USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

OSMANGAZİ BELEDİYESİ HALK LOKANTASI’NDA 4 KAP YEMEK 80 TL / GENÇLİK KAFE’SİNDE ÇAY KAHVE 20 TL, ÇORBA BEDAVA!

OSMANGAZİ BELEDİYESİ HALK LOKANTASI’NDA 4 KAP YEMEK 80 TL / GENÇLİK KAFE’SİNDE ÇAY KAHVE 20 TL, ÇORBA BEDAVA!
24-05-2024

 Yerel seçimlerin üzerinden neredeyse iki ay, seçilenlerin görevi devralmasından bu yana ise sadece 54; belediye başkanlarının mazbata almasından buyana ise 50 gün geçti…

Bu kadar kısa sürede başarılı işlere imza atanlara gelince…

CHP’li belediyeler arasında bu aralar yerel ve yaygın medyada icraatlarıyla olumsuz gündem olmamak başarı sayılır oldu!

Erkan Aydın ve ekibi bunu başardı.

Kamuoyunda ne bürokrat / yönetici atamalarına, ne söylediklerine, ne de yaptıklarına itiraz ya da tepki yok…
Kamuoyunda olumlu ya da olumsuz hiç gündem olmayan tek CHP’li belediye Harmancık’ın bu başarısı ise gözden ırak, biraz da  dağın öteki yakasında ve Bursa’dan ziyade Tavşanlı’ya kapı komşu olmasından kaynaklanıyor…

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ilk geniş katılımlı basın toplantısını Osmangazi Meydanı’nda Haziran ayında faaliyete geçecek olan halk lokantasında düzenledi…

  

 1.BAŞARI: HALK LOKANTASI: 3 YA DA 4 KAP YEMEK 80 TL

Toplantıda İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve Başkan yardımcıları da hazır bulundu…

Aydın toplantı boyunca hiç kaynak yok, diye ağlanmadı… 50 günde yapabildiklerini ve önümüzdeki günlerde ve yaz aylarında yapacaklarını anlattı…

Şu sözleri hizmet ve insan odaklı belediyecilik bakış açısını netliyordu:

“… Osmangazi’de hizmet odaklı çalışıyoruz. Sorunları tespit etmek ve çözmek odaklı çalışıyoruz. Halkımız bizden geçmişten şikayet değil hizmet etmemizi ve sorunları çözmemizi istiyor.”

Belediye’de çalışacağı kadroları nasıl oluşturduğuna gelince… Şunları söyledi:

“…Osmangazi Belediyesi’nde 3 bine yakın insan çalışıyor. Liyakatli kenarda kalan insanları hak ettiği yere çektik. Liyakatli, geri bildirimler yaparak atama gerçekleştirdik. Biz insanlara fırsat vererek liyakatli atama yaptık.”

 

Erkan Aydın Halk lokantasını anlattı:

“.,..Halk Lokantası’nda 3 ya da 4 çeşit tabldot olarak 80 liradan verilecek. Burada 350 kişi alacağından hareketle günde en az bin kişiye yemek verilebilecek. 11.00-15.00 arası hizmet verecek.

Yemek ücretleri maliyet hesaplanarak belirlendi. Esnaf ile rekabet etmek gibi bir derdimiz yok. İhtiyacı olan vatandaşları desteklemek istiyoruz. Dışarıda bir etli yemek fiyatı 150, 200 lira!

10 bin lira maaşı olan emeklinin dışarıda karnını doyurması mümkün değil. Halk lokantalarının sayısı artacak…Burası yapılmış, hazır olan bir yerdi, bu şekilde değerlendirmiş olduk.”

Yemek Sepeti’ndeki fiyatlara baktım. 1 çorba bile 3, 4 kap yemekten pahalı!

Çok hayırlı bir hizmet…

Başkan Aydın’ın verdiği bilgilere göre:

“…Proje ekibi oluşturuyoruz. AB, BM, BEBKA, tüm fonları araştırarak her alanda proje üretecekler. Önceliğimiz kadınlar, dezavantajlı kesimler, özel gereksinimli bireyler olacak. Ay sonunda Almanya’daki bir kardeş şehrimizle ortak çok farklı bir çalışmayı kamuoyu ile paylaşacağız.

“…İlk kreş Hamitler’de bir hayırsever tarafından yaptırılıyor. Önümüzdeki hafta temeli atılacak, yedi, sekiz kreş tespiti yaptık. Hayırseverleri bulduk. Belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan yapılacak.”

“…Kirişhane’de spor lokalinin temelini attık. Sözünü verdiğimiz hizmetleri yerine getirmeye başladık.”

“…Gençlik Kafe’nin ilki Osmangazi Meydanı(‘nda yapılan binalarda hizmete girecek. Gençlik Kafe’de maliyetine çay kahve  ve akşamları da ücretsiz çorba verilecek. Gençler alt kattaki kütüphanede ders çalışabilecek.”

“…300 metrekarelik jimnastik merkezi açacağız. Atıl cihazları burada kullanacağız.”

“…Bağlarbaşı’nda 144 kişilik kız öğrenci yurdu yapacağız. Hayırsever ile anlaşmak üzereyiz.”

“…Çarı merkezine gelen şikayetler on saniye gibi kısa sürede ilgili birimlere iletiliyor.”

“…Okullar kapandıktan sonra spor faaliyetleri devam edecek. Gezici kütüphane ile mahallelere gideceğiz. Oralarda şarkı atölyesi, kitap günleri, ritim atölyesi gibi faaliyetler gerçekleşecek.”

“…Kültürel yaşama zenginlik katacak Bursa Düşün Dergisi çıkaracağız.”

“…Bursaspor’a da destek olacağız.  Osmangazi bölgesindeki tesislerinin restorasyonu yenilenmesi konusunda katkı koyacağız…”

YAZININ 2. BÖLÜMÜ YARIN... 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?