USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BÖYLE DEVAM !

29-01-2023

Bursaspor’un, Batman deplasmanından aldığı 3 puan çok önemliydi. 

Bursaspor Batman Petrolspor ile deplasmanda karşılaşıyordu; ancak rakip tribünlerin ceza nedeniyle boş olması Bursaspor adına çok önemli bir avantajdı. 

Zira Batman seyircisinin Bursa’daki maçtaki küfürlü  tezahüratlarını hatırladığımızdan oradaki muhtemel atmosfer atmosfer pek iyi olmayacaktı. Neyse ki bu kez bir ceza Bursaspor’a avantaj sağladı.  

Maça dönecek olursak ev sahibi ekip beklendiği gibi oyuna baskılı başladı. 

Bursaspor kalesine bir an önce inmek için tüm tuşlara basan doğu temsilcisinin bu girişimlerine karşı yeşil beyazlı orta saha ve savunmacılar doğru müdahalelerde bulunuyorlardı. Ancak yine de oyunun hakimiyeti daha çok ev sahibi ekibin elindeydi. 

Bursaspor ise tipik deplasman takmı anlayışıyla savunma hızlı çıkışlarla fırsat oluşturma gayretindeydi. 

Deplasmandan iyi sonuçla dönme adına bu oyun doğru gibi gözükse de oyunun  belli dönemlerinde fazlaca geriye yaslanma yine başımızı derde soktu. 

Orta sahada ve veya ileride top tutan adam eksikliği Bursaspor'un çözemediği sorunlardan.

Rakibin gol için yüklendiği bölümlerde bu baskıyı kırma ve oyunun temposunu düşürme adına bu tarz oyuncular çok önemlidir. Ancak genç kadro o gençliğin hakkının verip enerjik oynadığında bu dezavantajın üstü biraz kapanabiliyor. Bu maçta da olan buydu.

Ertuğrul’un golü ile 3 puanın habercisi olsa da sonrasındaki oyunun gidişatından rakibin gol bulabileceğini tahmin etmek zor değildi. Nitekim de öyle oldu. 

Bu golün ardından  Batman takımı daha da morallenip saldırsa da Bursasporlu futbolcular oyundan düşmeyerek mücadelelerine devam ettiler ve Mustafa Genç ile de bu mücadelenin semeresini aldılar.. 

Son 3 maçta toplanan puanlar Bursaspor’un ikinci yarı performansı adına umut verici.  

Galibiyet nedeniyle hakemi unutmamak gerekiyor da artık söylenecek bir şey yok. 

Süper Lig’den buraya gelene kadar hemen hemen bütün hatalar bir kulübün aleyhine yapılıyorsa bu kalitesizlikle, şansızlıkla, acemilikle falan açıklanamaz.  

Zira bu kadar da olmaz. 

Herkesin gördüğünü asıl görmesi gerekenler sö konusu Bursaspor olunca görmüyor !

Bursasporlu yöneticler bu konuda çok daha etkin bir mücadele vermeli. 

Neyse önemli bir galibiyetle haftayı kapamak güzel. Gevşemeden, her hafta artan mücadele ile böyle devam.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?