USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mustafa Hoca’nın dualarınıza ihtiyacı var

Mustafa Hoca’nın dualarınıza ihtiyacı var
27-02-2024

Bursa'nın kadim spor köşe yazarlarından Mustafa Özkeskin'i Bursasporlu olup da  tanımayan yoktur… 

Ayrıca eski Bursalıdır, hala tarihi Bursa'da, Ulucami'nin birkaç yüz metre yakınında oturur... 

Binlerce de öğrenci yetiştirmişti... 

Hocalığı yıllarca Bursa’nın okullarında yaptığı Fizik Öğretmenliği’nden gelir…

Geçtiğimiz hafta sonu çok Mustafa Hoca çok ciddi bir sağlık sorunu yaşadı…

Tabir caizse mucize kabilinden nefes alıyor…

Aort damarı yırtıldı...  

Hemen ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi’ne götürüldü ve acilen 4 saat süren bir ameliyata alındı… Doç. Dr. Arda Aybars Pala ve ekibi çok zor bir ameliyatı başarıyla gerçekleştirdi. 

"Yaşaması mucize" denilen bir süreci yaşadı... 

Tıp camiası dışından biri olarak ‘aort damarı yırtılmış’ dediğimiz olayın hekimcesi  ve şu andaki durumu şöyle:

“Abdominal aort anevrizma rüptürü nedeniyle Evar +Femoral Bypass yapılan hasta solunum sıkıntısı nedeniyle yoğun bakımda takip ediliyor… Şu anda ciğerlerdeki enfeksiyon nedeniyle Göğüs Hastalıkları uzmanının önerdiği tedaviye de başlanmış durumda…"

Mustafa Hoca halen Yüksek İhtisas Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi 2. Yoğun bakımda yatıyor…

Entübe edilmişti… Entübeden çıktı... Bu arada Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı Mustafa Hoca’nın durumunu yakından takip ediyor. Ziyaret ederek durumu hakkında yerinde bilgi aldı. Nuri Kolaylı aracılığıyla  bursa.com ailesine ve sevenlerine gönderdiği selamı da buradan sizlere iletiyorum…  

İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım nezdinde başta ameliyatı başarıyla gerçekleştiren genç akademisyen Doç. Dr. Arda Aybars Pala olmak üzere Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Yüksek İhtisas Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerine;

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Başhekimi Doç. Dr. Oğuzhan Ay’a; Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Salih Metin’e ve Kalp Damar Cerrahisi 2. Yoğun Bakım servisinde tüm sağlık personeline destek ve ilgilerinden dolayı yürekten teşekkür ediyoruz…  

Yıllarca Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde birlikte çalıştık… Sonraki yıllarda YeniDönem Gazetesi’nde yollarımız kesişti. Odalarımız yan yanaydı… O YeniDönem’den benden önce ayrıldı; 2019 yılından bu yana bursa.com’da yazmayı sürdürüyor.  

2019 yılında bursa.com’daki “Merhaba” başlıklı yazısında okurlarına şöyle seslenmişti:

“Bir Bursa sevdalısı ve Yeşil Beyaz renklerin aşığı olarak yeni yerimi yadırgamayacağımı, sizlerin de beni içinize alacağınız inancıyla kolları yeni medyam için sıvıyor ve tabii ki ortak paydamız  Bursaspor'la başlıyorum.

Meslek büyüklerimiz 'İlkyazı zordur' derler. Umarım bu ilkyazı uzun soluklu bir birlikteliğin başlangıcı olur..”

Oldu da… Beşinci yılıydı…  Ben de bursa.com ekibine  2021 yılında katıldım ve yazında yollarımız üçüncü kez kesişti.

Bursaspor’un, Bursaspor taraftarlarının, Bursalıların Bursa basınının  Mustafa Hocası…

Son görüştüğümüzde Bursaspor ile dertleniyordun; iyileş, sen Bursaspor’u bu hale getirenlere dert olmaya devam et…

Dualarımız seninle…

MUSTAFA ÖZKESKİN KİMDİR?

Bursa’da 1950 yılında dünyaya geldi. Eğitimci, spor yazarı, radyo ve televizyon sunucusu. İlköğrenimini İstanbul Şile'de tamamladıktan sonra, ortaokul ve liseyi Özel Bursa Koleji'nde okudu.

 Bursa Eğitim Enstitüsü'nün Fizik Kimya Bölümü'nü ve daha sonra Anadolu Üniversitesi Fizik Bölümü'nü bitirdi. TRT'nin 1973 yılında açtığı sınavı kazandı ve kısa süre Ankara Radyosu'nda redaktör spikerlik yaptı.

 Yedek subaylık hizmetini 119. dönemde Kuleli Askeri Lisesi'nde fizik öğretmeni olarak tamamladı. Askerlik hizmetinin ardından sırasıyla Bursa Erkek Lisesi, Yıldırım Lisesi, Osmangazi Akşam Ortaokulu, Orhangazi Yeniköy ve Keles liselerinde görev yaptı.

Bursa Demirtaşpaşa Endüstri Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi'nde on dokuz, Zübeydehanım Kız Meslek Lisesi'nde de iki yıl çalıştıktan sonra emekliye ayrıldı.

Gazeteciliğe 1984 yılında Hakimiyet gazetesine sinema video sayfası hazırlayarak başladı. Daha sonra Bursa Hakimiyet ve Ekspres gazetelerinde "Erman Güray" adıyla köşe yazdı, sayfa hazırladı. 1992'de Flash TVye girdi ve burada iki yıl süreyle spor programları hazırladı ve spikerlik, daha sonra Radyo S’de maç naklen yayınları yaptı.

Altı yıl süreyle AS TVde "Kontra" adlı spor programları hazırladı ve sundu. Ocak 2000'de Bursa Hakimiyet gazetesi spor müdürlüğüne getirildi; uzun yıllar Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde çalıştı. 2015 yılında YeniDönem Gazetesi’nde spor yazarlığı yapan Mustafa Özkeskin 2019 yılından buyana da bursa.com sitesinde Bursaspor ağırlıklı köşe yazıları yazıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ümit
ümit 2 ay önce
Yazılarını sürekli takip ederdim Mustafa hocamıza acil şifalar diliyorum..