USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İŞTE KONGRE SÜRECİNDE SON DURUM ! 

05-06-2023

17-25 Haziran tarihlerinde yapılacak Bursaspor Kulübü Olağanüstü Kongresi için yeşil beyazlı camia başkan adayları ile ilgili bekleyişini sürdürüyor ve bu arada da kulislerde konuşulan isimlerle ilgili değerlendirmeler yapılıyor. 

Ben de en sağlıklı bilgileri alabilmek için birebir muhataplarına sordum. Sizlere de buradan aktarmak istiyorum. 

Öncelikle mevcut yönetim kurulunun kongre kararını doğru buluyorum. Mental olarak yorulmuş ve görevi bırakmak isteyen birçok üyenin bulunduğu yönetim kurulunun devam etmesi zaten sağlıklı olmayacaktı. Takımın 2. Ligde son anda kümede kalması zaten görevi bırakmaları için yeterli bir sebepti. İlaveten gelecek adına en ufak bir umut vaadi görünmüyordu. O yüzden sportif alan başta olmak üzere beklentileri karşılayamayan Banaz yönetiminin bırakma kararı yerindeydi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALİNUR AKTAŞ NE DÜŞÜNÜYOR? 

Öncelikle Ömer Furkan Banaz Yönetimi’ni oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir görüşme gerçekleştirdim. 

Tekrar bir çalışma içerisine girecek mi, Başkan adayları hakkında ne düşünüyor, görüşme yaptığı isimler var mı, yine aktif rol alacak mı? 

Başkan Aktaş özetle yönetim kurulunun görevi bırakmasını saygıyla karşıladığını; bundan sonraki süreçte aktif bir şekilde rol almayı düşünmediğini ifade etti. Özellikle küfürlü protestolardan çok rahatsız olduğunu belirten Aktaş “Elimizden gelen desteği vermeye çalıştık; ancak olmadı. Bu saatten sonra bu tarz söylemlerin hedefi olmak istemiyorum. Kongre sürecinde şu ana kadar herhangi bir adayla da görüşmedim. Göreve gelen kim olursa desteğimizi yine veririz; ancak bu süreçte liderlik yapmak veya aktif rol almak gibi bir düşüncem yok”. İfadelerini kullandı.  

EKREM SENAL ADAY OLACAK MI? 

Son günlerde adı en çok geçen isimlerden Ekrem Senal’la da görüşmem oldu. Senal birkaç gündür değerlendirme yaptığını, kulübün hesaplarını incelediğini hatta transfer yasağı kalkana kadar kadro planlamasını yaptığını vurguladı. Yasağın kalkacağı ara transferin çok öncesi oyuncuları alıp hazırlamaya başlamayı düşündüğünü söyledi. Ancak Ekrem Senal’ın da baş çekincelerinden biri de kaotik ortam ve sert söylemlerdi. Bu konuda aşırı hassas olduğunu ifade eden Senal sadece Bursa’ya özgü olmayan bu tavrı yüzünden adaylık gardının düşük olduğunu vurguladı. Pazar günü öğle saatlerinde yaptığımız bu görüşme sırasında Senal gün içerisinde bazı görüşmelerim olacak nihai kararı akşama vereceğim dedi. 

Akşam saatlerinde kendisine ulaştığımda da “Aday olamayacağını” söyledi.  

Kendisine adaylık yönünde yoğun bir baskı var.  

Divan Başkanı Galip Sakder’le de dün görüştüğümde o da Senal’ın adaylığına sıcak baktığını hatta bu konuda kendisi ile görüşme içerinde olduğunu ifade etti. 

Diğer yandan içlerinde iş adamlarının da bulunduğu bir grup kongre üyesinin de Senal’a “Başkan ol yönetimde yer alırız” dediklerini hatta uzun süredir toplantılar yaptıklarını biliyorum. 

Adaylık başvurularının son günü cumartesiye kadar Senal’ın kararı değişebilir tabii ki. Bekleyip görelim.

YÜKSEL ÇOLAK ADAY OLACAK MI? 

Yüksel Çolak’la da iki hafta kadar önce yüz yüze bu hafta sonu da telefonla görüşmem oldu. 

Çolak kendisinin veya birilerinin bu işi tek başına yüklenmesinin zor olduğunu ifade ederek öncelikle güçlü bir yönetim oluşturulması gerektiğini vurguladı. Kendisi için ise yönetim içerisinde veya dışında olmanın önemli olmadığın belirten Yüksel Çolak “Bizim derdimiz Bursaspor nerede gerekiyorsa orada hizmet veririz. Ancak bu sıkıntıyı çözmek için artık güçlü bir birliktelik şart. Ben şahsım adına böylesi bir oluşuma içerden veya dışarıdan farketmez elimden gelen desteği veririm” şeklinde görüşlerini belirtti. 

ALİ AY NE DÜŞÜNÜYOR? 

Bursaspor kulübünün eski başkanı ve Ali Ay’a da ulaştım. 

Kendisi mayıs ayı başlarında beni aramıştı. Ben de o konuşmada kongre kararı gelirse aday olmayı düşünüp düşünmediğini sormuştum. Ay ise bu konuda değerlendirme yaptığını ifade etmişti. “Bazı konular netleşsin bakacağım” demişti. Ben de hazır kongre sürecine girmişken o değerlendirmesinin sonucunu öğrenmek istedim. Ali Ay da aday olmayı düşünmediğini söyleyen isimlerden oldu. Buna neden olarak da kulübe gereken mali desteğin sağlanmadığı dolaysıyla tüm yükün yine kendi omuzlarına bineceğini bildiğini bu yüzden de adaylık düşüncesinin olmadığını belirtti. 

EMİN ADANUR ÇIKACAK MI?

Önceki dönem yönetim kurulu üyesi Emin Adanur göreve talip olduğunu sosyal medya hesabından ifade etmişti. Kulüp hesaplarında gözüken alacaklarını bağışlaması ile zaten gelecek için böyle bir niyetinin olduğunu düşündürmüştü. Kendisi ile görüşmedim o yüzden O’nunla ilgili son durumu bilemiyorum.  

Bu arada eski Başkan Recep Günay'ın da kulüp hesaplarını incelediği bilgisini aldım. Bu durumu da ara not olarak belirtmek istiyorum.

YENİ BİR İSİM ÇIKABİLİR ! 

Bu arada Ekrem Senal’ın adaylığını isteyen kongre üyelerinin Senal’ın ikna olmaması halinde bir farklı bir adayla kamuoyunun önüne çıkmak için çalışma yaptıkları bilgisi de var. 

KAYYUM TEHLİKESİ VAR MI? 

Evet seçim süreci bu hafta hızlanacak. Yeni isimler çıkar mı veya şu an için adaylığı düşünmediğini söyleyenler kararlarını değiştirip seçime girerler mi bekleyip göreceğiz. 

Ömer Furkan Banaz Yönetimi’nin aday çıkmaması halinde göreve 6 ay daha devam etmesi gerekiyor. Ancak bırakma kararlarında ısrarlı olurlarsa yeniden bir kongre kararı alma ihtimalleri konuşuluyor. 

Bu durumda adaylık için 7 günlük bir zaman daha ortaya çıkıyor. O sürede de aday çıkmazsa kulüp kayyuma kalıyor. 

Tabii öyle bir durumda da bu ayıp ya da utanç diyelim, en başta bu işi yapabilecek gücü olup da yapmayanların üzerine kalmış olacak. 

Ben bu noktaya yani kayyum noktasına en azından bu seçimde gelinmeyeceğini düşünüyorum. Bir şekilde aday veya adaylar çıkacaktır. 

Ancak önemli olan birilerin aday olup yönetime gelmesi değil ki. 

Bu camianın Bursaspor Kulübü’nün sıkıntısını çözecek bir başkan ve yönetim kuruluna ihtiyacı var.  

Bunu sağlayacak güç, isimler bu şehirde var mı, var. 

Ancak bunu organize edecek bir lider yok en büyük problem bu. 

Aslında var da uzak duruyorlar 

Ancak o uzak duranlar şunu bilmeliler tarih şampiyonları yazdığı gibi kulüp zor durumdayken hiçbir şey yapmayanları da yazacaktır ! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?