USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BURSA BÜLBÜLÜ 

16-01-2023

Ata Demirer’in, Bursa Bülbülü Filmi hepimizi o büyülü yıllara götürdü. 

Ata Demirer’in “Sanatçı” unvanının veya tanımlamasının tam hakkını sonuna kadar veren bir isim olduğunu zaten yıllar içerisindeki çalışmalarıyla yaşadık, yaşıyoruz.  

Sahnedeki tek kişilik gösterileri, efsaneleşmiş dizilerdeki efsane karakterleri, filmleri, Stand Upları, Tv programları, kıvrak zekası, muhteşem sesi ile birçok sanatsal özelliği bünyesinde toplamış bir isim. 

Yılbaşı gecesi yayınlanan şovunu yine hayranlıkla izlemiştim. 

Harika hikayeler anlatıp, o hikayeleri muhteşem esprilerle süslüyor. Bu da yetmiyor taklit yapıyor, senaryo yazıyor, şarkı yazıyor, opera, arabesk, pop, sanat müziği, türkü akla gelen bütün müzik türlerini ustaları ile aynı performansla seslendirebiliyor. 

Gerçekten bu kadar komple bir sanatçının kıymetini bilmek gerekiyor. 

Ne mutlu ki böylesi bir yetenek sanatçılar şehri Bursa’mızdan çıkmış. 

Evet bu değerli Bursalı sanatçı ‘Bursa Bülbülü’ ismiyle bir Bursa filmi çekeceğini söyler söylemez özellikle biz Bursalılar mutlu olup heyecanla beklemeye başladık. 

Filmin Bursa çekimlerini heyecanla takip ettik, haber sitemiz Bursa.com’da an be an sizlere aktarmaya gayret ettik. 

Ve nihayet çekimler bitti ve izleme aşamasına geldik. 

Hikaye kısmını sona bırakıyorum. Dönem filmlerini çekmek zordur. 1986 yani 37 yıl öncesinin Bursa’sını yansıtabilmek için doğal olarak şehrin belli noktalarında çekimler yapılabilmiş. Platolar kurulmuş. Muradiye, Hisar, Pınarbaşı, Çekirge, sahil çekimleri için de Erdek. 

Film televizyona gelir gelmez ekran karşısına kurulduk. 

Yaşı 40 üstü jenerasyonun adeta nostalji yolculuğuna çıkacağı daha ilk sahneden belliydi. 

Ata Demirer, Geleceğe Dönüş Filmi'ndeki  Profesör ve Marty'nin arabasına adeta hepimizi atıp toplu halde zaman makinesiyle o yıllara götürdü.  

80’li yılların sahil görüntüleri, plaj şemsiyelerinden, insanların giydiği mayolara kadar her ayrıntı çok iyi düşünülmüştü. Hele sahil gazinoları. O yıllarda sahillerde romantik şarkılarla az efkarlanmadık, hareketli şarkılarla az çoşmamıştık. 

Bursalı ve Bursa’dan yetişmiş sanatçıların anılması da çok güzeldi.  

Bülent Ersoy’un Bursalı olmadığını Ata Demirer de biliyordur tabi ki; ancak o dönem Kültürpark Taylan Gazinosunun en çok rağbet gören isimlerinden olduğu için anmak istemiş sanırım 

Hemen her an o eski Bursa’yı ve o büyülü yılları yaşadık. 

Çokran Plak, duvarda asılı duran Kupa Şampiyonu 1986 Bursaspor kadrosu. o dönemin şarkılarından örnekler, Altınceylan, efsane ve unutulmaz Zeki-Metin Kabere’lerinden muhteşem Metin Akpınar taklidi, Deli Ayten, bir Bursa klasiği İskender…  

Say say bitmez… 

Eski yılları çok özlediğimiz, neşeye çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde, bizi o eski günlere götüren ruhumuzu doyuran, samimi, neşeli güzel bir filmdi.  

Tüm oyuncuların ve diğer emeği geçenlerin emeklerine sağlık. 

Evet filmin hikayesinin girişi, gelişmesi harikaydı. 

Finalini ise Bursa Bülbülü 2’nin müjdecisiydi şeklinde değerlendiriyorum.

Zira burada kalmamalı. Kahramanımız Cengiz,  İstanbul'a gidip sanat camiasını yerinden oynatmalı.

Heyecanla bekliyoruz Sevgili Ata… 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?