USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bence bu iş ıslah değil tuzak

28-12-2022

İzmir yolu Medicana Hastanesi, tam olarak yeni Bursa stadyumuna giden yol kavşağında.

Önüne bir de metro istasyonu yapıldı, karşısında da iki adet alışveriş merkezi.

Caddenin adı Akpınar.

Akpınar Caddesi’nin İzmir yolu girişinde, 15 katlı hastane binasını takip eden devasa gökdelenler, oteller ve alışveriş merkezleri dolu.

Bu yoğun caddeye Carrefour’un önündeki kavşaktan dönüp Bursa istikametine giderken girebiliyorsunuz.

Bugünlerde zorla ve bekleyerek girebildiğiniz caddeye ilerde hiç gire­meyebilirsiniz, çünkü hastane önünde park yeri yok, valeler var.

Valeler parası olan için, olmayan karşısındaki otoparklara veyahut yüz, iki yüz metre ileride boş bulabildiği yere park edebiliyor.

Bu çiçeği burnunda caddenin trafiği ıslah edileceğine sanki o kargaşayı kara mizaha nasıl döndürürüz mantığı da var. Neyse, ben o gün hasta bir arkadaşımı ziyarete gidiyo­rum. Bekle bekle ancak caddeye girebildik. Bir de yandan gelip girenlerin yarattığı sinir bozucu bir kargaşa da işin tuzu biberi.

Hastane önünde valeler var ama yoğunluk olduğu zaman onlar da yok oluyorlar.

İki yüz metre ileride gözlükçü dükkanı açılmış, tam önüne park ettim ve selam bile verdim. Etrafta ise hiçbir yasak levhası görmedim.

Hastaneye vardığımda arkadaşımın bir saat önce sağlıklı bir şekilde taburcu ol­duğunu öğrenince sevinçle hemen aracıma geri döndüm.

Park etmem ile arabaya dönüşüm arasında toplam 9 dakika geçmiş ama döndüğümde o da ne!

Arabam yerinde yok, tam karşısında polis teşkilatının güçlendirme vakfı otoparkı varmış ve çekiciler arabamı oraya taşımış.

Çok sinir bozucu bir iş. Oraya gelen insanların zaten hasta psikolojisi ile ilgili bir sıkıntıları var ve yani daha da duygu­sal olabiliyor insan.

Şehre yabancı olanların vay haline, araç uçmuş sanki, ara ki bulasın arabayı.

Bereket tam yolun karşısına götürüyorlarmış. Sinirli ve te­laşlı el kol hareketleri ile yürürken penguene dönmüş araç sahiplerini çekiciler tanıyabiliyorlar ama hiçbir görevli gözü­nüze ve yüzünüze bakmıyor. Çünkü araç sahipleri olarak bu durumda agresif patlamaya hazır bomba gibiyiz.

Onlar için tecrübe ile sabit.

Benim huyumdur konuşurum, ‘yahu kardeşim polis teşki­latı güçlendirme vakfı burayı otopark yapsa inanın insanlar gelir park eder ve daha çok para kazanırsınız. Ayrıca diğer caddelerde olduğu gibi park görevlileri yerleştirerek beledi­yeye gelir elde edebilirsiniz’ diye söyleniyorum.

Park yasağı tabelası olmayan bir bölgede araba çekmek ve aracı trafikten men etmek bana göre bir tuzak.

Herkesin sinir olduğu bir şey var benim de sinir olduğum şey uyarı levhasıyla park yasağı belli olmayan bir yerde araç­ların çekilmesi, bu kadar mantıksız bir iş olamaz.

Bence bu iş ıslah değil tuzak, asıl sinir bozucu tarafı da bu zaten. Ama orada bulunan polisler dahil asla muhatap ol­muyorlar, seni görmüyorlar, konuşmanı da duymuyorlar. Onların işi de zor ama yasal mı bilmiyorum.

Saygılarımla.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?