USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

BAKAN VARANK'A BURSASPOR'U SORDUM!

07-05-2023
Bursaspor haftalar sonra kaybetti. Urfa'da değildik. Maçı da izleyemedik. Dolayısıyla maç yazısı yazamıyorum. Ancak Bursa ve Bursaspor için önemli başka bir organizasyondaydım. Ondan bahsetmek istiyorum. 
14 Mayıs'ta Bursa 2. Bölgeden milletvekili adayı olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bursa Medyası ile Çelik Palas Otel’de tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Bursa Medyası’nın toplantıya kalabalık katılımı Bakan Varank’ın da ilk anda dikkatini çekerken “Bursa’nın medyasıyla da çok güçlü bir şehir olduğunu şu an görmüş oldum. Açıkçası böyle yoğun bir katılımı tahmin etmemiştim” ifadelerini kullandı.
Gerçekten de medyanın katılım seviyesi Bursa açısından da önemli bir güç gösterisiydi.
CUMHURBAŞKANI'NDAN GELEN TELEFON !
Bakan Varank'ın konuşmasına henüz başlamışken kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan gelen “Bursa çalışmaları nasıl gidiyor?” telefonu da önemli bir ayrıntıydı. 
Varank konuşmasında doğal olarak siyaset yaptı ve rakiplerine göndermelerde bulundu. Bunun yanı sıra Bursa ile ilgili yaptıkları çalışmaları tekrar seçilmeleri halinde hedeflerini anlattı.
Ardından da soru cevap kısmına geçildi.
Bursalı meslektaşlarımız Bakan Varank’a şehir ile ilgili sorulması gereken soruları sordular. Bakan da uzun uzun cevapladı.
Tabii ki ben de soru sormak istediğimi ifade ettim ve konuyu Bursaspor’a getirdim.
TOGG SPONSORLUĞU OLACAK MI?
Bakanlıkların son zamanlarda Bursa ile ilgili projelere destek vermeye başlamasıyla belediyenin yürüttüğü projelerin Hanlar Bölgesi'nde ve şehir hastanesi raylı sistemde olduğu gibi - daha çabuk ilerlediğini ifade ederek, aynı şekilde bir desteğe Bursaspor’un da ihtiyacı olduğunu ifade ettim.
Kendisinin “Sokağın, halkın sesini dinlemezsek olmaz” söylemini hatırlatarak, Bursalılar, yani halk Bursaspor’a destek istiyor, bunun için de kendisinin sorumluluğundaki TOGG Projesi ile Bursaspor’un bir sponsorluk anlaşması yapılmasının yüz binlerce Bursasporlu tarafından beklendiğini bunun yanı sıra Bursaspor’a destek konusunda farklı organizasyonlarda da liderlik etmelerinin beklendiğini bu konuda  neler düşündüğünü sordum.
Bakan Mustafa Varank da cevaben “Bursaspor’un bu kent için öneminin son derece farkında olduğunu, herkesin kendisine Bursaspor’u sorduğunu belirterek, Bursaspor için gerekirse sahaya çıkıp oynamak dahil ne görev verilirse yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Yetkisi ve kapasitesi dahilinde elinden geleni yapmak istediğini belirten Bakan, 
Sponsorluk konusunda firmalar veya kurumlar adına kendisinin burada bir söz vermesinin mümkün olmadığı söyledi. Varank; ancak yeşil beyazlı kulübün sıkıntısından kurtulup eski günlerine dönebilmesi için şehri harekete geçirecek organizasyonlarda seve seve yer alabileceğinin altını çizdi.
Evet Bakan Mustafa Varank’ın, Bursaspor’la ilgili soruma cevabı ve görüşleri özetle bu şekildeydi.
Takdir sizlerin...
Benim yorumuma gelince, sadece ben veya birkaç medya mensubu arkadaşım değil, tüm Bursa medyası Bursaspor’a destek konusunda baskıyı artırması ve canlı tutması gerekiyor. Öyle bir iki kişinin yazması ile olmuyor.
Topyekun bir baskı şart.
Bursa’ya çok önem verdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantı anındaki telefonunda da anlaşılıyordu.
Evet bir şeyleri elde edebilmek hemen kolay olmuyor.
Kararlılık ve ısrar gerekiyor. Bu ısrarı da hep beraber göstermemiz şart.
Madem Bursa ve Bursaspor olarak bu güne kadar almamız gereken destekleri alamadık. O zaman alana kadar baskıya devam. Seçimi kim kazanırsa kazansın...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Naci (Emret komutanım)
Naci (Emret komutanım) 11 ay önce
BURSASPORLULAR VERECEK SİZE DESTEĞİ HİİİÇ AMA HİİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN ;)))
ümit
ümit 11 ay önce
güven ;)
Ahmet yetenek
Ahmet yetenek 11 ay önce
Sezgin oruç ve ekibi ilgileniyor doğru mu ? Profesyonel ekipler sahip çıksın artık bu takıma Bursa halkına sesleniyoruz