USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Orkun Gazioğlu ile çağdaş Osmangazi

Orkun Gazioğlu ile çağdaş Osmangazi
17-12-2023

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasetin nabzı hem ülkede hem de Bursa'da daha hızlı atmaya başladı. Biz de Bursa.com olarak o nabzı bu süreçte tutup sizlere en doğru ve en objektif bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Bu süreçte belediye başkan adayları ve aday adayları ile biraraya gelerek seçmenin karşısına çıktıkları bölge ile ilgili plan ve projelerini soracağız...
Bu bağlamda ilk konuğumuz CHP Osmangazi Belediye Başkan aday adayı Sayın Orkun Gazioğlu...
Kendisi ile Bursa manzarası eşliğinde son derece objektif ve samimi bir söyleşi gerçekleştirdik.
Şimdi kendisinin sorularıma yanıtlarını ve görüşlerini aktarıyorum...
Tarık ÇAPÇI:
Sayın Gazioğlu öncelikle kendinizi kısaca tanıtır mısınız?
Orkun GAZİOĞLU: 
1973 Bursa doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Bursa'da yaptım. 1990 yılında İTÜ İnş.Müh.Fakültesini kazandım, 1994'te tamamladım. 1997 yılında yine İnşaat Müh. Ulaştırma Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptım.
1995-1999 döneminde mühendisliği profesyonel olarak yaptıktan sonra, 1999 yılı sonunda bankaların yönetici adayı sınavlarına girerek bankacılığa başladım. 3 ayrı özel bankada, Şube Müdürülüğünden Genel Müdürlük Bölüm Başkanlığına kadar farklı pozisyonlarda görev yaptım. Halen özel bir firmanın Mali İşler GMY'si olarak çalışıyorum.
Tarık ÇAPÇI:
Peki adaylık kararını nasıl verdiniz, sizi bu zor göreve yönlendiren neydi ?
Orkun GAZİOĞLU:
Bilindiği üzere babam Bursa'nın tanınmış siyasetçilerinden ve eski bakanlarından Mehmet Gazioğlu..
Yani siyaseti aslında küçük yaşlarımdan beri deneyimliyorum.
Çalıştığım kurumlarda mevzuatlar izin vermediği için resmi kanallardan siyasete girememiştim. 
Şimdi mevcut koşullarımın da elvermesiyle, çeşitli denge unsurlarının oluşmasının akabinde gerekli istişareleri yaparak bu göreve talip oldum. Yıllar itibariyle mevcut iktidara ve politikalarına karşıt olan görüşlerimi hayata geçirebilmek temel amacıyla bu kararı aldım. Biraz da bunu şahsi sorumluluğum olarak gördüm.
Tarık ÇAPÇI:
Adaylık için Osmangazi tercihini siz mi yaptınız yoksa partinin mi öyle bir isteği oldu?
Orkun GAZİOĞLU:
Dediğim gibi istekler ve talepler belirli dengeler çerçevesinde örtüştü.
Tarık ÇAPÇI:
Osmangazi Bursa'nın en büyük, Türkiye'nin de 5. büyük ilçesi. Birçok ilden kalabalık bir nüfusa sahip,  şu anki Osmangazi'yi nasıl buluyorsunuz? Size göre başlıca ve ilk müdahale edilmesi gereken sorunlar nelerdir?
Orkun GAZİOĞLU:
Osmangazi'yi mahalle mahalle analiz ediyoruz. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinliyoruz.. Ancak ben aday adaylığı sürecinde şunları şunları değiştirecem veya düzelticem demeyi biraz hamasi buluyorum. Adaylık kesinleştiğinde proje bazlı görüşlerimiz olacaktır.
Öte yandan genel sorunlar üzerinde herkesin de hemfikir olduğunu düşünüyorum ;
1 - Trafik ve ulaşım
2- Kentsel dönüşüm ihtiyaçları
3- Mülteci sorunları
ilk etapta çözüme yönelik planlamaların yapılması gereken temel konular.
Tarık ÇAPÇI:
Osmangazi, Bursa'nın merkezi, şehrin kalbinin attığı yer. Siz en çok nerelerde vakit geçirmeyi seviyorsunuz?
Orkun GAZİOĞLU:
Aynen katılıyorum size.. Hep sorduğum bir soru var karşılaştığım kişilere
"Dışarıdan bir misafiriniz gelse Bursa'da nereye götürürsünüz?"
Hemen hemen hiç kimse Nilüfer demiyor mesela..
Osmangazi merkezli Hanlar Bölgesi, Kapalıçarşı, Tophane gibi tarihi ve turistik bölgeler olarak yanıtlanıyor..
Ben de şahsen bunu yapmaya çalışıyorum..
Tarıķ ÇAPÇI:
Osmangazi sosyal hayat anlamında şehrin batıya kayması ile geri kaldı. Öyle ki işi düşmediği taktirde aylarca şehir merkezine gelmeyen Bursalılar var. Bu konuda yani sosyal hayatı hatta turizmi canlandırmak için planlarınız var mı?
Mesela Hisar Bölgesi için ne düşünüyorsunuz?
Orkun GAZİOĞLU:
Yukarıda çok yalın haliyle anlatmaya çalıştığım, sorguladığım husus budur..
Mevcut belediyenin başlattığı bu yöndeki çalışmaları destekliyorum.. Ama bu konunun sadece yerli turizmine değil yabancı turistlerin beklenti ve taleplerinin de gözetilerek daha uluslararası vizyon ile üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum.. Bu tarihi değerlerimiz dünyanın birçok örneğinin çok çok ötesinde.. Yeter ki doğru vurgular ve tanıtımlar yapılabilsin..
Tarık ÇAPÇI:
Kentsel dönüşüm hem deprem riski hem sağlıklı kent yaşamı hem de kent estetiği için çok önemli. Çarşamba, Demiryolu altı, Doğanbey, Haşimişçan Caddesi'nin her iki yakası başta olmak üzere bu konuda kapsamlı bir dönüşüme ihtiyaç olduğu aşikar. Siz ne  düşünüyorsunuz?
Orkun GAZİOĞLU:
Katıldığım tüm programlarda bu konuyu önemle ve toplumun genel faydasını gözeterek ele alacağımızı, en öncelikli politikalarımızdan biri olacağını vurgulamaya çalışıyorum.
Tarık ÇAPÇI:
Ulaşım ve trafik ile ilgili planlarınız neler?
Orkun GAZİOĞLU:
Bu konu çok önemli. Osmangazi'de büyük bir sıkışma var. İlçeye özellikle  Kuzeyden güneye baktığınızda bunu net olarak görebiliyorsunuz. Bu sıkışmayı açmak gerekiyor. Bunun  için Güney Çevre Yolu gibi planlarımız olduğu gibi kentsel dönüşümü de bu plana dahil ediyoruz. Yeni yollar, sağlıklı bir kentsel dönüşümle Osmangazi'nin altyapısı yeterli hale gelecek ve ulaşım sorunu da minimuma inecektir.
Tarık ÇAPÇI:
Bursa'nın en önemli markası Bursaspor zor durumda. Tüm kentin olduğu gibi Osmangazi'nin de desteğine ihtiyacı var. Bursaspor'a ne gibi destekleriniz olacak? 
Orkun GAZİOĞLU:
Bursaspor tartışmamız en birinci markamız..
Maalesef gelinen bu noktadan hicap duyuyorum..
Eğer göreve gelirsek, bu hususta belediyenin elverdiği koşullar çerçevesinde elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım..
Çok üzüldüğüm bir konudur.. Ancak Bursamızın tüm dinamikleri ortak bir paydada buluşturulabilirse sonuç alınabileceğini düşünüyorum.
Tarık ÇAPÇI:
Adaylık şansınızı, aday gösterilirseniz seçimdeki şansınızı nasıl görüyorsunuz ? 
Orkun GAZİOĞLU:
Bugüne kadar ki deneyimlerim ve karakterim hep başarı odaklı olmuştur. Bu görevin zor olduğunun bilincindeyim.. Çok çalışılması gerektiğini biliyorum.
İnşallah aday gösterilirsem, Bursa'da çok şey değişecek!
Tarık ÇAPÇI:
Son olarak Osmangazilere ne söylemek istersiniz, genel olarak Orkun Gazioğlu ile nasıl bir Osmangazi ortaya çıkacak? 
ORKUN GAZİOĞLU:
Şehrime ve hemşehrilerime çok güveniyorum. Kendimizi anlatabildiğimiz ölçüde onların da şahsıma güven duyacağına inanıyorum.
Osmangazi'deki belediyecilik anlayışını çağdaş ve modern yönetim vizyonuyla, gelişmiş kentler seviyesine taşımayı hedefliyorum.
Bunun içinde eğitimi çok önemsiyorum. Bursa'da derslik başına düşen öğrenci sayısı diğer büyük şehirlere göre çok fazla bu tabi ki eğitimin kalitesini düşürüyor. Bu ve eğitimin diğer alanlarında elimizdeki imkanlarla kaliteyi yükseltecegiz.
Osmangazi'deki yaşam standartlarını her alanda yükseltmeyi amaç edinmiş bir Bursalıyım. Günlük yaşamdan, turizme, sosyal hayattan sanat ve spora ve tabii ki en önemli markamız Bursaspor'a kadar Osmangazi, Bursa'nın değerlerini layık olduğu yere taşımak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Parti yönetimimiz sonrasında da Bursalı hemşehrilerimiz bana bu şansı verirse arzulanan Osmangazi'ye mümkün olan en kısa sürede kavuşacağız.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?