USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

AĞLA ARJANTİN AĞLA

21-12-2022

Tarihin en çok gol atılan Dünya Kupası mazisinde görülmemiş olağanüstü sihirli, büyülü, duyguların birbirine karıştığı ve sonunda Arjantin'in 36 yıl sonra hasretini dindirdiği yüksek tansiyonlu bir finale tanık olduk.

Katar tüm ön yargılı eleştirilere rağmen kusursuz bir organizasyona imza attı. Ne kadar tutkulu seversen biten aşkın acısı da o kadar büyük olur...

Arjantin tutkulu ve kederli adamların ülkesi...                                                                       

Arjantin Devlet Başkanı Juan Peron’un eşi Eva’nın vefatı sonrası onu anısına yazılan ve Madonna’nın seslendirdiği Don't Cry for Me Argentina-Benim İçin Ağlama Arjantin’ şarkısının uyarlandığı müzikal dünyanın en iyi yapımı seçilmiş ve Arjantin halkı bu şarkı ile yıllar boyu ağlamıştır. 

Dünya Kupası’nın kazanılması sonrası şimdilerde 46 milyonluk o ülke bu kez sevinçten ağlıyor...

Biraz ironi yaparak devam edelim...                                                                                                                 

1,5 milyonluk nüfusu ile ülkenin 3. büyük kenti olan Rosario’da doğmuş, dünyaya açılmış, tarihte iz bırakmış üç Arjantinli üç hemşehri:

Che Guevara, Angel di Maria ve Lionel Messi...                                                                        

Fidel Castro ile birlikte Küba devriminin öncüsü Ernesto Che’yi ışıklar içindeki uykusunda bırakıp diğer iki isme bakalım...                                                                                                                     

Futbolun sessiz emekçisi, alçak gönüllü yıldızı Angel di Maria…Ve futbolda dünyanın en büyüklerinden biri kabul edilen, adı istatistiklerde rekorlarla kayıt altına alınmış

Lionel Messi!

İşte hayranlık uyandıran başarı öyküsünün kahramanları...                                                     

İşte iki isimden Di Maria Fransa maçında 23. dakikada ceza alanına girdiğinde Dembele’nin telaşlı müdahalesiyle penaltıyı kazandı. Ortağı ve hemşehrisi Messi, kaleci Lloris’i ters köşeye yatırıp golünü attı.        

                                                                                             

Sonrasında Messi’ninsol ayağını sol dışıyla 36’da attığı usta işi pasla Mac Alister’i pozisyona sokuyordu. O da soldan ceza alanına giren Di Maria’yı görüyor ve 2-0 oluyordu. Fransa’nın geride gelip skoru eşitlemesi ile maç uzatmaya gidiyor, Messi takımını öne geçiriyor ama Horozlar yine tabelayı dengeleyince maç penaltılara gidiyordu.                                                                                                                                                         Sonrası malum...                                                                                                                         

Dünya Kupası’nı ellerinde havaya kaldıran Messi’nin adı artık “hepsi” oluyordu. Müzede kupalar, madalyalar ve rekorlarla tarihe geçiyordu.                                               

Onun en sevdiği şarkı ‘Arjantin benim için ağlama’ eşliğinde  milyonların yanaklarından sevinç gözyaşları dökülürken, Lionel Messi ülkesine sesleniyordu:                                                                             

AĞLA ARJANTİN AĞLA!

 




SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?