USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Aklın yolu bir

12-12-2022

Bundan tam altı yıl iki ay önce Bursa’mızın en çok sevilen gazetecilerinden biri olan Ahmet Emin Yıl­maz’ı ziyaret etmiştim.

Ziyaretimde, nezaket ve havadan sudan derken ken­disinin tecrübeli bir gazeteci olarak bölge sorunlarını benden daha iyi bildiğini görünce şaşırmıştım.

Ben de kendisine NOSAB’ın ve Mudanya Geçit Kavşa­ğı’nın trafik sorununun nasıl çözülmesi gerektiğini dair görüşümü basit bir şekilde aktarmıştım.

Sağ olsun, kendisi de konuşmamızı yayınlamamızı ister misin sorusundan sonra yayınlamıştı.

Gel zaman git zaman açıkçası inşaatını ben­den daha heyecanlı takip eden olduğunu da tahmin etmediğim NOSAB, Hastane, Çev­reyolu Kavşağı (tam da istediğim şekilde) niha­yetinde açıldı.

Sevgili Ahmet Emin Yılmaz bahsetmiş olduğum konuyu ilk olarak bundan tam altı yıl iki ay önce ve ardından bir yıl iki ay önce olmak üzere köşesinde iki defa yayınladı.

Sanayi bölgelerine giren ya da çıkan TIR ve kamyon­lar otoyola ulaşırken kent içi kavşakları kullandıkları için kent trafiğini etkiliyorlar. Bakınız değerli köşe yazarı Yıl­maz konudan köşesinde nasıl bahsetmiş…

“Örneğin…

Bursa OSB ve Nilüfer OSB kamyonları Geçit’ten Çevre Yolu’na ulaşırken Korupark önündeki kavşak ve Mudanya Yolu’nun bu bölümü sıkışıyor.

İşte…

Bu soruna, NOSAB ve NİLSİAD kurucu başkanı Sa­nayici Yalçın Aras’tan farklı bir öneri geldi.

5 yıl önce…

Şehir Hastanesi Kav­şağı’nı 2 OSB ulaşımı için öneren Aras, geli­nen noktada “Orada artık ambulanslar ve küçük araçlar var” deyip önerisini geliş­tirdi.

O da şu:

“TIR’lar Bursa OSB ve Nilüfer OSB yanı sıra Kayapa-Hasanağa Böl­gesi ve Beşevler Küçük Sanayi’ye ulaşmak için Geçit’te Çevre Yolu’ndan çıkıp Korupark Kavşağı’nı kullanıyorlar. Şehir Has­tanesi ile Hal arasına yeni bir kavşak tüm bu bölge­lere ulaşımı kent trafiğini etkilemeden sağlar.”

Şunu vurguladı:

“Aslında burada bir yol var. Hal-Şehir Hastanesi arasına yapılacak yeni kavşak bu yolu by-pass yolu haline getirir.”

Düşüncesi de şu:

“Otoyoldan gelen TIR’lar bu by-pass yolundan NOSAB’ın en alt caddesine bağlanır. Buradan da is­teyen OSB’lere, isteyen Hipo­drom önünden Küçük Sanayi ve Hasanağa-Kayapa bölgesine ula­şır.”

Açıkçası…

Ulaştırma Bakanlığı umursa­masa da, kent için kafa yoran sa­nayiciden üzerinde çalışılması gereken bir öneri.

Bizden duyurması.”

Yazılarımda hiçbir zaman ‘ben demiştim, ben söylemiştim’ mo­duna girmem ve bu kelimeleri kul­lanmaktan da asla hoşlanmam.

Yol açılınca hem kendi hakkımı hem de sevgili Ahmet Emin Yılmaz’ın hakkını teslim et­meliyim dedim.

Ve NOSAB, BURSA OSB, GEÇİT VE MUDANYA TRAFİĞİ NİSPETEN RAHATLADI, SIRADAKİ ASIL MESELE İSE GE­ÇİT’TEN GEÇMEK.

ONUN İÇİN DE FİKRİM VAR YETER Kİ SORSUNLAR, OLUR OLMAZ BİLEMEM!

AKLIN YOLU BİR.

SAYGILARIMLA.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?