USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ayşe Ateş’in vakarlı duruşu: ‘Siyaseti siyasetçilere bırakmak gerekiyor’

 Ayşe Ateş’in vakarlı duruşu: ‘Siyaseti siyasetçilere bırakmak gerekiyor’
20-03-2023

30 Aralık’ta Çankaya’da silahlı bir saldırı sonucu yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in iki kız çocuğunun annesi, eşi Ayşe Ateş milletvekili adaylığı önerilerini büyük bir nezaket ve vakarla bir kenara itti…

CHP’nin de İYİ Parti’nin de milletvekili adaylığı yönünde öneri götürdüğü ya da götüreceği iddiaları vardı…

Ayşe Ateş, aile adına alınan kararı şu sözlerle duyurdu:

“30 Aralık 202 tarihinde Cuma namazı çıkışı başkentin göbeğinde şehit edilen eşim Sinan Ateş’in katillerinin ve katilleri azmettirenlerin hak ettikleri cezayı alması için mücadelemizi yalnızca hukuki zeminde vereceğimizi ilk andan beri aile olarak ifade etmekteyiz. Katillerin ve onları azmettirenlerin kendini saklama ihtiyacı bile hissetmediği, her şeyin göz önünde ve pervasızca cereyan ettiği bu insanlık dışı suikastin aydınlatılması hususunda devletimize olan güvenimizi yeniden vurgulamak istiyoruz. Devletin dininin adalet olduğuna, davanın seyrini yalnızca bilgi, belge ve delillerin belirleyeceğine inanıyoruz.

Vicdanları yaralayan bu alçak suikastin ucu kime dokunursa dokunsun aydınlatılması için, siyasi partilerin haklı davamızda bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sesimiz olmaya devam etmesini arzu etmekle birlikte davanın sağlıklı ilerleyebilmesi adına aile olarak siyasetin içinde yer almak yerine siyaseti siyasetçilere bırakmak gerektiği hususunda bir karar almış bulunmaktayız.

Şehit eşim her ne kadar aktif olarak siyasetin içinde değildiyse de gerçekler belgeleriyle ve tüm yönleriyle açığa çıktığında görüleceği üzere siyaset, bu alçak suikastten pek uzak değildir. Bu insanlık dışı suikastin siyasi sahada da takip edilmesini, seçilecek her milletvekilinin ve tüm siyasetçilerin namusuna emanet etmeyi tercih ediyoruz. Ateş ailesi olarak beklentimiz; ateşin yalnızca düştüğü yeri yakmakla kalmaması, herkesin bu ateşi yüreğinde hissetmesi, Türk milletinin evladı olan Sinan Ateş'in davasına bütün bir milletin sahip çıkmasıdır. Bu vesileyle ilk günden veri gerek sosyal hayatın içerisinde gerekse sosyal medyada yanımızda olduğunu hissettiren herkese tekrar teşekkür ediyoruz. Dua ile…”

Her bir sözcüğün çok bilinçli ve dikkatle seçildiği bir metin…

Her bir söz

Sinan Ateş suikastı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan soruşturma kapsamında 21 kişi tutuklanmıştı.
Şimdi… Açıklama Ateş’İn ailesi adına Ayşe Ateş tarafından yapılmış…

Ancak Ayşe Ateş, milletvekili olmak isteseydi olurdu…

Milletvekilliğini kabul edebilirdi…

Ayşe Ateş, eşinin alçakça katledildiği ilk günden beri dik duran çok cesur bir kadın. Çocuklarına sahip çıkan bir yürekli bir anne…

(Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, eşi Necip Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü ilk yıllarda benzeri bir şiddetin kızlarına yöneleceğine dair çok kaygılandığını Bursa’ya geldiğinde anlatmıştı… Babalarını öldürenler, kızlarına ya da ona zarar vermek isteyebilirdi! O yıllarda böyle düşünmüştü. Şükür ki, kızları büyüdü, meslek sahibi başarılı birer genç kadın oldular. Şengül Hoca da akademik kariyerinin yanına yas uzmanlığını kattı. Son kitabı Yas Uzun bir Veda adlı eserini yakınlarını yeni yitiren herkese öneriyorum.).

Aslında bu dik duruşunun taşıdığı bir risk de var…

Sonuçta Ayşe Ateş’in eşi Sinan Ateş’i katledenler, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu mafya bozuntuları; ayrıca tutuklananların profillerine bakıyorsunuz, en ararsanız var; yok yok!..

Sonuçta milletvekili gömleği bir koruma sağlayabilirdi. İstemedi…

Şu anda 51 bin lira; 14 Mayıs’tan 1,5 ay sonra en az 60 bin, yıl sonunda da 75 bin liranın üstüne çıkacak olan milletvekili maaşını alır, milletvekillerinin sağlık dahil pek çok alandaki avantajlarından yararlanırdı… Onu da bir kenara itti.

Parayla işi olmadığı zaten eşinin kitabının 6. Baskısının gelirlerini Bursaspor’a bağışlamasından belliydi…

Milletvekili olduğunda belli bir güç de kazanırdı. Haklı davasını TBMM’de takip ederdi… Yapmadı… Devletçi gelenekten geliyordu… En önemlisi de eşinin üzerinden siyaset yapmayı kabul etmedi…

Çok onurlu bir davranış gösterdi…  Çok zarif ama bir o kadar da kararlı bir şekilde kendisine sunulan milletvekili adaylığı önerilerini tereddüde ya da yoruma mahal bırakmaksızın reddetti…

 

 Ayşe Ateş Kahramanmaraş Depremlerinin olduğu gün duyarlılık göstererek  6 Şubat’ta ‘Kamuoyuna’ başlığı ile şöyle bir duyuru yapmıştı:

“Bugün yaşanan depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar d iliyorum. Enkaz altındaki insanlarımıza bir an önce ulaşılması en büyük duam.

Bugüne dek arayıp size nasıl destek olabiliriz diyenlerden ricam, gönlünüzden geçirdiğiniz yardımları lütfen şehit eşim adına deprem bölgesindeki insanlara ulaştırın. Orada bir yudum suya, bir lokma ekmeğe, bir sıcak battaniyeye muhtaç insanların dualarıyla hakikatlerin ortaya çıkacağına inancam tamdır. Devletimiz yaraları saracak kadar kudretli, milletimiz her acıyı kendi kalbinde hissedip kucaklaşacak kadar alicenaptır. Dua ile.

Ateş Ailesi adına Ayşe Ateş”

Almanya’daki vatandaşlar bile bu çağrıyı duydu...

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?