USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Diriliş Eğitim-Sen’den Serkan Gür’ün tayinine tepki

Diriliş Eğitim-Sen’den Serkan Gür’ün tayinine tepki
07-03-2023

 Diriliş Eğitim Sen (Eğitim ve Öğretim Birliği Sendikası) Bursa İl Başkanı İsmail Can Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün deprem afetinde en fazla yıkıma uğrayan ve en çok can kaybının olduğu Hatay’a tayin edilmesine tepki gösterdi.

Bugün de Eğitim İş Bursa Şubesi bu konuda bir açıklama yapacak…

Serkan Gür 10 gün kadar  önce Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayin edilirken, yerine ise Hatay’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Seyit Ali Büyük getirildi.

Memur dilinde becayiş gibi bir atama! “Gibi” dedim, zira becayiş karşılıklı her iki memurun da birbirlerinin ve kendi tayin taleplerinin yer aldığı eş zamanlı verilen dilekçeler neticesinde gerçekleşir…

İlginç olan şu; Seyit Ali Büyük’ Hatay’da topu topu 8 aydır görev yapıyordu…

Depremden sonra apar topar Türkiye’nin 4. büyük iline tayin edilmesi, Hatay eğitim camiasında afetten geriye kim kalmışsa, onlar arasında tepkiye yol açtı.

Seyit Ali Büyük’ün müdürlük kariyeri şöyle:

“2005-2014 yılları arasında Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

2014 – 2019 yılları arasında Çorum İl Milli Eğitim Müdürü, 25 Şubat 2019-29 Haziran 2022 tarihleri arasında Konya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptı.”

Büyük hakkında herhangi bir fikir sahibi değilim, yorum yapamam…

Ancak Serkan Gür’ün liyakatli, çalışkan ve duyarlı bir müdür olduğu hakkında kamuoyunda genel bir kanaat vardı.

Diriliş Eğitim Sen Bursa İl Başkanı İsmail Can’ın iki gün önce gönderdiği E-Posta’da doğrudan Cumhurbaşkanı’na hitap eden bir açıklama var.
Noktasına virgülüne dokunmadan aynısıyla yayınlıyorum:

“Kamuoyuna ve Sayın Cumhurbaşkanımıza açık mektuptur!

Sayın Cumhurbaşkanım, zât-ı âliniz 'Bize Ömerler lazım.' demiştiniz. İşte şimdi aradığınız Ömerlerden biri olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Serkan GÜR, başka bir ile sürgün edilmek suretiyle cezalandırılmaktadır.

Diriliş Eğitim Sen Bursa İl Başkanlığı olarak Bursa’nın Kestel ilçesinde güçlendirmeye giren bazı okullarda gördüğümüz müteahhit kaynaklı eksiklikler ve yanlışlıklarla alâkalı bir rapor hazırlayıp Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Serkan GÜR’e arz etmiştik. Rapor üzerine Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma açıldı. Sendikamızın şikayeti haricinde inşaat ve ihalelerle alâkalı başka kaynaklardan gelen şikayetlerin artması üzerine Sayın Serkan GÜR bakanlık müfettişlerini çağırarak şikayetlerin Bakanlık müfettişleri tarafından soruşturulmasını sağladı.  Bakanlık müfettişleri göreve başlar başlamaz bir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ile altı personel açığa alınarak görevden uzaklaştırıldı.

Okul güçlendirme ihalelerindeki yolsuzluk ve usulsüzlük şikayetlerine göz yummayarak Bakanlık müfettişlerince soruşturulmasını istemenin elbette bir bedeli olacaktı. Haramzadelerin çıkarlarına çomak sokan Bursa’nın Ömer’i Sayın Serkan GÜR, belli ki Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığını yanlış bilgilendirip yönlendiren güç odakları tarafından Bursa’dan Hatay’a sürgün ettirilmiştir.

Liyakat ve çalışkanlığı ile temayüz etmiş Bursa’nın Ömer’i Sayın Serkan GÜR’ün sürgün edilmesi kabul edilemez!

Sayın Cumhurbaşkanım; yapılan usulsüzlük ve yolsuzluklara dur diyen liyakatli bürokrat Bursa’nın Ömer’i Sayın Serkan GÜR’e ve yürütülen soruşturmaya sahip çıkmanızı bekliyoruz.

Kıymetli medya mensuplarımızdan da soruşturmanın akim kalmaması için kamuoyu oluşturulması adına soruşturmanın takip edilmesini istiyoruz.

Sendika olarak yürütülen soruşturmanın takipçisiyiz.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur. 04.03.202

İsmail CAN

Diriliş Eğitim Sen Bursa İl Başkanı”

 SERKAN GÜR’ÜN HATAY MİLLİ EĞİTİMİNE CİDDİ KATKISI OLUR

Şimdi... Açıklamada Serkan Gür'ün sürgün olarak gönderildiği yazıyor...

Şöyle olabilir mi? Hatay inşaat yolsuzlukları, sorunlu binalar konusunda hem yöre halkının hem de tüm ülkenin en hassas, bir o kadar da tahammülsüz olduğu il.

Serkan Gür, çalışkanlığının yanı sıra şehirdeki yeniden okul binalarının yapılması sürecine Bursa'daki malum deneyimlerinden hareketle katkı sunmak adına Hatay'a gönderilmiş olabilir mi?

Yazıyı yazarken, karşılıklı atamaları bu tersten okuma aklıma düştü.

Belki de Hatay'da sil baştan yeniden yapılanacak olan Milli Eğitim için mevkidaşlarına göre genç, dinamik olan Serkan Gür uygun görüldü. 

Yeri boşalınca da Seyit Ali Büyük'e yer aranmasına gerek kalmadı.  Bursa'ya gönderildi. 

Türkiye burası, olur mu, olur...

Bursa kamuouyu nezdinde, Seyit Ali Büyük'ün performansını ayyukaya kalkan yolsuzluk iddiaları ve soruşturmalarına karşı alacağı tutum belirleyecektir.

Ciddi bir deprem riski taşıyan Bursa için okul binalarının sağlamlığı, yönetmeliklere uygun yapılışı ve elbette yolsuzluğa bulaşılmaması büyük önem taşıyor. Mızrak çuvala sığmaz. Bir şekilde öğrenilir. 

Hatay İskenderun merkezli "Söz" Gazetesi'nde yayımlanan “Hatay MEB’de görev değişiminin sesi ‘Gür’ çıktı!” başlıklı haberde Serkan Gür’e yer veriyor…

Serkan Gür, afet bölgesine daha önce de gönüllü olarak destek vermek üzere gitmişti. Haberde bu da anımsatılmış. 

Ve haberde Gür’ün çadırkentlerde öğrenci ve görevli öğretmenlerle bir araya gelerek yaraların sarılmasına katkıda bulunduğuna da yer veriliyor.

Aynı haberde Seyit Ali Büyük ile ilgili Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası’nın yaptığı sert eleştiri içeren bir açıklaması da yer alıyor…

İlgili haberin linki:

https://sozgazetesi.com.tr/2023/03/02/hatay-mebde-gorev-degisiminin-sesi-gur-cikti/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?