USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OHH BEE... DÜNYA VARMIŞ!

13-11-2022

Ege seferinden gülerek dönen Bursaspor sezonun ilk deplasman galibiyetini tek golle alırken hem moral depoladı hem de taraftarına gelecek adına umut aşıladı.

Geçen sezon sonu el ele tutuşup TFF 1.Lig’den bir alt kümeye inerek kader birliği yapan Menemen ile Bursaspor arasındaki oyun düşmüşlerin mücadelesiydi.

Maç öncesi soru son düdük çaldığında ayakta kalan olacak mıydı, kalırsa da o kim olacaktı?

Sarı Lacivertli ev sahibinin puan açısından (20-12) Timsah’a göre tuzu daha kuruydu. İşte bu nedenle de Bursaspor ekmek-hava-su gibi acilen 3 puana ihtiyacı vardı. Nitekim bu sezon bir deplasman öncesi takım komutanın ‘Ege’ye galibiyete gidiyoruz’ şeklinde ilk kez camiaya seslenmesi takımına ne denli inandığının göstergesi olduğunu maç bittiğinde anladık.

İlk yarı iki takımın sergilediği futbola bakılırsa ‘orta oyunu’ şeklinde geçti. Orta alanlar makaraları koyuvermiş biçimde topu ayağına alan kim varsa en kestirmeden rakip ceza alanına iniyor ancak Menemen 5’li, Bursaspor ise 4’lü savunma yaptığı için meşin yuvarlak etten duvara çarpmışçasına geri dönüyordu. İzmir temsilcisi ileride çoğalmıyor, doğal olarak Yeşil Beyazlı konuğunu rahatsız edemiyor ama defansta sağlam duruyordu.

Öyle ki; Bursaspor’un ayağına baktığı gol umudu Enver Cenk Şahin rakip 18 içinde ensesindeki en az iki kişi ile güreşmek zorunda kalıyordu!

İkinci devrede aynı seyir hızı ve aynı şablonla devam ediyor, Kubilay Sönmez ile Mustafa Genç’in göbekten Menemen savunmasını delme girişimleri göze batıcıydı zaman zaman...

Ne var ki; kanatlardan bu ikilinin arkalarında oluşması gereken bindirmeler ve destekler gelmedikçe hücum gücü gelişip gol doğumları gerçekleşmez ki bu futbol oyununda...

Yılların deneyimi İsmail Ertekin bu sorunu fark etmiş olmalı ki; iki yavru Timsah Hamza Arıkan ve ÖmerTuran’ı sahaya atarak iki kanada gönderip kenarlardan tempoyu yükselti.

Bu arada ayranı kabaran Menemen gol iştahı ile ileri çıkınca savunmayı ihmal etmenin bedelini iki genç Emre ile Hamza asist işbirliği sonrası topu ağlara gönderen Ozan İsmail Koç ev sahibine ödetti: 0-1...

"Bursaspor’un oyunu güçlü müydü?" derseniz yanıtım "Ehh" olur!..

Bu maç için belki, ‘’üstün’’ ya da ‘’baskın” demek daha doğru olur.

Futbolda maç bittiğinde tabelaya bakıldığına göre başlıktaki gibi fazla söze gerek yok! ,

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?