USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bursaspor Forma ve Arması

21-12-2022

Bilindiği üzere Bursaspor forması 1963 yılında Bursa’mızdaki 5 Kulübün birleşmesiyle logosuna 5 yıldız koyarak rengine Uludağ’ın kar beyazını ve doğanın yeşilini katarak bir forma dizayn ederek bu formayı şehirle bütünleştirmiştir.

Forma; FutbolMüsabakalarında Futbolcuların maç esnasında ayırt edilebilmesi için giydiği giysi veya donanımdır.

Futbol kulüpleri kendilerine ait olan renkleri ve logosuyla giydikleri formalar ile özdeşleşerek bir şehri bir camiayı temsil ederler (Temsil:Futbol ile topluluğun adına ya da bir şehrin adına hareket etmek, karar vermek ya da uygun şekilde davranmak olarak öne çıkar.)

Amatöründen profesyoneline her takımın forması temsil ettiği kulübe özeldir değerlidir. Bazı formalar vardır ki hem çok değerlidir hem de sahada giyen futbolculara büyük bir sorumluluk verir ve futbolcuları ekstra motive ederek müsabakalarda futbolcuların varını yoğunu sahaya dökmelerini sağlar. Bursaspor formasıda bu çok değerli formalardan biridir.

Bursaspor forması ve arması şampiyon bir formadır, şehrin namusudur, şehirle bütünleşmiştir, müsabakalarda formayı sahaya koysanız 1-0 ile önde başlarsınız, rakibi tedirgin edersiniz. Bursaspor formasının değerini içindeki futbolcuya kuru motivasyonel laflar ile anlatamazsınız. Öncelik o formaya layık her anlamda donanımlı oynanılan lige uygun futbolcu bulacaksınız ya da yetiştireceksiniz.

Bursaspor bugün çok zorda, darda ve tıkanmış durumdadır, bu zor şartlarda adeta şehrin namusu olan şehirle bütünleşen onunla var olan bu formayı sıradanlaştırmak ayaklar altına düşürmek,yalnız bırakmak, vebaldir tüm şehir altında kalır.

 Bursaspor’u bu duruma düşürenler, seyredenler, sessiz kalanlar, bana ne diyenler, nemalananlar, her kimse, tüm şehir, bugünün yetişkinleri gelecek torunları tarafından bu formaya sahip çıkmadıkları için lanetle anılacaklardır. Onun içindir ki hala nabız atıyorken bugünün yetişkinleri şapkalarını bir değil bin defa önlerine koyup akli selim davranmalıdırlar.

Bursaspor’un hangi profesyonel ligde oynaması önemli değil, düşülen durumuda tekrar tekrar gündemde tutmak şehre bir şey kazandırmaz, olan olmuştur, kıral çıplaktır, artık ast olan mevcut durumu hazmederek Bursaspor formasının itibarını korumak ve armaya sahip çıkmaktır. Formasına sahip çıkmayan,bu yolda caba sarf etmeyen,armanın ayaklar altına düşmesini seyreden, Şampiyon Bursa şehri; evvela sosya ekonomik siyasi kültürel dokusunu, sonra itibar ve haysiyetini, sonra sportif geleceğini, kaybetmeye mahkûmdur.

Eyyyyyy ŞAMPİYON BURSAA

Sahipsiz Bursaspor’un batması haktır, sen sahip çıkarsan Bursaspor batmayacaktır.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?