USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dr. Mehmet Hasanoğlu İyi Parti İl Başkanı seçildi

Dr. Mehmet Hasanoğlu İyi Parti İl Başkanı seçildi
29-01-2023

 İyi Parti İl Kongresi Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti…

Kongrede il başkanlığı için Dr. Mehmet Hasanoğlu ile Yüksel Ceylan yarıştı. Seçimi açık ara Mehmet Hasanoğlu kazandı. Hasanoğlu 387 oy alırken Ceylan 176 oyda kaldı…

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu Divan Başkanlığı’nı üstlendi…

Kongreye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Hasan Toktaş, Celal Karaman, İsmet Koca, Dursun Çolak, Murat Karaman ve Müberra Çakır; Kurucular Kurulu Üyesi Cevat Saraç, Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Şeyda şahin katıldı…

İyi Parti Grup Başkanı ve Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise İyi Parti Ankara İl Kongresi’nde Divan Başkanı olduğundan kongreye katılamadı, görüntülü mesaj ile iyi dileklerini gönderdi…

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da oradaydı…

Kongreyi izleyen siyasi parti temsilcilerinden bazıları şunlardı:

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz;

Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca; DEVA Partisi Deva Partisi İl Başkanı Serkan Akgöz, Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız; Demokrat Partisi İl Başkanı Çağrı Kaplan, Büyük Türkiye Partisi İl Başkanı Ali Garaçoğlu…

Kongreye akademik odalar hariç meslek odaları ve STK’ların ilgisi yoğundu…

Konuşmalara gelince…

Musavat Dervişoğlu seçimlerin öncesinde çeşitli manipülasyonların, kurguların yaşanacağına, altılı masanın arasında itilaf olduğuna dair çeşitli spekülasyonların oluşacağına dikkat çekti.

“Biz Millet İttifakı dediğimiz yapıyı, altılı masayı post kavgası yapmak için değil memleket kavgası için oluşturduk” dedi…

Ve tespihi göstererek ipini çektiğinde tespihin dağılacağını, tespihin ipine sahip çıkılmasını istedi.

Oldukça uzun olan faaliyet raporu Sermin Özensoy okudu.

Selçuk Türkoğlu ise alkışlar ve sloganlar eşliğinde kürsüye çıktı… Siyaseten başarılı bir il başkanlığı dönemi geçiren Türkoğlu, ekibiyle birlikte saha çalışmalarıyla ön almıştı…

Bundan sonraki siyasi yolculuğu milletvekilliği aday adaylığı ve adaylığı sürecinde devam edecek. İl başkanlığı dönemindeki performansı, seçim sathı mahallinde de gösterecektir…

‘AMASIZ, FAKATSIZ ÇABA GÖSTERMEK GÖREVİMİZ’

Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ise birlik ve beraberlik mesajı vererek şunları söyledi:

“Bu iki arkadaşımızdan biri kazanacak, ama yarından itibaren kendilerini seçim kampanyasının içerisinde bulacak. Buradaki gönüldaşlarımız, dava arkadaşlarımız seçilecek olan il başkanına koşulsuz destek vermek zorundayız…”

“Hedefimiz birinci parti olmaktır” diyen Erozan, Altılı Masa’ya da atıfta bulundu:

“Ana hedefimiz değişecek sistemde genel başkanımızı başbakanlığa taşımaktır. Tek vücut olmaktır. Yarın Altılı Masa ortak bir belge açıklayacak.

O belgedeki ilkeler hepimiz için bir talimattır. Daha adayımız belli değil, belli olduğunda amasız, fakatsız adayımız için çaba göstermek de görevimizdir…”

GİK üyesi Hasan Toktaş da kongrede yaptığı konuşmada iktidar mesajı verdi:

“Kongrelerimiz bugün itibariyle bitmiş olacak. İnşallah dinamik bir yapıyla iktidarın son yılını yaşamış olacağız. Şu an aramızda milletvekilleri, belediye başkanları var.”

Müberra Çakır da yaptığı konuşmada İyi Partililerin vatan ve memleket sevgisini bir annenin evladına duyduğu sevgiye benzetti.

ŞEYDA ŞAHİN’DEN SİNAN ATEŞ VURGUSU

 
Şeyda Şahin ise Sinan Ateş ağırlıklı duygusal bir konuşma yaparak “Can kardeşim” dediği Sinan Ateş için şunları söyledi:

“Sinan evlattı. Musa Amca’nın yoklukla büyüttüğü, gözünün içine baktığı bir evlattı, Sinan bir akademisyendi, profesörlük için kadro bekleyen, binlerce öğrencisi olan, öğretmek için yanıp tutuşan bir tarih doçentiydi.

Ortaokul yıllarından beri siyasetin her kademesinde görev alan aldığı görevi ülkü ocakları genel başkanlığına taşıyan iyi bir Türk milliyetçisi ve Atatürk severdi Sinan. Sinan bir eşti, Ayşe’nin çok sevgili eşiydi. Sinan Babaydı, Banuçiçek ve Bengisu’nun babasıydı. Yaşasaydı dün Banuçiçek’in 8. Yaşını kutlayacaktı benim kardeşim.

Ülkücülüğü muhakkak ki bu ekolden gelen bizleri ilgilendirir. Ancak biraz önce saydığım hasletleri, gençliği, evlatları, siyaseti, akademisyenliği ise bu ülkedeki her bir Türk evladını ilgilendirir. Muhsin Yazıcıoğlu, Fırat Emiroğlu gibi bu ülkenin konusudur…”

İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi eski İl Başkanı Yüksel Yılmaz ise her koşulda çalışmayı sürdüreceği mesajını verdi…

Yahya Bahadır da kendi dönemindeki faaliyetlere atıfta bulunarak döneminde Türkiye ortalamasının üstünde oy aldıklarına, üye sayısını artırdıklarına yüzde 15 oran ile en fazla belediye meclisi üyesi çıkardıklarına dikkat çekti.

YÜKSEL CEYLAN’DAN ÜYELERE YÖNELİK, İŞ, EĞİTİM, SAĞLIK, HUKUK ALANLARINDA DESTEK SÖZÜ

Adaylardan Yüksel Ceylan'ın konuşması aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın neredeyse aynısıydı; sadece şuncu buncu vurgusunu daha az yaptı:

“Ben şuncu buncu olmadım. Kimse de şuncu buncu olmasını istemiyorum.”

1071’de Alpaslan’ın zaferi ve Anadolu’ya girişine, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Fethi’in ve Atatürk’ün 1919’da Anadoluya geçişine değinerek İyi Parti’nin bayrağını Büyükşehir surlarına d dikeceğini söyledi…

Adaylığını açıkladığı konuşmadan farklı olarak İyi Parti üyelerinin iş bulmasına yönelik istihdam komisyonu, hastanelerden randevu alınmasını sağlayacak sağlık komisyonu, emekli öğretmenlerin görev alacağı dershane komisyonu ve danışmanlık verecek hukuk komisyonu gibi projelerinden söz etti ve sanayicilerin desteği ile 500 öğrenciye burs vereceğini söyledi…

Siyasi parti kongrelerinde duymaya ziyade meslek ve akademik oda ile STK kongrelerinde duymaya alıştığımız türden vaatlerdi.

 “ELİMİZİ DEĞİL GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

Bir şiirle  (Haydi Uyan) başladığı konuşmasında Mehmet Hasanoğlu İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in devlet, millet, vatan, adalet, samimiyet, merhamet gibi söylemlerine atıfta bulundu:

“Genel Başkanımız diyor ki, devlete millet yakışır. Bizler insanı yaşat ki, devlet yaşasın bir kültüre mensubuz. Bundan 100 yıl önce devlet kurmuş atalarımızın izindeyiz.”

Hasanoğlu şunları söyledi:

“İyi parti il başkanı olarak zorlu bir göreve talip olduğumuzun farkındayız.

Bizler elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Partimizde bir kişinin emrinde olacağım. Tabanda teşkilatlarımızın, tavanda ise sayın genel başkanımız Meral Akşenerin emrinde olacağım. Tek hedefim partimizi iktidara taşımak ve sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i Başbakan yapmaktır…”

Ve sözlerini “Ne mutlu Türk’üm” diyerek noktaladı…

Konuşmalar bittikten sonra seçimlere geçildi…Dr. Mehmet Hasanoğlu açık ara seçimi kazandı…

Böylece İyi Parti milletvekili aday adaylıkları ile boşalacak olan il ve ilçe yönetimlerini yenilemiş oldu…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?