USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

En kötü geride kalmamış

29-05-2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bı­raktık. Sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Hatırlanacağı üzere seçim öncesinde bir yazı kaleme almış ve seçimle ilgili iki olgudan söz etmiştik. Sonucun hangi olgunun geçerli oldu­ğunu göstereceğini belirtmiştik.

Hatırlarsak; siyasi tarihimizde devalüasyona neden olan hükümetler iktidarı kay­betmiştir. Bu nedenle ikti­dar değişikli­ğinin ihtimal dahilinde ol­duğunu ka­leme almıştık.

Ancak bu ihtimalin ger­çekleşmemesi durumunda uzun dönemli bir siyasi trendi sonlandıracak en kötünün henüz geride kal­madığının anlaşılacağını ilave etmiştik. Bu ol­gunun daha güçlü olduğu bilgisini paylaşmıştık.

Bu noktada en kötünün geride kalmaması­nın korkutucu bir şey olmadığını ifade etmeli­yiz. Bunu bir insanın depresif psikolojiden çıkış sürecine benzetebiliriz. Nasıl sıkıntıda olan bir insan endişelerinden en dip noktasına ulaşma­dan kurtulamadığı gibi, toplumlar da sıkıntıla­rında doruk noktasına ermeden problemlerinden uzaklaşamaz.

İnsanlar ve toplumların gelişme süreçlerinde iniş-çıkışlar olmazsa olmazdır.

Problemler, sıkıntılar, kötü günler yaşayıp, bunlardan dersler alıp toplumsal evrimimizi gerçekleştirerek daha iyiye ulaşacağız.

Seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?