USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP İl Başkanlığı’nda görev devir teslimi…

CHP İl Başkanlığı’nda görev devir teslimi…
22-12-2022

CHP il binasında düzenlenen başkanlık devir teslim törenine partililerin ilgisi büyüktü…

İsmet Karaca hafta içinde 2023 Genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak üzere il başkanlığı görevinden istifa etmişti…

İl Yönetim Kurulu ise Karaca’nın yerine oy birliği ile Avukat Turgut Özkan’ı İl Başkanı seçmişti...
CHP İl Başkanlığı binasında düzenlenen devir teslim törenine görebildiğim kadarıyla Nilüfer, Yıldırım, Osmangazi, Kestel, Gürsu ilçe başkanları ile bazı yöneticiler katılmıştı… Mustafa Bozbey de katılan isimler arasındaymış. Ben görmedim, sonradan gelmiş olabilir. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de katıldığı söylendi, ama onu da görmedim… O da sonradan gelmiş olabilir. Milletvekilleri arasında katılan yoktu…

EN BÜYÜK SİYASİ KARİYERİM

Karaca konuşmasında Bursa’ya gelişini ve siyasete gençlik kollarında nasıl başladığını anlattı:

 “Bu bir bayrak yarışı. Önemli olan iz bırakmak ve katkıda bulunmak. 30 yılı arkada bırakan bir mücadele bu. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de başlayan mücadelemizde biz elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık.

 Ancak benim için en büyük siyasi kariyerim Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kollarından gelmem. Sandık sorumluluğundan aklınıza gelebilecek her görevde bulundum. Osmangazi İlçe Başkanlığı görevini yaptım.

 İl Yönetim Kurulu Üyesi, İl Başkanı oldum ama benim için en önemlisi olan İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yaptım. Gençlik Kolları partimizde bir ekoldür. Bu da benim için siyasi yaşamımın en önemli kariyeridir. 

 Biz kongrede, çalışacağımızın sözünü verdik. Parti binası ve bir parti müzesi kazandıracağımızı söyledik.  Bu konularda söz verdik ve birçok konuda sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 38. İl Kongremiz de Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında olacak…”

Üç yıl önce görevi devralırken bu kadar kalabalık katılımın olmadığını söyleyen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün görevi devrederken çok daha kalabalığız… Görevde olduğum sürece birlikte çalıştığımız İl Yönetim Kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

30 arkadaşımızla bugüne kadar geldik. Yedek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan da istifa eden olmadı.

 İlçe Başkanlarımız da görevlerinin başında. Pandemi döneminde birçok arkadaşımız canlarını hiçe sayarak sahada partimizi temsil etti.

 Bu dönemde de kent muhalefeti anlamında yapılacak birçok şeyi yapmaya çalıştık. Örneğin biz gündeme taşıyana kadar T2 hattı çürüyordu.

 Bursa’da kamu vicdanını sızlatan birçok konuda sahada olduk. Yapıcı bir muhalefet yaptık. Şimdi de Uludağ için çok ciddi bir muhalefet yapmamız gerekiyor.”

Görevde olduğu süreçte partinin 5 kuruş borcu olmadığını söyleyen Karaca, milletvekilliği adaylığı için istifa ettiğini, kendisine ihtiyaç duyulan her an destek vereceğini, 2023 seçimlerinin çok önemli olduğunu, Cumhuriyet’in yeniden temelleri üzerine oturtulacağını söyledi…

Çok heyecanlı olduğu gözlemlenen Turgut Özkan ise şu mesajı verdi:

"Ben İsmet Başkanın 30 yıllık kariyerini burada sonlandırmadığını başka bir kariyere yelken açtığına inanmak istiyorum.

Biz İl Yönetim Kurulu Üyeleri olarak kendisinin dimdik arkasındayız. Bursa siyasetine damga vurmuş bir siyasetçi olduğunu biliyoruz inşallah Ankara siyasetine de damga vuracak. 

Kendisi bayrağı bize devretti. Bayrağı aldığımız bu noktada, İl Yönetim Kurulu Üyelerimizle, İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Belediye meclis Üyelerimizle, sade üyelerimizle hep birlikte önce genelde sonra yerelde partimizin iktidar olacağına inancımız tamdır…”

İZLENİMLER…

CHP İl binasında genel seçim havası hakimdi…

Ancak…

Gençler yoktu… 30 yaş altı birkaç kişi var,  diye yazacaktım, vazgeçtim… 40 yaş altı birkaç partili vardı.

Bundan 10, 15  yıl önce yaş ortalaması 50 ve üzeri derdik… Artık yaş ortalaması 65 ve üzeri demek lazım…

CHP ak saçlıların partisi… Gençleri ve kadınları siyasete etkin ve aktif şekilde katmayan partiler bir süre sonra doğal seleksiyon nedeniyle tükenirler…

Basına ayrılan yerlere partililer oturmuş; ayakta kaldık. Partililerden biri “Abla kaldıralım oturanları” dedi, şöyle bir baktım; yerimize oturanlar benden on yaş büyük! “Yok, otursunlar” dedim…

 En nihayetinde insan ömrünün belli bir süresi var… Ebediyete intikal edenlerin yeri gençlerle doldurulmazsa, başka şehirleri bilemem ama Bursa’da partide 10, 15 yıl  sonra sahada aktif çalışacak üye kalmayacak…

 İşin ilginç yanı ne biliyor musunuz, ak saçlı yıllanmış partililer gençleri görevden almalara karşı sessiz kalmakla eleştiriyordu…

Törene çok sayıda bir önceki seçimlerde milletvekili aday adayı olan, bu yıl da olmayı düşünen partili de katıldı… 

Binaya seçim havası yansımıştı… Parti içi adaylık  yarışı çoktan başlamış…

Muhtemelen 2023 Genel seçimlerinde CHP ön seçime gitmez. Mevcut 5 milletvekilinin hepsi yeniden aday olmak isteyecektir.

Kılıçdaroğlu’nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı ise çoktan CHP Genel Merkezi’ndeki dinamikleri harekete geçirdi.

Birkaç kişi birilerini seçecek, milyonlarca insan da birkaç kişinin seçtiği kişileri oylayıp TBMM’ye gönderecek…  Sadece CHP için değil tüm partiler için geçerli bir durum…

CHP’de Genel Başkanlık hesapları içerisinde giren gruplar da illerdeki milletvekili aday listelerine müdahil olup kendi siyasi ikballeri doğrultusunda dizayn etmeyi isteyecekler, bunun için mücadele edecekler.

Öte yandan… Milletvekilliği aday listeleri belirlenirken aday adayları  “ben olayım, ama şu olmasın” kabilinden birbirinin önünü keserek yol alacaklar…

Eskiden CHP’de idelolojik farklılıkların olduğu hizipler vardı, artık adamcılık ve kişisel çekişme üzerinden yürüdüğünden ne olacağını önceden kestirmek pek mümkün değil.

 

ECZANELERDE ÇOCUK ANTİBİYOTİĞİ YOK

İlaç liste fiyatlarında güncelleme yapılmasına rağmen, pek çok ilaç eczanelerde bulunmuyor…

Eczanelerde çocuk antibiyotiğinin bulunamadığını, kucağında ateşli çocuğuyla gelmiş bir aileye antibiyotik verilemediğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Eczacı Erkan Aydın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya “Böylesine hayati bir konunun giderilmesi için ne yapmayı planlıyorsunuz?” diye sordu.   

 

Konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıyan Erkan Aydın, eczanelerde bir süredir kanser, tansiyon ve kalp hastaları için kullanılan ilaçlar bulunamazken, tedarik sıkıntısı yaşanan ilaçların arasına yerli ilaçların da eklendiğini kaydetti.

İlaç sıkıntısının had safhaya ulaştığına dikkat çeken Aydın, “Kucağında ateşli çocuğuyla gelmiş aileye antibiyotik verilemiyor. Şu anda bu sürecin tek mağduru çocuklar. Önümüzdeki günlerde daha fazla hayati önem taşıyan ilaçlarla ilgili de sıkıntı yaşanacak” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?