USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BURSASPOR’DAN MESAJ!

11-03-2023

Bursaspor, Esenler deplasmanından aldığı bir puanla çok önemli bir mesaj verdi.

Bursaspor Camiası ve futbolcular son bir haftadır malum çevreler tarafından psikolojik lince maruz kalıyor. Her türlü suçlama, küfür ve hakaretin yanı sıra bizzat futbolcular ölümle tehdit ediliyor. Tüm bunlar yetmiyor birilerinin dayatmasına yenilen TFF emsali olmayan saçma sapan bir ceza verdi Bursaspor’a.

Bu kadar baskı ve demorilazasyon altında futbola odaklanmak her babayiğidin harcı değildir.

Yeşil beyazlılar böyle bir atmosferde İstanbul deplasmanına gitti.

Eksik kadro ve bahsettiğim atmosfer ve rakibinde bu ligin iyilerinden olması nedeniyle endişeliydim.

Maçın başlarında yenen 2 gol bu endişemi artırdı haliyle.

Ancak yeşil beyazlı genç oyuncuların maçı bırakmaya niyetleri yoktu.

Kulübeye dönen İsmail Hoca’dan müdahale gelir mi diye düşünürken Bursaspor’un genç kadrosu enerjisini gittikçe artan bir tempoda sahaay koymaya başladı. Hasan Sabri’nin golü umutları ve Bursasporlu oyuncuların motivasyonunu artırdı.

Yeşil beyazlı gençlerin ligin başlarına göre önemli gelişme kaydettiğini görebiliyoruz. Zira özellikle geriye düştüğünde reaksiyon vermekte zorlanan oyuncular artık bu sıkıntıyı üzerlerinden atmış görünüyor. Daha çok koşarak, sahanın her yerinde olarak rakibin oyununu bozup maçı domine edebilir hale geldiler. Takımın tecrübelilerinden Hasan Ayaroğlu’nun beraberlik golü sonrası galibiyeti kovalayan Bursasporlu oyuncular bunu başaramasalar da çok önemli bir puan aldılar.

Bu puan iki ciddi mesaj içeriyordu. Birincisi ligin kalan haftaları için “Mücadelede biz de varız”  demiş oldu yeşil beyazlılar.

Zira Timsah’ın önündeki fikstüre bakıldığında iyi üst sıralara tırmanış için çok önemli bir şans olduğu görülüyor.

Eksik kadro ile böylesi bir deplasmandan 1 puanla dönebilen Bursaspor kalan maçlarda eğer iyi mücadele ederse gereken puanları toplayabileceğini gösterdi bana göre.

Diğer yani ikinci mesajda son günlerde Bursaspor’a dört koldan saldıran malum odaklaraydı.

Yeşil beyazlı camia sahadaki motivasyonuyla “Biz Bursaspor’uz. Mücadelemize devam edeceğiz ve hiç biriniz de umurumuzda değilsiniz." Mesajını onlara en güzel şekilde vermiş oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?