USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BU BİR MAÇ YAZISI DEĞİLDİR (*)

08-03-2023

Yaşamının çocukluk ve gençlik bölümünü tribünlerde geçiren sonrasında meslek icabı bir elinde mikrofon diğerinde kalem ile yıllar boyu stat stat gezen biri olarak...                                                 

Dün gece Diyarbakır’da yaşananları gördükçe bizlere anlatılan bu kavramın hikâye olduğu, tarihin tozlu yaprakları arasına gömüldüğünü anladık...

Amedspor-Bursaspor karşılaşması bizlere gösterdi ki; futbol sahada oynayarak kazanılan bir oyun olmaktan çıkmış. Kazanmak adına her şeyin mübah olduğu kin-nefret-öfke sarmalı ile sarıp sarmalanmış bir ‘suç ve ceza oyununa’ dönmüş. Bursaspor taraftarına deplasman yasağı getirilerek önlenebilecek, bitirilecek bir sorun değil. Mevcut sistemde hukuğun duruma göre işlediği gerçeğinin bir kez daha gözler önüne serilmesi.

Mesela; dün akşamki oyunda olduğu gibi, ev sahibi takım taraftarının gerek maç öncesi ve de maç içinde ve de sonrasında sözlü-taşlı-sopalı konuk takım kafilesine tacizlerine diyeceğiz? 

İşin içinde holiganizim var, provakasyon var...

Aslında işin skor alarak kötü sonuçlanacağı daha baştan anlaşılmıştı. Nitekim maç başladığında gördük ki; Amed’li kramponlar keman teli gibi gergin, Yeşil Beyazlı özellikle bizim gençler sapsarı bir çehre ile ayakları titrer haldeydi.                      

Çünkü stattaki atmosfer çok çirkindi!

  • Geçtik maç önü kendini bilmezlerin tribünlerden sahaya atlayıp Bursasporlu futbolcuların üzerine 100 metreci atletler gibi koşmalarını...
    Amedspor taraftarlarının bir bölümü maç boyunca Bursa aleyhine sürdürdüğü küfür sağanağı, şemsiye ile korunulacak bir afet değildi...
  • Küfür sel oldu, aktı...
  • İnsaf, namus, terbiye, ahlâk ne varsa, hepsini önüne katıp sürükledi... Bursaspor camiası, futbolcular, taraftarlar, yöneticiler, teknik heyet ana avrat, bacı kardeş, kuzen tüm aile herkesin sülalesi okundu!
    Neredeyse, nefes bile almamacasına koro halinde hiç ara vermeden küfür ettiler.
    Bu ülkede şiddetle beslenen adına da fanatik denilen yüreklerini katran karası bağlamış, beyinlerini intikam duygusu sarmışlar olduğu sürece, istediğin kadar şiddet yasası çıkar; nafile!
  • Diyeceksiniz ki; iyi güzel de biraz da sahaya inip oyunun içine girip maçtan bahsetmeyecek misin?
  • Ne maçı kardeşim?
  • Dün akşam Diyarbakır’da maç mı oynandı savaş mı yaşandı onu bile anlayamadık ki; bir şeyler karalayalım!

(*)-Bu yazı sezonun ilk yarısında 26/09/2022 tarihinde Diyarbakır’da oynanan ve Amed’in 2-0’lık üstünlüğü ile neticelenen Bursaspor maçı sonrası kaleme alınmıştır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?