USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KALBİR Ata'nın huzurunda

KALBİR Ata'nın huzurunda
11-01-2023

 Kalite Birliği Derneği (Kalbir) 2023 yılını Milli Egemenlik ve Kalite yılı ilan etmişti…

Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında 101 proje hedefiyle yola çıkan KALBİR Yönetim Kurulu üyeleri bu defa da Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret etti, Ata’nın huzurunda verdikleri sözü yineledi.

Anıtkabir ziyareti ve Çelenk sunumunun akabinde KALBİR Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, hatıra defterine şunları yazdı:

“Aziz Atam, 2009 yılında Bursa’da kurulan ve kısa adı KALBİR olan Kalite Birliği Yönetim Kurulumuz ve üyelerimizle birlikte, Bursa’dan yola çıktık ve şu anda huzurunuzdayız.

Sizin Bursa olarak bildiğiniz şehri, bizler Kaliteşehribursa olarak ifade ediyoruz. Yüce Liderimiz, oluşturduğunuz ilkeler ve yaptığınız devrimler doğrultusunda; kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimiz, 100. yılında da emin ellerdedir.

Kalite Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak, Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olan 2023 yılını “Ulusal Egemenlik ve Kalite Yılı” ilan etmiş bulunuyoruz.

Büyük Önderimiz, KALBİR olarak Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılında, en az 100 faaliyet yapacağımıza sizin huzurunuzda söz veriyor ve kalite meşalesini Ankara’dan yakarak projemizi başlatıyoruz.

Atatürk gibi düşünmek, yani sizin gibi düşünmek deyimine göre hareket ederek, problemlerimizin üstesinden geleceğimize inanıyoruz.

Sizin muasır medeniyet vizyonunuzdaki Türkiye’ye ulaşmak için 85 milyon olarak çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz.

Yüce Atam, açtığınız yolda, gösterdiğiniz hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içeriz. Rahat uyuyun; mekânınız cennet, kabriniz nur olsun.”

Bursa’da TSE’yi ve kaliteyi sürekli gündemde tutan KALBİR Başkanı Mustafa Karaman ise şu mesajı verdi:

“Bugün tarihin akışını değiştiren, tarih yazan, bir milleti esaretten kurtaran, özgürlüğüne kavuşturan, kaliteli bir insanı selamladık.

2023 yılını Milli Egemenlik ve Kalite Yılı ilan ettik, bundan dolayı projemizin startını Anıtkabir’den verdik.

Atamıza, Cumhuriyeti kurduğu için teşekkür ettik, dualar gönderdik ve ‘Atam! Merak etme sen! Elbet, ilelebet kurduğun Cumhuriyet payidar olacak. Temiz kaliteciler emanetine sahip çıkacak…

Kalite Birliği, planlama temasıyla, 2023 yılını planladı ve bu plan doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Anıtkabir ziyaretini üstün motivasyon ile gerçekleştirdik. Şimdi diğer organizasyonlarımıza odaklandık…”

Bir süre önce Uludağ Koleji’nde yeni nesil dersler kapsamında Kalite dersinin verilmesine yönelik törende konuşan başta Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve Mustafa Karaman olmak üzere uzmanları dinlemiştim…

Ve KALBİR’in aslında Kalite ısrarının bilime dayandığını ve kalite şehri Bursa mevzusunun bilimin ışığında şekillendiğini kavramıştım…

Öncesinde Karaman’a; “Bu şehrin neyi kaliteli, soluduğumuz hava mı? neyi?” diye söylenip duruyordum…

Ömrüm yetmez, ama inşallah torunlarıma kaliteli bir şehirde yaşamak nasip olur…

Bu arada KALBİR şu çağrıyı yineledi:

“Kalite Birliği, 14 yıldır sürdürdüğü temiz kalite mücadelesine devam edecek, topluma yapmış olduğu çağrılardan asla vazgeçmeyecek.

Bu vesileyle tüm tüketicilere yeniden çağrı yapıyoruz; İthal ürünleri satın almaktan vazgeçin.  TSE belgeli ürünleri kullanın.  Yerli ve Milli ürünleri tercih edelim, ülkemizi yüceltelim."

Mümkün olduğu kadar yerli ürünü kullanmaya bakıyoruz, teknolojik ürünlere gelince en azından Türkiye’de üretilenleri tercih ediyoruz. Ama bazı yüksek teknoloji ürünlerinde bu pek mümkün olmayabiliyor…

KASTAMONU PLATFORMUNDAN BURSA’YA VEFA ZİYARETİ…

Biz eski Bursalılar, şehirde Kastamonuluların varlığını Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik’in sayesinde fark etmiştik…

 Bu arada, kendisine yaşadığı sağlık sorunundan dolayı geçmiş olsun diyor ve sağlık diliyorum.

Yine İsmail Tiftik sayesinde Kastamonu’yu ve Cide’yi ziyaret etmiştik. Kastamonu’yu çocukluğumun Bursa’sına benzetmiştim. Göç almadığı için şehrin sivil mimari örnekleri bugüne gelebilmişti…

Kastamonuluların büyük çoğunluğu İstanbul’da yaşıyor. Yakın zamanda Türkiye’deki çeşitli yöre dernek ve federasyonlarının bir araya gelmesiyle eski Bakanlardan Murat Başesgioğlu Başkanlığı’nda Kastamonu Platformu (KASTAP) oluşturuldu. Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu da KASTAP’ın kurucuları arasında yer aldı.

Başesgioğlu ve KASTAP üyeleri Bursa Kastamonu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu…

KASTAP üyesi STK temsilcileri Bursa’da yaşayan Kastamonularla, Gemlik’te buluştu.

Etkinliğe katılanlar arasında şu isimler de yer aldı:

Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Kaan Dimili, Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, İstanbul Kastamonulular Dayanışma Derneği Genel Başkanı Remzi Şen, Kocaeli Kastamonulular Dernek Başkanı Nurcan Acaroğlu;

Tosya Federasyonu Genel Başkanı Ali Tekin, Taşköprü Federasyonu Genel Başkanı Halil Hasanoğlu, Küre Federasyonu Genel Başkanı Kubilay Salihvatandaş,

İstanbul KASDER Genel Başkan Yardımcıları Ekrem Uygun, Yılmaz Cesur; Hüseyin Sel, Danışma Kurulu Üyesi Muhittin Tığlı ve Teşkilat Başkanı Mehmet Çamur; KASDER Yalova Şube Başkanı Ali Akgün,

Bursa Kastamonu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İsmail Tiftik, Bursa Gemlik Kastamonulular Derneği Başkanı Cafer Çevik, Bursa Yıldırım Kastamonulular Derneği Başkanı Cüneyt Çalılık, Bursa İnegöl Kastamonulular Derneği Başkanı Recep Yüce, Bursa Nilüfer Kastamonulular Derneği Başkanı Dr. Özge Tümer, Bursa Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkan Vekili Gülbahar Koltukoğlu Kömürcü,

KASDER Yalova Şube Başkanı Ali Akgün ve Başkan Vekili Yasemin Fazlaca; Türkiye Yazarlar ve Şairler Derneği Genel başkanı Hasan Azkıran, bağlama sanatçısı Yılmaz Işık….

Bursa Gemlik Kastamonulular Derneği ev sahipliğinde gerçekleşen Kastamonulular buluşmasında konuşan eski Bakanlardan KASTAP Başkanı Murat Başesgioğlu şunları söyledi:

“Bugün Bursa’da Kastamonu Platformu ile birlikte hem değerli Federasyon Başkanımız İsmail Tiftik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk hem de Gemlik Kastamonulular Derneğimiz, hemşerilerimiz ve Gemlik protokolü ile bir araya geldik. Ev sahipliği için Bursa’daki hemşerilerimize teşekkür ederiz…”

İsmail Tiftik ise şu mesajı verdi:

“Sayın Bakanımıza, Kastamonu Platformu üyelerine , hemşerilerimize ve tüm gönül dostlarımıza yaşamış olduğum rahatsızlık döneminde benimle birlikte olup yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim.

Demek ki görev yaptığımız 15 yıldır doğru İşler yapmışız ve dost biriktirmişiz. Üç ay aradan sonra aranızda olmaktan büyük mutluluk duyuyorum ve huzur içindeyim.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Prof. Dr. Erkan Işığıçok
Prof. Dr. Erkan Işığıçok 1 yıl önce
Emeğinize ve kaleminize sağlık.