USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DESTAN YAZILIYOR ! 

08-02-2023

Deprem bölgesine başta Bursa olmak üzere yurdun dört bir yanından yardım yağıyor. 

Bir deprem yaşandığında tabii ki öncelik enkaz altındakilerin kurtarılmasıdır. O çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi en büyük dileğimiz. Yıkımdan kurtulmuş olanların da bu süreç içerisinde çok büyük desteğe ihtiyacı oluyor. Yapılacak yardımlar bu noktada cok önemli. Deprem ve yardım görüntülerini izledikçe 99 depreminde yaşadıklarımı  hatırlıyorum. 

17 Ağustos 1999 depreminde As Tv’de Bursaspor muhabiri olarak çalışıyordum. Olağanüstü bir durum olduğu için mesaimin başlamasını beklemeden depremden 1-2 saat kadar sonra iş yerime gitmiştim. İlk olarak Bursa ve ilçelerindeki durumla ilgili haberler yaptıktan sonra görevli olarak deprem bölgesine gönderilmiştim. Her gün Yalova-Gölcük-Kocaeli hattına gidip canlı yayınlar yapıyorduk. Orada yaşadığım dramları unutmak imkansız. Annelerinin, çocuklarının cansız bedenini çıkaranlar, tüm deprem bölgesindeki o ekşi ve burnumdan hala gitmeyen koku, salgın hastalık olmasın diye her yere dökülen kireçler, yıkılan evlerinin başında bekleyen insanlar… 

 Tek tesellimiz ise başta Bursa olmak üzere yurdun dört bir yanından gelen yardımlardı. 

İş yerimiz Yalova Yolu tarafinda olduğu icin görebiliyorduk. Şehirden çıkış yapan yardım kamyonlarının sabahtan akşama kadar ardı arkası kesilmiyordu.

Evet “Başta Bursa olmak üzere” dedim çünkü depremden 1 ay kadar sonra medyamıza gelerek “Bizi yayına çıkarın, Bursalılara teşekkür etmek istiyoruz, en çok yadım Bursa’dan geldi” diyen Yalovalı depremzedeleri, yine Bursapor maçına gelerek “Teşekkür” pankartı açan depremzedeleri görmüştük. 

Şu an yine aynı tabloları yaşıyoruz. 

Bursa’nın en büyük sivil toplum örgütü Bursaspor Taraftarları ve tum Bursalılar, Teksas Grubu’nun önderliğinde Timsah Arena’da gece gündüz yardım topluyor. Aynı şekilde şehrin farklı noktalarına ve ilçelerinde de yardımlar toplanıyor. Ancak özellikle Timsah Arena’daki tabloyu görüp yaşamak gerekiyor. Stada arabalar vızır vızır yardım kolilerini getiriyor. Metrolarla, belediye otobüsleriyle, market arabaları ile yardımlarını stada ulaştıranlar var. 

Bursasporlu taraftarlar da kadınlı erkekli büyük dayanışma ve organizasyon örneği gelen yardımları tırlara yüklüyor.

Sadece 2 günde tam 16 tır dolusu yardım gönderdi Bursaspor Tribünü. Yardımlar toplanmaya devam ediyor. 

Deprem bölgesinden gelen görüntüler göz yaşlarımıza neden olurken, yardım için seferber olan milletimizin görüntüleri ise gurur ve mutlulukla gözlerimizi dolduruyor. 

Yardımların arasına depremzedelere hitaben notlar koyan çocukların yazdıkları, deprem bölgesindeki çocuk esirgeme kurumlarından Bursa'ya getirilen çocukların görüntüleri insanı duygu seline götürüyor.

Evet Bursa’da ve yurdun dört bir yanından insanlar adeta seferberlik ilan ederek depremzedelerin yardıma koşuyor. 

Deprem bölgesine gidip bizzat çalışmalara katılanlar, gidemeyip evlerini açıp depremzedeleri davet edenler, aynı şekilde otellerini açanlar, statlarının localarına yataklar koyarak mağdur insanları davet eden kulüpler…. 

Gerçekten başta Bursalılar ve mensubu olduğumuz Türk Milleti zor günlerde yine destan yazıyor. 

Arada çürük yumurtalar yani karakteri bozuk fırsatçılar da çıkıyor. 

Tespit edilenlere gereken yapılıyor, yapılacaktır da o konuda şüphemiz yok. Onu da ilave etmek istiyorum.

Bizler yine üzüntümüze teselli olan milletimizin birlik beraberliği ile bu sıkıntıyı da aşacağımızı biliyoruz. 

Bu zor kış şartlarında, karlı ve buz gibi havada maddi- manevi desteği ile beden gücü ile destek olan Bursaspor Taraftarları başta olmak üzere tüm Bursalıların ve Türk Milleti'nin yine tarihi bir destan yazdıklarını ifade etmek istiyorum. 

Hepiniz sağolun var olun. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ecz.Semra Mutlu
Ecz.Semra Mutlu 1 yıl önce
Eşya desteği için benimle iletişime geçebilirmisiniz