USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mehmet Hasanoğlu: "Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım"

Mehmet Hasanoğlu: "Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım"
15-01-2023

İyi Parti İl Başkanlığına aday olan Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun basın açıklamasına katılım çok yüksek olunca basın açıklamasını İl Başkanlığı binasının dışında gerçekleştirdi. Cumartesi akşam üzeri gerçekleşen basın açıklamasına yüzlerce partilinin yanı sıra İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, ilçe başkanalrı, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Hasan Toktaş da katıldı.

29 Ocak’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kongrede il başkanı ve yeni yönetim kurulu 660 delegenin oylarıyla belirlenecek.

Mehmet Hasanoğlu 25 Ekim 2017’de İyi Parti saflarına katıldığını ve 2017 Aralık’tan 1 ay öncesine kadar Osmangazi İlçe Başkanlığı’nı üstlendiğini anımsatarak şunları söyledi:

Partimizin kuruluşundan bugüne kadar ki süreçte Osmangazi’deki ekip arkadaşlarım ile birlikte Bursa ve Türkiye teşkilatlarına örnek olacak projeler geliştirip hayata geçirdik, fark yaratan çalışmalara imza attık.

Şimdi de yüce Mevlam nasip eder, delegemiz teveccüh gösterir ise İl Başkanlığımızda ekip arkadaşlarım ile birlikte çok daha iyilerini hayata geçirmek ve partimizi tek başına hem genel, hem de yereldeki iktidar yürüyüşüne katkı koymak için yola çıkıyoruz.”

 OSMANGAZİ İLÇE TEŞKİLATINDAKİ ÇALIŞMALAR

Mehmet Hasanoğlu’nun Osmangazi ilçe teşkilatı olarak hayata geçirdikleri projelerden de söz etti. Özetle bazıları şunlar:

“24 Ocak 2018’de Osmangazi İlçe Teşkilatının kuruluşundan sadece 15 gün sonra o gün İyi Parti teşkilatlarında, Türkiye genelinde bir ilk olan ve YouTube üzerinden yayın yapan İyi TV Osmangazi’yi kuruldu. 15 gün arayla baskıya giren “İyi Gelecek” gazetesi çıkartıldı.

‘Korkma Komşum Sen de Gel’ toplantıları düzenlendi.

‘Üye Ol, Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası kapsamında Çağlayan ağaçlandırma sahasında 11 Kasım 2019’da 500 fidan dikilerek hatıra ormanı oluşturuldu.  
‘Hastaneme Dokunma’ kampanyasında 17 bin imza toplandı.”

 

Dr. Hasanoğlu, Selçuk Türkoğlu’nun il başkanlığı sürecine de atıfta bulundu:

“16 Ağustos sonrası da yaklaşık 30 aydır Selçuk Başkan ve ekibi ile de birlikte çok güzel çalışmalar ve projelere imza attık ve Bursa’da gerçekten siyaseten tek kale maç devrini onların azimli çalışmaları ile bitirdik.”

Selçuk Türkoğlu ve ekibini kutlayan ve teşekkür eden Hasanoğlu şunları söyledi:

“Bundan sonra ki süreçte de çıktığınız yolda her daim yüzümüzü güldüreceğinizden, alnımızı ak çıkaracağınızdan eminiz, yolunuz ve bahtınız açık olsun Başkanım.

Saygıdeğer dava arkadaşlarım, gerçi Selçuk başkan her ortamda yeri geldiğinde teşekkür ve takdirlerini iletmekte ama ben bir kez de sizin huzurunuzda hatırlatmak isterim ki bu süreçte İYİ Parti Bursa Teşkilatları olarak Bursa’da, hatta Türkiye genelinde ses getiren bazı projelere hep birlikte imza attık.

Fakat belirtmek isterim ki ‘1 gecede 1 ilçe, 17 gecede 17 ilçe 712 köy’ projesi ve ‘3000 kahvehaneye İyi’ler Geliyor’ projesi gibi hayata geçirdiğimiz projelerin Osmangazi İlçe Başkanlığı görevim dışında hem koordinatörlüğünü hem de broşür dahil tüm altyapısının hazırlığını yürüttüm.”

 

‘KADIN VE ÇOCUK HAKLARINI EKSİKSİZ TESLİM”

İki kız çocuk babası olduğunun altını çizen Dr. Hasanoğlu kadın çalışmaları ile kadın haklarına da  vurgu yaptı:

“Bunların yanında saygıdeğer kadınlarımız, kadın politikalarımızın yürüttüğü ‘Çat kapı ev ziyaretleri’ ile 50 Bin kadınımıza ulaşma projesinin de yine İl Başkanımız sayın Selçuk Türkoğlu’nun görevlendirmesi ile broşür çalışmasını Hasan Can kardeşim ile birlikte yaptık.

Burada yeri gelmişken de açıkça şunu belirtmek isterim, İyi’lerin iktidarında ilk başta İstanbul sözleşmesinin tekrar hayata geçirilmesi, kadın ve çocuk haklarının eksiksiz teslimi ile doğada yaşamı birlikte paylaştığımız tüm hayvan dostlarımızın korunması için gerekli tüm adımların eksiksiz atılacağının sözünü de verebilmenin gururunu yaşıyorum…”

 

“ŞİMDİ YENİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK LAZIM” CÜMLESİNİN AÇILIMI


Mehmet Hasanoğlu; halef-selef ikilemi içerisinde siyasette yanlış anlaşılmaya çok müsait olan “Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım” söylemine açıklık getirdi:

“29 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığımızın 3. Olağan Kongresinde ekip arkadaşlarım ile birlikte yönetime talip olarak ‘Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım’ diye yola çıktık.

Bunu derken sakın yanlış anlaşılmasın, bugüne kadar söylenenlerin yanlış veya eksik olması ile ilgili bir kastımız yok.

Şimdi yeni bir şeyler söylemez lazım, derken önümüzdeki süreç ve yol haritasının planlanması ve yapılacak çalışmaların da bu çerçevede yürütülmesinin önemine vurgu yapmak ile ilgili kastımız var.”

YEREL VE GENEL YÖNETİMDE LİYAKAT VURGUSU

Süreç ve yol haritasına getirdiği açılımda ise birinci önceliklerinin Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri, ikinci önceliklerinin ise 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimler olduğuna dikkat çekti…

Ülkemizin kader seçimi olan önümüzdeki ilk seçimden sonra, 2024 Mart ayında gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler ve Türkiye Cumhuriyetinin 13. Cumhurbaşkanın Millet İttifakı adayının kazanmasından sonraki süreçte gerçekleştirilecek olan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anaya değişikliği sonrası yapılacak parlamenter sistem seçimlerinde partimizi tek başına iktidara taşıyacak ve Genel Başkanımız Meral Akşener’i Başbakan yapacak çalışmalara imza atacak olan ekip de bu kongrede seçilecek olan ekip olacak sevgili dava arkadaşlarım.

Bu bilinçle de ben ve ekibim bu zorlu göreve talibiz.

Selçuk başkanımın Bursa’da tek kale maç devrini bitirdi. Bizlerde 29 Ocak günü huzurunuza çıkacağımız ekibim ile önce seçim propaganda çalışmalarında ilçe teşkilatlarımız ile birlik beraberlik içinde seçim sürecini eksiksiz yöneterek, sonrasında da sandık güvenliğini beklentilerin de üzerinde harfiyen yerine getirerek seçimin kazanılması için katkı koyarak bu maçın zaferle sonuçlanmasını sağlamak için yola çıkacağız.

Ama asıl seçim sonrası iktidar olan ittifakın il başkanı ve yöneticileri olarak 20 yıldır Bursa’da yok edilen yönetimdeki liyakatın ve tarafsızlığın sağlanması, adam kayırmanın yok edilmesi, herkese eşit şartlarda hizmetin önün açılması için mücadele edeceğiz.”

 

2024 yerel seçimlerini de değerlendirdi:

“2024 yerel seçim sürecinde de yerel yönetimlerde görev alacak olan başkan ve meclis üyesi adaylarının liyakat sahibi, işinin ehli, gerçek anlamda teşkilatın benimsediği, adamın adamı değil, milletin adamı olan kişilerden belirlenmesi için var gücümüzle mücadele ve emek harcayacağımıza da bu akşamdan huzurunuzda söz vermek istiyorum.”

 

Z KUŞAĞI VE GENÇ SEÇMEN

Ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Ben yanımda gençler olmadan asla yol yürümeyeceğim” sözlerine, dolayısıyla da gençlere ve Z kuşağına atıfta bulundu:

“Önümüzdeki ilk seçimde Bursa’da ilk defa oy kullanacak olan 200 Bin civarında yeni seçmenin ve 600 Bin civarında Z Kuşağı diye adlandırdığımız gencimizin oyunu alabilmek için var gücümüzle çalışacağız. 600 bin oy demek 24 Haziran seçimlerinde Partimizin Bursa’da aldığı oyun iki katından fazla oy demek.

Bu gerçekleri görerek siyaset yapmak zorundayız. Ben ve ekibim inşallah başarırız, fakat bu gerçekler doğrultusunda siyaset yapmak, projeler üretmek, Z Kuşağına dokunarak, beklentilerine cevap vererek onların gönlünü kazanmak için bir yol haritası çizeceğiz.

Girişte de dediği gibi ‘Şimdi yeni bir şeyler söylemek lazım’ derken ki kastlarımızdan bir tanesi ve en önemlisi de buydu aslında.

Bunun için yola çıktık ve yaptıklarımız da yapacaklarımızın teminatıdır.”

Mehmet Hasanoğlu Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz’a, Dr. Yahya Bahadır’a ve mevcut il başkanı Selçuk Türkoğlu ve yönetimlerine teşekkürlerini sunarken basın açıklamasını ise “ Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle tamamladı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?