USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

B-CUBE Merkezi gençleri ve girişimcileri destekliyor

B-CUBE Merkezi gençleri ve girişimcileri destekliyor
24-05-2023

Belediyeler arasında Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı’nı kuran ilk belediye olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, yine bir ilke imza atarak B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi’ni hizmete açtı.

Merkezin tanıtımı için gençlere ve girişimcilere yönelik hazırlanan tanıtım videosunda şu ifadelere yer verildi:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi B-Cube Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi’ni ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesi çerçevesinde gençler ve girişimciler için kurduk.

 Merkezimizde akıllı şehircilik alanında sürdürülebilir insan kaynağının yetiştirilmesini, belediye hizmetlerimizde kullanılmak üzere yerli ve milli teknolojinin üretilmesini destekleyip, Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz.

 Bu sayede Bursa’nın akıllı şehre dönüşüm süreci de hızlanacak…  Merkezimizde yapılacak çalışmaları dört başlıkta ifade edebiliriz.

Akıllı şehircilik alanında ileri seviye eğitimler; girişimleri fikirden ürüne ulaştıracak kuluçka programı, girişimcilerin yatırım bulma ve şirketleşme süreçlerini destekleyecek çalışmalar, prototiplerin sergileneceği deneyim merkezi.

Ayrıca girişimcilere özel indirim ve ücretsiz üyelik anlaşmaları, teknolojik altyapı, teknolojik makine ve ekipman, ürün geliştirme atölyesi, iş ve yatırımcı ağı gibi destekler de sağlayacağız.

B-Cube gençler ve girişimciler için yeni bir heyecan merkezi olacak…”

 

B-Cube Akıllı şehircilik ve İnovasyon Merkezi’nin kurumsal tanıtımı 12 Mayıs’da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Bakan Mustafa Varank’ın da katıldığı bir toplantıda gerçekleşmişti…

Başkan Aktaş Merkeze yönelik şu değerlendirmeyi yapıyor:

“B-CUBE Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Merkezi’nin fikir temellerinin 4 yıl önce atılmıştı…

Burada akıllı şehircilik temasına özel, teknolojinin son trendlerini yakalamayı sağlayacak, kapasite geliştirici yazılımcı geliştirme programı, tasarım odaklı düşünme eğitimi, animasyon yazılımı gibi eğitimler düzenleyeceğiz.

Şirketleşmeye hazır girişimciler için ticarileşme, prototipleme atölyesi, alternatif fon kaynakları önerme destekleri sunacağız. Ayrıca ortak çalışma alanlarında çalışma imkânı da olacak.

Merkeze gelen girişimciler ile yatırımcıların buluşmasını sağlayacağız. Girişimcilere yönelik yarışmaların planlanması, girişimlerin tanıtımlarının ilgili platformlarda yapılması, mevcut ağlara dâhil olunmasını sağlayacağız.

Ürünlerinin pazar araştırmasını veya tanıtımını yapmak isteyen firmalara yönelik hizmetler sunacağız. Yeni teknolojik ürün sergileme, ürün ile ilgili analiz raporlama gibi destekler vereceğiz.

 B-CUBE’e gelen girişimci adayı gençlere ve girişimcilere özel; teknolojik altyapı destekleri, teknolojik makine ve ekipmanlar, prototipleme-ürün geliştirme atölyesi, özel indirim ve ücretsiz üyelik anlaşmaları, tanıtım desteği, iş ve yatırımcı ağı destekleri gibi bazı imkânlar da sunacağız…”

Aktaş B-CUBE’ün Bursa’daki girişimciler ve girişimci adayı gençler için büyük bir heyecan oluşturacağını dikkat çekiyor:

 “Bursa olarak güçlü bir sanayiye sahibiz. Ama biz ağır sanayiyi mutlaka yüksek teknolojiyle buluşturmalıyız. Yüksek teknolojiyle sanayiyi daha üst segmente taşımak şehrin pastasını büyütmek, şehrin zenginleşmesini sağlamak ama özellikle de değişen şartları yakalamak noktasında çok önemli. Ben gelecek adına heyecanlıyım…

 Hande Çilingir’lerin, yeni Insider’lerin Bursa'dan çıkacağına inanıyorum. Merkezimiz Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olsun…”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?