USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BUİKAD’dan  başarılı iş kadınlarına ödül

BUİKAD’dan  başarılı iş kadınlarına ödül
01-03-2024

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD)  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “İş Yaşamında Başarılı Kadınlara ödül verecek…

Bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan ödül töreninin  tanıtım toplantısına BUİKAD Başkanı Şeyda Şençayır, yönetim kurulu üyeleri ve ödül komitesi katıldı…

Başkan Şeyda Şençayır BUİKAD’ın 2007 yılında 11 kurucu üye tarafından, yaşamın her alanında kadının güçlenerek girişimci kadın sayısının artırılması amacıyla kurulduğuna dikkat çekti ve dedi ki:

“İş kadını ile daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşmak vizyonuyla yola çıkan derneğimiz; kadına daha iyi çalışma koşulları kazandırmaktan çok, kadının rekabetçi iş hayatında yetkinliklerini artırarak varoluşunu güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapmaktadır…

Günümüzde BUİKAD  150 üye ile yola devam ediyor. Çağdaş Türk kadınının, iş hayatının ayrılmaz bir parçası olması gerektiği, kalkınmanın da ancak bu yolla mümkün olacağı inancı ile yüksek bir sinerji oluşturmuştur.

 BUİKAD, Akdeniz İş Kadınları Federasyonu’nun (AFAEMME), Marmara Ve İç Anadolu İş Dünyası Federasyonu’nun (MARSİFED) tek kadın üye derneği ve Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun da (GİFED) Kurucu üyesidir.

 BUİKAD bu iş birlikleri ile güçlenerek yoluna emin adımlarla devam etmektedir…”

'ÖDÜL TÖRENİ BURSA'NIN YANI SIRA ÜLKE GENELİNDE DE İZLENİYOR VE SES GETİRİYOR'

Başkan Şeyda Şençayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Atatürk’ün ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyenindir’ şeklinde çok anlamlı bir sözü var. Yaptıklarıyla Atamız’ın izinden giden ve toplumumuz için birer ilham kaynağı olan kadınlar her türlü övgüyü hak ediyor. Her yıl geniş bir ekibin hazırlıklarını titizlikle yürüttüğü bu ödül töreni sadece Bursa’da değil, ülke genelinde de büyük ilgiyle takip edilmekte ve ses getirmektedir…”

İş Yaşamında Başarılı Kadın Ödülleri” töreninin 15’ncisi  8 Mart Cuma günü Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak…

Ödüller “Bursa’nın En Başarılı İş Kadını, Bursa’nın En Başarılı Girişimci İş Kadını, Bursa’nın En Başarılı Kadın Yöneticisi, Yılın Kadını Destekleyen Şirketi, Yılın Fark Yaratan Kadını, Yılın En Başarılı İş Kadını ve BUİKAD Özel Ödülü olmak üzere çeşitli kategorilerde verilecek…

Başkan Şeyda Şençayır Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle de 4 özel ödülünün de olacağından söz etti:

“Bu kategoriler  Bilimde Kadın, Sporda Kadın, Akademide Kadın ve Sanatta Kadın’dan oluşuyor. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, vatan uğrunda şehit düşen kahramanlarımızı, ebedi hayata irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz…”

Çalışmalarında Başkan Şeyda Şençayır, Başkan Yardımcıları Nazan Akıncı, Zuhal Aslı Saka ve Genel Sekreter Gülnur Algül tarafından desteklenen  Ödül Komitesi ise İpek Yalçın, Oya Eroğlu, Ebru Koçanalı ve Dikmen Avcıer’den oluşuyor…

 Başkan Şeyda Şençayır sponsorlara ve destek veren kuruluşlara da teşekkür etti:

 “Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere törene sponsor olan; Kromeka Makina, BC Foodlines Makina, Vocalzone Türkiye, Tekkim Ambalaj Malzemeleri Kimya Maddeleri Ve Lojistik Hizmetler, Yeşilova Holding A.Ş., Engin Özbek İnşaat, Albayrak Özel Güvenlik ve Koruma Hizmetleri, EDK Grup Güvenlik Teknolojileri, Procode Otomasyon, Onaltı Metal Otomotiv Yan San., AQUA Endüstriyel Temizlik ve Gıda Ürünleri, Expert Arazi Yatırım Danışmanlığı, Plaza Turizm Kongre Organizasyon, Akka Kalıp, Seger AŞ ve Bakgörler Mimarlık kurumlarına teşekkür ediyorum...".

 ULUDAĞ MART AYINDA 6 TIP KONGRESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR!

 Uludağ, mart ayı içinde BURKON Turizm ve Kongre organizasyonunda gerçekleştirilecek altı tıp kongresine ev sahipliği yaparak iki bine yakın katılımcıyı ağırlayacak.

Uludağ’daki kış sezonu geride kalırken üç farklı otelde düzenlenecek kongreler Uludağ Otel işletmecilerinin de yüzünü güldürecek.

Mezuniyet sonrası eğitimin devamlılığı ilkesi ile birlikte sağlık sektöründeki en güncel bilgilerin paylaşılması ve disiplinler arası iletişimin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla 2-10 Mart tarihleri arasında düzenlenecek kongre ve etkinlikler şunlar:

Uludağ Kış Kongreleri kapsamında düzenlenen 16. Uludağ Ortopedi ve Travmatoloji Günleri,

20. Uludağ İç Hastalıkları Kış Kongresi

14. Uludağ İç Hastalıkları Hemşireliği Kongresi,

Uludağ 2024 KBB Günleri,

20. Ulusal Uludağ Pediatri Kış Kongresi,

 4. Uludağ Kardiyoloji Zirvesi,

 3. Uludağ Jinekolojik Endoskopi Kampı

Organize edilen tıp kongreleriyle ilgi bilgi veren BURKON Turizm ve Kongre Genel Müdürü ve TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker şu bilgileri paylaştı:

“ 25 yıldır tıp kongreleri düzenliyoruz. Bunların arasında Uludağ Kış kongreleri büyük önem arz ediyor ve artık bir gelenek haline geldi.

2000 yılında 3 tıp kongresi düzenlenirken, işbirliği içinde olduğumuz Bursa Uludağ Üniversitesi, sağlık derneklerinin ve sponsorlarımızın da desteğiyle 3 olan kongre sayısını şuan katbekat arttırmış bulunmaktayız.

Bu kongrelerinin bazılarını 2 yılda bir bazılarını da her yıl yapıyoruz. Dolayısıyla her yıl Bursa’ya, Uludağ’a 2 – 3 bin kişiyi getirmekten ve ağırlamaktan mutluyuz. Bu kongrelerin hem Bursa ekonomisine hem bilime hem de kış turizmine çok katkısı var. 

 Ulusal bazda konularında uzman doktorlar geliyor bunun yanında yurt dışında alanında yetkin çok sayıda doktorlar da kongrelerimize katılıyor. Tıp alanında bilgi alışverişi çok önem arz ediyor. 

Her bakımdan çok faydalı kongreleri organize etmekten mutluluk duyuyoruz. Başta kongre düzenleme kurulları olmak üzere, katılımcılara, sponsorlarımıza ve tedarikçilere çok teşekkür ediyoruz…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?