USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkan Aktaş'a Atatürk Spor Salonu'nu sordum!

Başkan Aktaş'a Atatürk Spor Salonu'nu sordum!
20-03-2024
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın düzenlediği basın buluşmasına katıldım.
Bursa medyasının yoğun ilgisi ve gece saat 2’ye kadar süren toplantı gayet sıcak ve samimi bir havadaydı.
Meslektaşlar gayet güzel sorular sordu. Başkan Aktaş da cevapladı.
Bu arada Bursaspor konusuna benden başka gazetecilerin de değinmesi beni ayrıca mutlu etti, zira bu uzun zamandır pek olmuyordu.
Hatta soru gelince “O Tarık Çapçı’nın sorusudur” esprileri ile gülüşmeler oldu.
Yoğunluktan mikrofonu zar zor ele geçirip kafamdaki birçok sorudan ancak üçünü sorabildim zira diğer medya mensupları da bekliyordu haliyle.
BURSASPOR
İlk sorum Bursaspor üzerineydi. Tüm adayların projelerini dinlediğimi ancak şehir dışında çıkıldığında Bursalılara bu projelerin değil Bursaspor’un sorulduğunu, dolayısıyla Bursaspor'un ihmal edilmemesi gerektiğini ifade ettim.
Ardından da kendisinin maçlara gelmediğini bildiğimden Bursaspor Taraftarına karşı bir kırgınlığı olduğunu düşündüğümü; ancak Bursaspor Taraftarının da kırgınlıkları olduğunu belirterek Bursaspor konusundaki desteğin artmasının buzları eriteceğini ifade ederek bu konuda ne düşündüğünü sordum.
Başkan Aktaş da cevap olarak.
Bursaspor’a kırgın olmasının söz konusu olamayacağını geçmişte yaşanan bazı protestolar nedeniyle maçlara gelmediğini hatta çok sevmesine rağmen basketbol maçlarına da gelmediğini ifade ederek bazı kişiler kalabalığı etkileyip yönlendirebiliyor.
O yüzden de karşılaşmaları ekran başında takip ettiğini söyledi.
Bursaspor’a destek konusunda ise “Kafamda var bir şeyler; ancak Bursaspor’u seçim malzemesi yapmak istemiyorum. Bursaspor üzerinden siyaset yapmayı tercih etmiyorum. Seçim sonrası konuşuruz" dedi.
2032 AVRUPA FUTBOL ŞAMPİYONASI !
Başkan Alinur Aktaş’a Türkiye-İtalya ortaklığında düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonasında aday şehirlerden birinin de Bursa olduğunu hatırlattıktan sonra özellikle Bursa Turizmi için bu kaçırılmayacak bir fırsat. Bu yüzden de Bursa’nın da şampiyonanın düzenlendiği şehirlerden biri olabilmesi için bir çalışma içerisine girilmesi gerektiğini ve üst düzey kişilerin yer aldığı lobi faaliyetlerinin şimdiden başlamasının şart olduğunu vurguladım.
Başkan Aktaş cevap olarak Bursa’nın şehir imkanları ile bu şampiyona dışına bırakılamayacağını, Federasyon Başkanı ile yakın olduğunu ayrıca İbrahim Burkay’ın da desteğinin olacağını ifade etti.
İbrahim Burkay konusunda inşallah haklı çıkar diyeyim ! 
Ayrıca gördüğüm kadarıyla Başkan Aktaş seçim yoğunluğundan ve şampiyonaya 8 yıl olduğundan dolayı -Şehirlerle ilgili karar Ekim 2026’da verilecek- çok fazla  bu konuya yoğunlaşmamış. Üzerinde düşünmemiş.
Bu gayet doğal.
Ancak şimdiden yani seçim sonrası kazanan adayın bu konuda çalışmaya başlaması gerekiyor. 
Aksi takdirde Bursa ile hiçbir konuda karşılaştırılamayacak;ancak lobisi sağlam bir başka kent önümüze kadar gelen bu tarihi fırsatı elimizden alıverir.
Sonra ah vah dağına çıkarız.
Malum Türkiye'de hak edenler değil çevresi, lobisi güçlü olanlar bir yerlere gelebiliyor, bir şeyler elde edebiliyor.
ATATÜRK SPOR SALONU
Başkan Aktaş’a Atatürk Spor Salonu’nun neden bu kadar düşük kapasite ile yapıldığını, 1972’de 300 bin nüfuslu Bursa’ya 3.500 kişilik salon yapılmışken 10 kat büyüyüp nüfusu 4 milyona dayanan bir şehre daha düşük 3.100 kapasiteli bir salon yapılmasına itirazım ve eleştirim olduğunu bu kararının sebebini sordum. Bu konudaki diğer şehirlere yapılmış 10’ar bin kişilik salonları da örnek gösterdim.
Başkan Aktaş ise “Biz oraya büyük bir salon yapmak istemedik.
Çünkü büyük salon olduğunda parti kongreleri dahil birçok farklı organizasyon yapılacaktı. Orasının sadece spor amaçlı kullanılması için düşük kapasiteli tuttuk. Eleştirinize saygı duyuyorum.
Bahsettiğiniz gibi Bursa’ya layık çok daha büyük bir salonu metro hatlarına yakın bir yere inşa edebiliriz” şeklinde yanıt verdi.
Evet sorularım ve Başkan Alinur Aktaş'ın yanıtları bu şekildeydi.
Takdir ve değerlendirmesi kamuoyunun...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?