USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Hayri Türkyılmaz: 'İstedikleri gibi at koşturacaklarını sanmasınlar!'

Hayri Türkyılmaz: 'İstedikleri gibi at koşturacaklarını sanmasınlar!'
19-02-2024

CHP Genel Merkezi’nin Türkiye’nin çeşitli illerindekiler gibi Bursa’da da özellikle de garanti ilçeler bazındaki belediye başkan aday atamaları parti içerisinde tartışmalara yol açtı…

Kılıçdaroğlu’nu ya da Özgür Özel’i destekleyen CHP’liler de CHP Genel Merkezi’nin  belediye başkan aday saptama sürecini kötü yönettiği konusunda hemfikir…

Bursa’da da adaylar tartışılıyor… Bursa’daki 3 CHP’li belediyede mevcut  başkanlar yeniden aday gösterilmedi…

Nilüfer’de Şadi Özdemir, Mudanya’da Deniz Dalgıç, Gemlik’te Hüseyin Deviren ile yola çıkıldı…

CEVAT ASA'NIN ADAYLIĞI GERİ ÇEKİLDİ

Tıpkı Belediye Başkanlığı’nın MHP’ye verildiği Mustafakemalpaşa’da olduğu gibi mevcut belediye başkanı Önder Tanır’ın Akistifa edip Yeniden Refah Partisi’nden aday olunca, Kestel CHP belediye başkan adaylığının da kıymeti harbiyesi arttı…

Cevat Asa’nın belediye başkan adaylığı geri çekildi… Yerine ilçede 30 küsur yıl  Kaymakamlık nezdinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü olarak görev yapan Akan Ayaz aday gösterildi…

Olay Gazetesi’nden Ahmet Emin Yılmaz’ın köşe yazısında yazdığına göre, Ayaz CHP’ye birkaç gün önce üye oldu ve aday olduktan sonra adaylık başvurusunda bulundu… Hayırlı olsun… Yaptığı görev nedeniyle ilçe sakinlerince  tanınan ve ilçeyi iyi tanıyan biri olduğu ortada.

CHP Bursa’da olağanın dışında bir şeyler olduğu kesin… AK Parti’ye baktığınızda ağırlıklı olarak mevcut belediye başkanlarıyla yola çıkıldığı görülecek… Aday gösterilmeyen ilçe belediyelerinde Kestel hariç asayiş berkemal…

Şimdi…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz sosyal medya hesaplarından birer açıklama yapmışlardı… (Açıklamalarına köşemde yer vermiştim…)

Ancak Başkan Türkyılmaz’ın partiden istifa edeceği, başka partiden ya da bağımsız olarak aday olacağı yazılıp çizilmeye başlanmıştı…

BAŞKAN TÜRKYILMAZ PARTİSİNDEN İSTİFA ETMİYOR!

Başkan Türkyılmaz  bugün hemşerileri ve basınla buluşacağı yönünde bir duyuru yapmıştı…  Basın toplantısında önemli mesajlar verdi…

En önemlisi  CHP’den istifa etmeyecek…

Dolayısıyla da başka partiden aday olması da söz konusu değil…

Peki bir kenara çekilip sessiz sedasız boynunu büküp oturacak mı?

Türkyılmaz’dan böyle  bir halef selef ahvali beklenir mi?

Asla… Fıtratına uymaz!..

Seçilecek olan belediye başkanını denetleyecek, icraatlarını takip edecek…

Eh, sekiz yıldır yaptığı iş; yani işi de iyi biliyor…

Türkyılmaz’ın konuşmasından bazı ana hatlar şöyle:

"…’Partinin bir yanlışını, bir eksikliğini gördüğünüz zaman, kayıtsız şartsız eleştireceksiniz. Yapılan herhangi bir yanlışa müsamaha göstermek, izin vermek son derece yanlıştır. Mahsuru, faydasından çok olur' bu sözler, CHP 3. Kurultayı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği sözlerdir…”

“… Söz verdiğim gibi kimsenin başını öne eğdirmedim, ‘hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ dedim, başardık. Mudanya'nın Melekleri, bütün çalışanlarım, Mudanyalı hemşehrilerime hizmet etmek için yemedik yedirmedik, Mudanyalıların hakkını kuruşuna kadar koruduk.

Türkyılmaz’ın adrese teslim mesajlarına gelince, herkes anlayacağını anlamıştır:

“…Aday olmak için partiye üye olanlardan değiliz. Sırtımızda insan da taşıdık, sandıklarda görev de aldık. Bütün örgütümle birlikte seçimlerde gece gündüz çalıştık. Verebileceğimizin en fazlasını vermeye çalıştık. Çalıp çırpmadık, zenginleşmedik fakirleştik.

Ama önemli değil. Onur ve gururumuzdan hiç taviz vermedik. Bu koltuk herkese bâki değil. Cumhuriyet Halk Partisi'nde mücadeleye sonuna kadar mücadele edeceğimi herkes bilsin. Atamızın emaneti partimiz mutlaka iktidar olacaktır. Bunu bir gün başaracağız...”

“…Çıkarcıya rantçıya ne Mudanya'mızı ne ülkemizi teslim etmeyeceğiz. Bu mücadele devam edecek. Bugün önemli ve benim için zor bir gün. Adaylık açıklamasından beri çok duygusal anlar yaşadık. Beni seven herkese ve Mudanyalı tüm hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Hem çalışanlarım hem Mudanyalı hemşerilerim, asla yalnız değilsiniz. Hayri Türkyılmaz, sizinle mücadeleye devam edecektir.”

“…Birkaç şey daha söyleyeceğim. Çalışma arkadaşlarıma sakın dokunmasınlar, Mudanya’ma zarar vermesinler, Mudanyalıların asla haklarını yemesinler. Hesabını çok fena sorarım.

İstedikleri gibi at koşturacaklarını zannetmesinler. Geldiğimden beri hiç alanları imara açmadım, bir zeytin dalını bile koparmadım. Kentsel sit alanında güzel yerleri olan hiçbir yere dokunmadım, yapıyı korudum. Zeytin ağaçlarının yerine çirkin çirkin evler diktiler. Böyle yaparak bir şeyleri başardık zannettiler. Ama bilsinler ki benden çok çekecekleri var. Çıkarcılar, rantçılar mesajımı iyi alın…”

Başkan Türkyılmaz geçmişte “Mudanya Sahipsiz Değildir” adı altında bir platform  oluşturduklarına atıfta bulunarak dernekleşerek yola devam edecekleri mesajını verdi:

"Şimdilik teneffüs, ama mücadeleye devam edeceğiz. Teneffüste de derste neler yapacağımızı konuşup tartışacağız. Biz devam edeceğiz. Söylenecek çok şey var. Kıyaslanmayacak çok iş yaptık. Hepinize çok teşekkür ediyorum" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?