USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

HASAN SABRİ İLE BAĞLAN HAYATA

18-12-2022

İlk yarının özeti ile başlayıp devam edelim. Bir 45 dakika oynandı Bursaspor adına hiçbir şey yapılmadı, koca bir devre çöpe atıldı. ‘Nazilli’nin kalecisi top tutmadan yere yatmadan soyunma odasına gitti’ dersek sanırım neyi ifade etmek istediğimiz anlaşılır. Hep söylerim, yine söyleyeyim. Bir maçın en önemli dakikaları devre arasındaki 15 dakikalık süreçtir.

Tamirat orada yapılır. 

İsmail Ertekin’de tamiratını yapmış. İkinci yarının ilk çeyreğinde yine çok iyi oynayan bir Bursaspor görmedim. Ama kazanma arzusu üst seviyede bir takım seyrettim.

Özellikle uzatmalarla birlikte son 20 dakikada oynanan topa bakıyorum, çok gönülden oynandı. Bu süreçte gireniyle çıkanıyla sahadaki on bir ile kenar yönetimi ve kulübesi, yırtındı, parçalandı. Demek ki, bu takım, gönül takımı olmuş. Top gönülden ayağa daha çabuk iner.

İsmail Hoca gerek oyuncu gerekse oyun planı olarak farklı bir anlayışla oyunu kafasında kurgulamış. En öne koyduğu Enver Şahin’in gerisine Kubilay Sönmez ile Ozan İsmail Koç’u arka arkaya dizerek sağ kulvarı hareketlilik açısından sağlama alırken, sol kanadı ise tenha bırakmıştı...

Nitekim Nazilli bu kenardan geliştirdiği ataklarla tehlikeli pozisyonlar buldu ama haftalar sonra kaleye geçen Deniz Aydın mükemmel bir performans sergileyerek bu atakları adeta tek başına durdurdu...

Sarı Lacivertli forma ile kurulan bir süre sonra Beşiktaş hayranlığından olsa gerek taraftarın isteği üzerine Siyah Beyaz renklere bürünen konuk ekip Bursaspor’a göre şimdilik ligde başının ağrımayacağı bir yerde bulunuyor. Onun rahatlığı ile ilk yarı bayağı iyi oynadılar. Belli ki Timsah’ı gözüne kestirip Bursa’ya azından bir puan hesabıyla gelmişler. 

Ne zamanki golü yediler sapıttılar! Tekme-tokat, kafa göz çıkarmaya başladılar. Alim Harlak’ın son anlarda Eren Tunalı’ya yaptığı hareket resmen ‘taamüdden adam yaralamaya’ yönelikti, kırmızıyı hak etti!  

Üst üste seri mağlubiyetlerle kapatılan maçların ardından devrenin finali niteliğindeki karşılaşmayı oynamak için psikolojik açıdan futbolcuyu zora sokar. Onun için de hiçbir oyuncuyu ne fazla yukarı çekiyorum ne de aşağı çekiyorum.

Ama biri hariç!

Sözünü ettiğim isim geçirdiği ağır sakatlık sonrası dünkü maçta ikinci yarıda forma giyerek sezon siftahı yapan Hasan Sabri Karaca...

Yıllarını statlarda geçirmiş biri olarak iddia ediyorum:

18 yaşındaki bu çocuk bir golcü olarak futbolcu kere futbolcu...

Oyuna girmesiyle maça hem hareket hem de bereket getirdi. Attığı golle böylesine sıkıntılı bir atmosferi pazar şenliğine çevirip Bursaspor’u yaşama bağladı.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?