir isim.

Remzi Cinoğlu ve Orhan Özselek ile birlikte çalışmış. Eski yöneticilerden Ayhan Barışıcı ile akraba olduğunu da sorum üzerine söyledi. 

Son 20 yıldır ise İstanbul’da yaşıyor. Geçtiğimiz hafta ise Bursa’ya taşınmış.

Öncelikle adaylık kararını nasıl aldığını kendisine sordum.

Kendisi uzun süredir İstanbul’da Şişli Belediye Başkanlığı’nda danışmanlık üzerine faaliyetlerde bulunduğunu Bursa’da aynı şekilde çalışmalara devam etme niyetindeyken böyle bir teklif gelince kabul ettiğini söyledi.

Teklifin nasıl ve neden kendisine yapıldığı ile ilgili soruma ise Ahmet Suphi Evke’nin başkanlığını yaptığı Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Derneği ile İş İnsanı Melik Ramisoğlu’nun görüşmeler gerçekleştirdiğini bu toplantılara zamanla kendisinin de dahil olduğunu ifade ederek “ Melik Bey’in başkan adaylığı yeni üye olması nedeniyle mümkün olmayınca kendisi bizzat “Başımıza geçer misin?” şeklinde teklifte bulundu. Ben de kabul ettim ve bu şekilde süreç başlamış oldu” şeklinde özetledi.

Finans konusu nasıl olacak? Soruma ise “Melik Ramisoğlu ilk etapta 200 milyon Lira nakit parayı kulübe aktaracağı sözünü verdi” şeklinde yanıtladı.

Bunun üzerine ben de Barışıcı’ya “Raşit Bey sözler verilir ancak tutulması önemli. Bu tarz sıkıntılar camiada yaşandı daha önce. Bu konuda güvenceye ihtiyaç var” dedim.

Barışıcı da “Aynı endişeyi bizler de ifade ettik, hatta Sayın Ramisoğlu’nu bu konuda fazlaca sıkıştırdık.

Kendisinden teminat istedik. Perşembe veya Cuma günü bu teminatı alacağız. Zaten mali konuda finansman garantisi olmasa n başta ben bu işe girmezdim” ifadelerini kullandı.

Peki bu teminat nasıl olacak dediğimde ise “Para bankaya yatırılıp bloke edilebilir; ancak o konuda sakıncalı bir durum oluşursa farklı bir metoda yönelebiliriz” cevabını verdi.

Çek alınmasının da seçenekler arasında olduğunu öğrendiğimi ifade etmek istiyorum.

Bu arada Barışıcı, Melik Ramisoğlu’nun yönetime geldikleri takdirde Fransa’da yaşayan iş insanı kardeşi tarafından da mali olarak destekleneceğini ara not olarak söyledi.

Peki Sayın Barışıcı Ramisoğlu Bursalı değil,  Bursa’da yaşamıyor, Bursaspor’a bu ilgisi nereden geliyor, arkada yatan farklı bir amaç  ve başka bir hedefi olmalı” şeklindeki sözlerime ise

“Evet kendisinin İstanbul ve Fransa’da yatırımları var Bursa’da da bu yatırımlarına devam etmek istiyor. Belki ileride siyasete de girmeyi de düşünebilir, bilemiyorum. Ancak futbola da çok ilgili. Hem Bursaspor’u eski günlerine döndürmek hem de bu sayede tanınıp iyi bir isim yapmak istiyor. İfadelerini kullandı.

Ramisoğlu bir dönem Akhisarspor ile de ilgilenmiş. Bursa'ya yönelten isim ise menajerlik yapan Ömer Özen. Bunu da ara not olarak bırakıyorum.

Yönetim Kurulu ile ilgili olarak da kimler yer alacak, isimler nasıl belirleniyor? Soruma ise Barışıcı

“Bursalı isimlerden oluşacak, birçok isim önerisi geliyor, onu da toplantı yaptığımız arkadaşlarımızla –Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’ni kastediyor- birlikte belirleyeceğiz” Cevabını verdi.

Transfer tahtasını açmanız gerekiyor. Bu konuda hazır mısınız? Şeklindeki soruma ise

“Evet alacaklılarla hızlı bir şekilde görüşüp borçları erteleyerek değil tamamen kapatarak bu sorunu çözmeyi hedefliyoruz. Zira kur yükseldikçe borç da büyüyor.” Cevabını verdi.

Şehir yönetimi ile görüştünüz mü? dediğim de ise Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’la geçtiğimiz gün karşılaştık, ayaküstü kısa bir görüşmemiz oldu. Daha detaylı ve uzun süreli görüşmek için sözleştik” ifadelerini kullandı. Divan Başkanı Sakder’le de konuşmalarımız oluyor diye de ekledi.

Bursaspor’un para kadar futbol aklına ihtiyacı olduğunu, menajerlerin ve daha birçok kişinin olur olmaz oyuncuları, kulübün aleyhine sözleşmelerle aldırmaya çalışacaklarını söylediğimde ise “O konuda da dikkatli olacaklarını, geçmişte yapılan hataları yapmayacaklarını söyledi.

Evet Sayın Raşit Barışıcı’nın adaylığı ve hedefleri ile ilgili açıklamaları ve hedefleri bu şekildeydi.

Benim değerlendirmeme gelince…

En baştan yazayım. Ben “Ekip Lideri” modelini sağlıklı bulmuyorum.

Gerçi Adanur zamanı o konuda çok sıkıntı olmadı. Zira Adanur ve Gülgüler uyumlu çalıştılar.

Hatalı işler yaptılar tabii ki; ancak burada konu formülleri. Onda da çok sıkıntı olmadı.

Ancak Ramisoğlu ve Bursasporlu Profesyonel Futbolcular ve Raşit Barışıcı aynı uyumu gösterebilirler mi doğal olarak emin değilim.

İçime sindi bu iş yürür dersem yalan olur. 

Zira sonuçta yeni biraraya gelen insanlar. Çok fazla detaya girmek istemiyorum; ancak Ramisoğlu tarafından bazı kişilerle de görüşmem oldu, şimdiden bazı konularda rahatsızlıkları olduğunu hissettim diyebilirim. 

Raşit Barışıcı adına noter imzaları toplanıyor. Kendisi de adaylıkta kararlı; ancak şu bir iki gün içerisinde farklı gelişmeler de olursa sürpriz olmaz.

Aslında Raşit Barışıcı’ya bunu da sordum. Eğer finansman konusunda teminat gelmezse veya başka konularda fikir ayrılığı olursa ne yaparsınız?” 

Soruma ise “Artık bu işe niyetlendik tekrardan değerlendirip biz devam edebiliriz” şeklinde yanıt verdi.

Evet Raşit Barışıcı başkan adaylığı konusunda oldukça kararlı görünüyor.

Bugün ve yarın pürüzler halledilirse başvurusunu yapacak.

Kendisini profil, konuşma ve temsil anlamında o makama uygun olduğu izlenimini edindim.

Ancak en baştan beri ifade ettiğim gibi mali güç, uyumlu çalışma, iyi bir ekip ve doğru futbol akılları olmadan camianın beklediği hedefe gitmek mümkün değil.

Bursaspor’u yönetenlerin artık hata yapma lüksü yok.

Görevi kim devralır onu bilemiyorum; ama o koltuğa oturanın en başta bunu bilmesi gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?