USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

CHP BURSA’DA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

CHP BURSA’DA MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI
23-03-2023

 CHP Bursa İl binası oldukça hareketliydi… Bir yandan milletvekili aday adayları açıklamalarını yapıyor, öte yandan da İl Başkanı Turgut Özkan’ın çağrısı üzerine partinin eski tüfekleri ile çalışma toplantısı yapılıyordu.
CHP eski milletvekillerinden Kemal Ekinci, Yahya Şimşek, eski İl Başkanlarından aynı zamanda milletvekili aday adayı olan Şadi Özdemir, Zafer Yıldız ile Sadık Çakar ve Şahin Gencal oradaydı…
İlk basın açıklaması CHP’nin sürpriz milletvekili aday adaylarından, Bursa Kamuoyunun BALKANTÜRKSİAD’tan tanıdığı iş insanı Aytuğ Onur ile başladı…

Onu İl eski Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula ile çok özel bir genç Gürkan Doğan‘in basın toplantısı izledi.

‘GENÇLERİMİZ ÇÖZÜM ÇIKMAZINDA’

Aytuğ Onur’un basın toplantısına eşi Filiz Onur da katılmıştı.  Aytuğ Onur’u hem iş insanı hem de BALKANTÜRKSİAD’taki faaliyetlerinden tanıyoruz. Babası Seçkin Onur da Bursa’nın saygın iş insanlarındandır.

Türkiye’nin bildiği her markette yer alan ‘Bizden” marka ürünleri onların firmasına aittir. Aytuğ Onur, ikinci kuşaktan donanımlı biridir. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunudur.

Koç’ta İşletme Yüksek lisansı ve Uludağ Üniversitesi’nde işletme doktorası yapan Aytuğ Onur’un konuşmasındaki en dikkat çeken cümleleri şöyleydi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ve özellikle gençlerimizin çözüm çıkmazında olduğu, yoğun beyin göçünün yaşandığı, işin, aşın zorlaştığı, ekonominin yokuş aşağı gittiği bu zor dönemde elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inanıyorum…

İklimi oluşturup kalkınmak, ayrıştırmadan, bölmeden, ortak akıl, istişare kültürüyle geleceğimizi inşa etmek ve gençlerimizin gözlerindeki ışığı yeniden canlandırmak için bu yola çıkmış bulunuyorum. Bizler en umutsuz, en yokluk içindeki hallerden bile bu Cumhuriyeti kurmuş, savaşları kazanmış bir milletin evlatlarıyız. Bu vatan bizim, bu şehir bizim, artık bize yeni bir söz lazım.

Türkiye Cumhuriyeti büyük ve güçlü bir ülke. Doğru yönetildiği takdirde ülkemizin hızlıca kalkınması ve bu kalkınmadan halkımızın hak ettiği payı alması sadece liyakatli kadrolar ve dürüst bir yönetime bağlıdır. İşte bu duygu ve düşünceler ile harekete geçerek sorumluluk almanın zamanı geldiğine inanıyorum.” 

AYTUĞ ONUR İLE İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

‘KADINLAR, ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ADAY ADAYIYIM’

Günün ikinci Milletvekili aday adayı ise kamuoyunun yakından tanıdığı eski il kadın kolu başkanlarından ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Vildan Özkula’ydı. Kula’nın basın açıklamasına katılan ve destek verenlerin yüzde 90’ı kadın partililerdi.

Eski kadın kolları üyeleri de oradaydı. 100’ü aşkın partili vardı. Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, Özkula’ya Nilüfer ilçeye verdiği destekten ve çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve kendisini desteklediklerini söyledi…

Vildan Özkula’nın da konuşmasında neden milletvekili olmak istediğini en bariz özetleyen kısmı şunlardı.

“Kadınların ve çocukların sesini Türkiye genelinde duyurmak istiyorum. Bir eğitimci olarak yozlaşan eğitim sistemimize çare olmak istiyorum.

Ne Cumhuriyet’in 100. Yılına ne de ikinci yüz yıla yakışmayan bir eğitim sistemi içindeyiz. Eğitim paralı oldu. Devlet okullarımızın saygınlığı ve kalitesi düşürüldü.

Ben, eşim, çocuklarım devlet okullarından mezun olarak istediğimiz üniversitelere gittik. Şimdi veliler bütçesini zorlayarak çocuklarını özel okullara göndermeye çalışıyor. Sosyal devlet anlayışında bu olamaz, olmamalı.

 Ben kadınların şiddete, tacize uğramadığı, cinsiyet eşitsizliğinin yaşanmadığı, çocukların mutlu olduğu ve hak ettikleri eğitim ve yaşam düzeyine ulaşmaları için yola devam etmek istiyorum. Onun için adayım.”

VİLDAN ÖZKULA İLE İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

NEDEN BİR ‘MUCİZE MİLLETVEKİLİMİZ’ OLMASIN…

Hiç kimse alınmasın, ama sadece CHP’nin değil, Bursa’nın en özel, en özgün adayı adayı kuşkusuz Gürkan Doğan…

Yönetim olarak aldıkları karar gereği İl Başkanı Turgut Özkan aday adayı tanıtım toplantılarının hiçbirine katılmıyor.  İl Yönetimini temsilen genelde Baran Güneş katılıyor.

Ama Gürkan Doğan’ın basın açıklamasına ailesinin yanı sıra İl Başkanı Turgut Özkan ile seçim çalışmaları için toplanan eski il başkanları ve eski milletvekilleri katıldı… Milletvekili aday adayı eski İl Başkanı İsmet Karaca da oradaydı.

Özkan “Gürkan Doğan, çok özel bir insan. Ben ilk kez bir aday adayının tanıtım toplantısına katılıyorum. Gürkan Doğan burada olduğu için kendisini tebrik ediyoruz” dedi…   

Gürkan Doğan başta da yazdığım gibi özel bir çocuk. Akademik olarak başarılı, burslu okuyor. Nuri Erbak Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi, hedefi siyaset bilimi ya da hukuk okumak…

Geçen sene 18 yaşını doldurur doldurmaz CHP’ye üye olmuş. Milletvekili olmanın çocukluk hayali olduğunu söyledi… Geçen yaz düğün salonunda çalışırken kazandığı paraları, burs paralarını biriktirdiği paralara ailesi de ekleme yapmış, milletvekili aday adaylığı ücretini öyle tamamlayıp yatırmış.  

Kısa, ama yürekten, kararlı konuşmasında en etkileyici bölümler şöyleydi:

“18 yaşımı geçen sene doldurur doldurmaz CHP’ye üye oldum. CHP benim ilk ve tek partimdir. Milletvekili olmayı  bazıları gibi zengin olmak ya da koltukta oturmak için istemiyorum.

Türk Milletini ve Türk gençliğini en iyi şekilde temsil etmek için milletvekili olmak istiyorum. Bu girdiğim ilk seçim olacak. İnşallah olur.

Hangimizin milletvekili adayı olacağı önemli değil. Partimizin kazanması önemli. Allah’ın izni ile seçilirsem, 19 yaşındayım, uzun yıllar ülkemize hizmet edeceğim. 28 dönem milletvekilliği için resmen başvuru yaptım.”

Henüz 19 yaşındaki Gürkan Doğan’ı izlerken ve dinlerken aklıma Mucize Doktor dizisi ve Ali Vefa karakteri geldi… Neden bir ‘Mucize milletvekilimiz’ olmasın… İnşallah da olur…

GÜRKAN DOĞAN İLE İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

‘BİN 118 KADIN CİNAYETİ BEN YAŞARKEN OLDU’

CHP’den ilk milletvekili aday adaylığı açıklamaları yapılmaya başlandığında bir arkadaşım “Özge Demir diye bir gazeteci varmış, milletvekili aday adayı imiş, tanıyor musun?” diye sormuştu. Tanımadığımı söylemiştim. İnternetten adını taramıştım, Gemlik basınındandı.

CHP İl Başkanı Turgut Özkan’ın yanına uğramıştım, tam da o sırada Özge Demir, eşi ve partililerle Özkan’ı ziyaret etti. Tanıştık. Genç, dinamik ve kararlı bir gazeteci. Bende çok olumlu bir izlenim bıraktı. Basın toplantısını Gemlik medyasından okuduğumu, oldukça ilginç söylemi olduğunu, bülten varsa iletmesini istedim. O da basın açıklamasının videosunun linkini gönderdi. Videodaki konuşmasını deşifre ettim ve haberleştirdim.

Gürkan Doğan olmasaydı en sıra dışı aday adaylığı açıklaması Özge Demir’inki derdim… (Belki de Doğan’ın kendisinin en sıra dışı aday adayı olmasından dolayı bana öyle gelmiştir, bilemedim.)

Özge Demir milletvekili aday adaylarından ya da siyasilerden duymaya alışmadığımız şiirsel anlatımla basın açıklaması gerçekleştirmiş…

Yıllardır kadın cinayetlerini yazar dururum, yaşamım boyunca kaç kadının katledildiğini hesaplamak hiç aklıma gelmedi. Hoş bizim dönemimizde kadın cinayetlerinin çetelesi tutulmuyordu.

 Özge Demir’in konuşmasında en fazla ilgimi çeken şu bölümdü:

“Ben Özde demir, 1988 yılında Erzincan’da doğdum. 9 bin 118 kadın cinayeti ben yaşarken oldu. 10 yaşındaydım henüz 13 yaşındaki sınıf arkadaşım 14’üne bastığında evlendirildiğinde ve 17 yaşındaydım intihar eden komşu kızını öldürenin kocası olduğunu öğrendiğimde. Bunları yaşayarak bir gün bunlara karşı durmam gerektiğine karar verdim…”

Gazeteci yazar, CHP milletvekili aday adayıÖzge Demir’in kadın cinayetlerini konu alan “Bu Memleketimin Kadınları” isimli bir kitabı da var… Yolu açık olsun…

ÖZGE DEMİR İLE İLGİLİ HABER LİNKİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN



 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?